Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

ΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΦΙΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για φιλί

Γνωρίζατε ότι το φιλί ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα; Ή ότι το φιλί βοηθά στην απώλεια βάρους καθώς επιταχύνει τον μεταβολισμό ή ότι βοηθά στην καταπολέμηση των οδοντικών προβλημάτων και των αλλεργικών συμπτωμάτων; Σε αυτό το άρθρο εξηγούμε τα απίστευτα οφέλη του φιλιού στην υγεία μας.

Ανακαλύψτε παρακάτω ακόμη περισσότερα εκπληκτικά οφέλη του φιλιού στην υγεία μας και σίγουρα θα θέλετε να χαρίζετε τα φιλιά σας ακόμη πιο συχνά, ειδικά όταν καταλάβετε ότι, στην πραγματικότητα, η πράξη αυτή επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής.

Αυξάνει την άμυνα του οργανισμού

Γνωρίζατε ότι το φιλί πολύ συχνά προλαμβάνει ασθένειες; Πως είναι αυτό δυνατό; Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη πράξη (το φιλί) κινητοποιεί ορμονικές εκκρίσεις που συμβάλλουν φυσικά στην αύξηση της άμυνας του οργανισμού. Παράλληλα η ανάμιξη του σάλιου σας με του άλλου ατόμου, δρα ως φυσικό εμβόλιο καθώς βοηθά με εύκολο τρόπο να εμβολιάσετε τον εαυτό σας κατά άλλων μικροβίων.

Ελαττώνει τους πόνους

Οι ενδορφίνες που παράγονται κατά την διάρκεια του φιλιού έχουν κατασταλτικές ιδιότητες που ελαττώνουν την αίσθηση του πόνου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και γι’ αυτό τον λόγο συνιστάται ιδιαίτερα για άτομα που υποφέρουν συχνά από πόνους που προκαλούνται από φλεγμονώδεις παθήσεις, όπως είναι η αρθρίτιδα, ινομυαλγία, χρόνια κόπωση, μυϊκά προβλήματα, κτλ. Είναι επίσης εξαιρετικό για ημικρανίες!

Είναι αντικαταθλιπτικό

Με το φιλί, το σώμα απελευθερώνει οξυτοκίνη, την πασίγνωστη ορμόνη που φτιάχνει την διάθεση των ανθρώπων και γι’ αυτό τον λόγο λειτουργεί ως φυσικό αντικαταθλιπτικό. Από αυτή την άποψη, το φιλί είναι μια καταπληκτική εναλλακτική λύση για την καταπολέμηση των στιγμών που είστε στρεσαρισμένοι, θλιμμένοι, αγχωμένοι, με αισθήματα κατάθλιψης, αγωνίας, κτλ.. Και το πιο βασικό από όλα; Χωρίς την χρήση φαρμακευτικών προϊόντων.

Το φιλί βοηθά επίσης στην δημιουργία μιας ευχάριστης ατμόσφαιρας στα σπίτια όπου τα ζευγάρια φιλιούνται πολύ συχνά.

Προλαμβάνει καρδιαγγειακά προβλήματα

Το στρες, στο οποίο αναφερθήκαμε στην προηγούμενη παράγραφο, αποτελεί έναν από τις βασικότερες αιτίες διαφόρων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της κακής χοληστερόλης και της στεφανιαίας νόσου. Γι αυτό τον λόγο, εκτός από την υγιή διατροφή, δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάτε την ευχάριστη θεραπεία που προσφέρει το φιλί. Επιπλέον, αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς, γεγονός που με την σειρά του βοηθά στην ρύθμιση της πίεσης του αίματος.

Βοηθά στην άσκηση των μυών

Το φιλί εξασκεί πάνω από 30 μύες του προσώπου και ενεργοποιεί την ροή του αίματος. Τι σημαίνει αυτό; Διατηρεί την επιδερμίδα του προσώπου σας σφριγηλή, απαλή και νεανική. Θεωρείται ότι προσφέρει ακριβώς τα ίδια οφέλη με ένα μασάζ προσώπου, για τις αντιρυτιδικές του ιδιότητες. Σας προτείνουμε λοιπόν να φιλιέστε τακτικά, καθώς αυτό αποτελεί την καλύτερη αντιγηραντική θεραπεία που λειτουργεί καλύτερα από οποιαδήποτε ενυδατική κρέμα.

Προλαμβάνει οδοντικά προβλήματα

Μπορεί να σας εκπλήξει το γεγονός ότι, σύμφωνα με μια μελέτη, το φιλί μεταδίδει περίπου 40.000 αβλαβή βακτήρια στο άλλο άτομο, τα οποία λαμβάνονται μέσω του φυσικού αμυντικού μηχανισμού του σάλιου.

Το φιλί προωθεί σιελογόνες εκκρίσεις, που προκαλούν την αναπαραγωγή του σάλιου και βοηθά στην εξάλειψη των σωματιδίων του στόματος και των παθογόνων, χάρη στις απολυμαντικές του ουσίες. Ως εκ τούτου, μειώνει οξέα, που με την πάροδο του χρόνου, προκαλούν πλάκα, κοιλότητες καθώς και όλα τα είδη οδοντικών προβλημάτων.

Επιταχύνει τον μεταβολισμό και την απώλεια βάρους

Το φιλί βοηθά στην καύση θερμίδων, όχι μόνο μέσω της κίνησης αυτής αλλά επίσης και μέσω των συναισθημάτων που απελευθερώνονται κατά την διάρκεια του φιλιού. Το φιλί μπορεί να αυξήσει τον παλμό σας από 70 μέχρι και 140 παλμούς ανά λεπτό. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται ο μεταβολισμός και συνεπώς καίγονται περισσότερες θερμίδες.

Βελτιώνει την αυτοπεποίθηση

Σε συναισθηματικό επίπεδο, το φιλί μας κάνει να αισθανόμαστε αγαπητοί και ότι αποτελούμε ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής του ατόμου που φιλάμε. Το φιλί, είναι μια πράξη που ανάλογα με την προσωπική σας κατάσταση, μπορεί να δημιουργήσει συναισθήματα ικανοποίησης που προέρχονται από αγάπη, από το να μοιράζεστε, από το να δίνετε και να παίρνετε.

Μερικοί μάλιστα σύμβουλοι, προτείνουν να φιλάτε τον/την σύντροφό σας πριν πάτε για δουλειά, για να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας, που μεταφράζεται σε καλύτερη εργασιακή απόδοση.

Καταστέλλει τα αλλεργικά συμπτώματα

Το φιλί προωθεί την παραγωγή ισταμίνης, που καταστέλλει και προλαμβάνει τα συμπτώματα που προκαλούνται από αλλεργίες, όπως είναι το φτέρνισμα, η οφθαλμική ή η ρινική συμφόρηση.

Το φιλί επιμηκύνει την διάρκεια ζωής

Μετά από όλους αυτούς τους λόγους, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το φιλί επιμηκύνει την διάρκεια ζωής. Το μόνο που απαιτείται είναι τα φιλιά σας να είναι ειλικρινή και πολύ τακτικά.

Πηγή