ΥΛΙΚΑ
350 γρ. αβοκάντο
ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ ή 2 λεμόνια
χυμό λάιμ, από 2 λάιμ ή 2 λεμόνια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1/2 σκ. σκόρδο
1/2 κρεμμύδι
1 ντομάτα
1 κ.σ. κόλιανδρο ή μαιντανό
1 κ.σ. δυόσμο
Για το γουακαμόλε την απλή και αυθεντική συνταγή, ιδανικά χρησιμοποιούμε το μεξικάνικο σκεύος molcahetes. Αυτό είναι ένα μαρμάρινο γουδί με πολύ ανοιχτό κοίλωμα και βοηθάει το guacamole ώστε να ανακατευτεί σωστά χωρίς να πολτοποιηθεί πλήρως. Σε πολλά μεξικάνικα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο, το guacamole παρασκευάζεται μπροστά σου και σερβίρεται στο παραπάνω σκεύος που φτιάχτηκε.
Το γουακαμόλε μπορείς να το κάνεις όσο καυτερό θέλεις ή μπορείς να παραλείψεις την πιπεριά. Αν χρησιμοποιήσουμε καυτερή πιπεριά, ξεκινάμε με αυτή το γουακαμόλε.
Λιώνουμε πρώτα σε γουδί την καυτερή πιπεριά.
Προσθέτουμε σε κομμάτια τα ώριμα αβοκάντο.
Τα λιώνουμε ελαφρά με δυο πιρούνια
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, lime, ντομάτα, κρεμμύδι, κόλιανδρο και αλάτι. Ανακατεύουμε με τα δύο πιρούνια, να ενωθούν
Το αυθεντικό μεξικάνικο guacamole έχει κρεμώδη υφή αλλά και μερικά κομμάτια αβοκάντο παραμένουν στο ντιπ.
Μην πολτοποιείτε το γουακαμόλε σε μπλέντερ γιατί θα σας βγει πολύ αραιό στην υφή .
Πολικός 2023