Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

ΜΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

 


Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να απευθύνεται σε κάθε ανθρώπινο ον

Μια Ατομική Επανάσταση για μια Καθολική Αλλαγή

Για πρώτη φορά στην ιστορία, ολόκληρη η ανθρωπότητα σταμάτησε. Η παγκόσμια οικονομία, ο χρηματοπιστωτικός κόσμος και όλα τα αθλητικά, ψυχαγωγία και θρησκευτικές τελετές κάθε έθνους τίθεται σε αναμονή αφήνοντας πάνω από 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους απομονωμένους στα σπίτια τους και αναγκάζονται να περάσουν επιτέλους λίγο χρόνο με τον εαυτό τους. Συνεπώς, για άλλη μια φορά αντιμετωπίσαμε την πραγματική ασθένεια του κόσμου. Η πραγματική αιτία πίσω από κάθε πρόβλημα δεν είναι ο λιμός ή ο πόλεμος, ούτε η κλιματική αλλαγή ή ένας αόρατος θανατηφόρος ιός, αλλά η συγκρουσιακή σκέψη του ανθρώπου, η έλλειψη ′′ ενότητας ".

Βλέποντας την εξέλιξη όλων των ανθρώπινων γνώσεων μπορούμε να δούμε πώς αυτό είναι επίσης προϊόν μιας συνεχούς σύγκρουσης αντιτίθων εννοιών και ιδεολογιών, με τις εξελίξεις στην επιστήμη μας να πηγαίνουν πάντα μαζί με την εξέλιξη των πολεμικών βιομηχανιών και την αύξηση των ανδρών αυτοκαταστροφική συμπεριφορά. Ο κόσμος είναι η αντανάκλαση του τρόπου σκέψης και συναισθήματος, των πεποιθήσεών μας και του συστήματος αξιών μας, και όσο η ψυχολογία του ανθρώπου παραμένει άρρωστη, τότε ο πόλεμος, η φτώχεια, το έγκλημα και ο πόνος θα συνεχίσουν να είναι οι θεμελιωτικοί πυλώνες της οικονομίας της. Είναι καιρός τότε για μια νέα, σιωπηλή, μυστική επανάσταση: μια ′′ ατομική επανάσταση ′′ που θα μπορέσει να αλλάξει τα σημερινά θορυβώδη συστήματα και να δημιουργήσει έναν νέο άνθρωπο απαλλαγμένο από καταστροφικές σκέψεις και αρνητικά συναισθήματα, μια νέα γενιά ανθρώπων που καταλαβαίνουν ότι όλα αυτά βλέπουμε και αγγίζουμε, το μόνο που αντιλαμβανόμαστε, τους ουρανοξύστες των οικονομικών, τις πυραμίδες της βιομηχανίας, τις ανακαλύψεις και τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, το μόνο που αποκαλούμε 'πραγματικότητα', δεν είναι παρά η προβολή ενός εσωτερικού αόρατου κόσμου, ενός κόσμου ιδεών και αξίες που τρέχουν κάθετα στο επίπεδο της ύπαρξης μας: ο κόσμος του Όντος.

Τα κύτταρα αυτής της νέας ανθρωπότητας πρέπει να μορφωθούν ένα ένα. Η εναρμόνιση των αντιθέτων πρέπει να γίνει σε κάθε άνθρωπο μέσω μιας εσωτερικής διαδικασίας: από το άτομο στην κοινωνία, επειδή μόνο το άτομο μπορεί να μεταμορφώσει την κοινωνία, μόνο το άτομο μπορεί να ελευθερώσει τον κόσμο από συγκρούσεις, περιορισμούς, βία, αδικίες και θάνατο.

Σήμερα, με έναν αόρατο εχθρό που φαίνεται να κρατά όμηρο όλον τον κόσμο, υπενθυμίζουμε ότι οι πιο δύσκολες και επίπονες στιγμές φέρνουν μαζί τους μεγάλες ευκαιρίες - την ευκαιρία να στραφούμε προς την εσωτερική μας υπόσταση και να σπάσουμε τον μηχανικό κύκλο των εσωτερικών θανάτων που λυγίζουν και υποβαθμίζουν μας ύπαρξη - και η ευκαιρία να μπει σε μια ανώτερη τάξη ζωής, μια ανώτερη κατάσταση.

Καλούμαστε συνεπώς να ζήσουμε στιγμές αναστολής, να επιστρέψουμε σε μια ακινησία και να κινηθούμε γενναία προς έναν ′′ μη εκτελεστικό πολιτισμό όπου η αλήθεια, η καλοσύνη, η ομορφιά και η επιδίωξη της ευτυχίας είναι οι πυλώνες μιας λαμπρής νέας οικονομικά εξελιγμένης κοινωνίας.

Μια μέρα μια κοινωνία που ονειρεύεται δεν θα λειτουργεί πια. Μια ανθρωπότητα που αγαπά θα είναι αρκετά πλούσια για να ονειρευτεί και απείρως πλούσια επειδή ονειρεύεται.

Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αναχρονιστικό, και όμως.... η νέα Εποχή της Χρυσής Δημιουργικής Αναψυχής μόλις ξεκίνησε.