Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

ΦΟΒΟΣ, ΦΟΒΙΑ, ΤΡΟΜΟΣ, ΠΑΝΙΚΟΣ, SARS-COV-2, ΚΥΤΟΚΙΝΕΣ....



Φόβος: Προστατευτικός μηχανισμός επιβίωσης έναντι φυσικών κινδύνων ή θηρευτών. Απόδραση ή μάχη. Είναι συνώνυμο της επαγρύπνησης. Χάρη στον φόβο προετοιμαζόμαστε.

Φοβία: Παρατεταμένος φόβος συνήθως συνδεόμενος με μια πληροφορία, κατάσταση ή συμπεριφορά που δεν αποτελεί ουσιαστική απειλή για τη ζωή μας. Δημιουργείται από την συνεχόμενη ενεργοποίηση ενός φοβικού μοτίβου.
Τρόμος: Φόβος σε επίπεδο "παγώματος". Παράλυση των εκουσίων κινήσεων. Αδυναμία καθαρής σκέψης.
Πανικός: Ζωώδεις αντιδράσεις "ο σώζων εαυτόν σωθήτω". Έννοιες όπως κριτική σκέψη και λογική δεν υφίστανται. Συνήθως προκαλεί τα περισσότερα θύματα από την ίδια την απειλή που τον προκάλεσε.
SARS-CoV-2: Μέλος της οικογένειας κοροναϊών, κυρίως με RNA. Βιολογική οντότητα που δεν ανήκει στους ζωντανούς οργανισμούς αλλά στα κυτταρικά παράσιτα. Αποστολή του είναι η "κατάκτηση" των κυτταρικών μηχανισμών πρωτεϊνσύνθεσης προς ώφελός του.
Ανοσοποιητικό σύστημα: Συσκευή υψηλής ακριβείας και νοημοσύνης η οποία ξεχωρίζει, απομονώνει και στη συνέχεια καταστρέφει. Συνδέεται με το πεπτικό (τι τρως), το νευρικό και το ενδοκρινικό σύστημα. Επίσης είναι και το πιο ενεργοβόρο σύστημα του οργανισμού.
Κυτοκίνες: Χημικά τηλέφωνα των κυττάρων του ανοσοποιητικού. Όσο περισσότερες οι παρεμβολές (τοξίνες, δηλητήρια κλπ) τόσο δυσχεραίνει η επικοινωνία. Αυτά τα χημικά τηλέφωνα χρησιμοποιούνται από τους "αξιωματικούς" (ρυθμιστές) προς τους "φαντάρους". Αν τα τηλέφωνα δεν είναι καλής ποιότητας γραμμής (χαμηλή ενέργεια, πολλά εμπόδια στο σήμα κλπ) τότε ο "στρατός" μπερδεύεται και ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΛΕΤΑΙ (καταιγίδα).
Καταιγίδα Κυτοκινών: Είναι αυτή που προκαλεί το SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome) καθώς προκαλούν κατάρρευση του επιθηλίου των κυψελιδών (αερόσακοι των πνευμόνων "σακκουλάκια") με αποτέλεσμα την είσοδο υγρών από την κυκλοφορία των τριχοειδών αγγείων στο "σακκουλάκι" (πνιγμός).
Δεν είμαι ιατρός πνευμονολόγος. Ως εκ τούτου ας με συγχωρέσουν για τα πιθανά λάθη ακριβείας στον μηχανισμό δράσης του SARS-CoV-2.
Καθημερινά εισέρχονται στον οργανισμό μας ιοί. Από την ανάρτηση φαίνονται ότι τα αληθινά προβλήματα (που ο κάθε ιός αποκαλύπτει) είναι η έλλειψη ενέργειας και η τοξίνωση. Και αυτά είναι η βάση.
Σίγουρα τα μέτρα της Πολιτείας καθότι σε πανικό έναντι του "αόρατου εχθρού" έχουν το ρόλο τους, ωστόσο χρειάζεται μια ισορροπία και περισσότερη έρευνα κυρίως στο κομμάτι της διαχείρισης ενός υγειονομικού κινδύνου προκειμένου να μη διασπείρεται ο πανικός, αλλά ο προβληματισμός και η αφύπνιση.