Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Ο ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΓΊΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΆ ΤΟΥ..


Το είναι λοιπόν ο ενσυναισθητικος άνθρωπος; Τι είναι αυτός ο άνθρωπος που όλοι θα ήθελαν να έχουν στη ζωή τους;..

Οι ενσυναισθητικοί είναι άνθρωποι εξαιρετικά ευαίσθητοι με τον κόσμο και τα συναισθήματά του και μπορούν να εσωτερικεύσουν τις συναισθηματικές εμπειρίες άλλων, σαν να ήταν δικές τους..

Είναι άνθρωποι που νιώθουν τον άλλο άνθρωπο και του προσφέρουν την στήριξη τους και την αγάπη τους χωρίς καμία ιδιοτέλεια..

Είναι άνθρωποι που είναι πάντα εκεί για τους άλλους, βράχοι ακλόνητοι, σταθεροί χωρίς αμφιταλαντεύσεις, δεύτερες σκέψεις, υπολογισμούς και προϋποθέσεις..

Είναι αυτοί που οι ψυχολογία τους αποκαλεί θεραπευτές της ψυχής..

Και όμως αυτοί οι άνθρωποι που η στάση ζωής τους θα έπρεπε να εκτιμάται από τους άλλους ανθρώπους και να αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση τις περισσότερες φορές πέφτουν θύματα ανθρώπων με μαύρη ψυχή, εγωμανών, νάρκισσων και ψυχικά ανισόρροπων καθώς και απατεώνων..

Οι άνθρωποι αυτοί με πονηρή πάντα πρόθεση προσεγγίζουν τους ανθρώπους με ενσυναισθηση καθώς έχουν το χάρισμα να τους διακρίνουν πολύ εύκολα και γρήγορα..

Σκοπός τους είναι να εκμεταλλευτούν τα ψυχικά χαρίσματα των ενσυναισθητικων ανθρώπων προς όφελος τους. Τους προσεγγίζουν με στόχο να έχουν δίπλα τους ένα άνθρωπο που θα επενδύει τον χρόνο του , την ενέργεια και την αγάπη του σε αυτούς, να ξεφορτώνουν τα σκουπίδια της ψυχής τους πάνω σ αυτόν, να τον εκμεταλλεύονται ψυχικά, συναισθηματικά και οικονομικά και φυσικά να τον έχουν υπό τον πλήρη έλεγχο τους.

Για νά το πετύχουν αυτό χρησιμοποιούν κάθε αθέμιτο μέσο όπως η κολακεία, μια ψεύτικη ενσυναίσθηση ότι τάχα τον κατανοούν, μιμούμενοι θεατρικά την δική του συμπεριφορά και στάση ζωής, βρίσκουν τα αδύναμα σημεία του και τα εκμεταλλεύονται στο έπακρο προσφέροντας του σε πρώτη φάση μέχρι να τον τουμπάρουν και να αποκτήσουν την εμπιστοσύνη του, αυτά που θα ήθελε..

Ο ενσυναισθητικος πέφτει έτσι στη παγίδα που του έχουν στήσει και γίνεται υποχείριο συχνά τέτοιων ανθρώπων οι οποίοι στη συνέχεια όταν τον έχουν δέσει συναισθηματικά τον εκμεταλλεύονται, του ξεφορτώνουν πάνω του όλα τα απωθημένα και τα προβλήματα τους, την μαυρίλα της ψυχής τους, τον υποβιβάζουν, το κρίνουν συνεχώς, τον χειραγωγούν, τον κακοποιούν γενικά με στόχο να νιώθει λίγος, μικρός και αδύναμος και έτσι να καταφέρνουν να παίρνουν από αυτόν όλο και περισσότερα έως την πλήρη εξάντληση του..

Και όταν αυτός πλέον έχει κατανοήσει με τι ανθρώπους έχει να κάνει και αντιδράσει τότε πλέον του επιτίθενται ευθέως και τον κατακρεουργούν καθώς βλέπουν ότι  το παιχνίδι τους έχει γίνει αντιληπτό και πλέον δεν έχουν να λάβουν τίποτα άλλο από αυτόν άνθρωπο. Τους είναι πλέον άχρηστος..

Αυτή λοιπόν είναι οι μεγάλη παγίδα που συχνά πέφτουν οι άνθρωποι με υψηλή ενσυναίσθηση..Mια παγίδα που συνήθως τους αφήνει στο τέλος με μια πολύ πικρή γεύση από τις σχέσεις τους με τους ανθρώπους, με πάμπολλα ψυχικά τραύματα και ενίοτε μπορεί να τους οδηγήσει και στη πλήρη καταστροφή τους..

Είναι λοιπόν κακό πράγμα η ενσυναισθηση για ένα άνθρωπο αφού μπορεί να του προξενήσει τόσο μεγάλα προβλήματα στη ζωή του;;;; 

Όχι φυσικά.. Δεν υπάρχει ομορφότερο πράγμα από το να μπορεί ένας άνθρωπος να νιώθει κατανόηση και αγαπη για τους άλλους ανθρώπους και να συμμερίζεται τα προβλήματα τους και τις ανάγκες τους, αρκεί όμως πρώτον να μην παραμελεί τις δικές του ανάγκες, δεύτερον να είναι υποψιασμένος όταν τον προσεγγίζουν άνθρωποι που σε πρώτη φάση του φαίνονται εξαιρετικά καλοί, που μιμούνται την δική του συμπεριφορά, που ενώ δεν τον γνωρίζουν και τόσο καλά του προσφέρουν πολύ γρήγορα πράματα που οι περισσότεροι φυσιολογικοί άνθρωποι θέλουν ένα επαρκή χρόνο γνωριμίας να τα προσφέρουν, τρίτον να μην πιστεύει σε ανθρώπους που παρουσιάζονται μελλοδραματικοι προκειμένου να ενεργοποιήσουν την ενσυναίσθηση του και τελευταίο να κατανοήσει ότι αυτή τη ενσυναισθηση που διαθέτει δεν την αξίζουν όλοι οι άνθρωποι καθώς ζούμε σε μια κοινωνία αρπακτικών που παραμονεύουν να ξεσκίσουν τον οιαδήποτε αν τους δωθει η ευκαιρία..