Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ : ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΣΥΡΜΑΤΕΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει
Μιλάμε για μέγιστη αθλιότητα! Μεταξύ των αρμοδιότερων και πλέον εξειδικευμένων για το ζήτημα των επιδράσεων των ακτινοβολιών στον άνθρωπο, ο πανεπιστημιακός καθηγητής ραδιοβιολογίας Λουκάς Μαργαρίτης σχολιάζοντας τον επικίνδυνο (στα άρθρα των κεραιών κ.λπ.),
δήθεν αναπτυξιακό νομό, (που θα συντελέσει στην στειρότητα Ελλήνων και Ελληνίδων), αποκαλύπτει τις κωμικοτραγικές και επικίνδυνες καταστάσεις των όσων υφίστανται στη νομοθεσία για τις αδειοδοτήσεις και εκείνων που θα επισυμβούν. Είναι τόσο τρελά όσα αποκαλύπτει που σου πέφτουν τα μαλλιά και αναρωτιέσαι: πού είναι ένας εισαγγελέας; 1η αποκάλυψη: Δεν έχει κανένα ρόλο η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας στη γνωμοδότηση για θέματα ασύρματης επικοινωνίας. Μόνο για το θεαθήναι της έχει ανατεθεί ο ρόλος! (Κι εμείς οι αδαείς που βασιζόμαστε στις κρίσεις της;) Άλλα κρατικά όργανα ή πανεπιστημιακά ιδρύματα, τονίζει ο κ. Μαργαρίτης, είναι αρμοδιότερα. Με άλλα λόγια, οι άσχετοι που μια φορά κι έναν καιρό έφτιαξαν αυτούς τους γελοίους και επικίνδυνους για τη ζωή μας κανονισμούς, έδωσαν στον φούρναρη την άδεια να ελέγχει τον ζαχαροπλάστη! 2η αποκάλυψη: Οι άδειες περιβαλλοντικών επιπτώσεων (χωρίς να είναι ξεκάθαρο τι εννοούν οι πανάσχετοι με αυτό τον όρο), φτιάχνονται από μηχανικούς ή γεωπόνους οι οποίοι φυσικά και αυτονόητα δεν έχουν ιδέα για τις βιολογικές επιπτώσεις των ασύρματων ακτινοβολιών. Και ξέρετε γιατί δεν βάζουν ειδικούς επιστήμονες να φτιάξουν τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων; ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΑΣΥΡΜΑΤΕΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ. Αυτά μάς αποκαλύπτονται από έναν εξαιρετικό πανεπιστημιακό. Κι εγώ ξανα-ρωτάω: πού είναι ένας εισαγγελέας; Ακολουθεί η παρέμβαση στην κρατική ιστοσελίδα τού καθηγητή κ. Μαργαρίτη για το άρθρο 19 τού (αντι)-αναπτυξιακού νομοσχεδίου.
------------------------------------------------------
Σχόλιο του καθηγητή ΛΟΥΚΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
στο άρθρο 19 του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Εθνικό και Καποδιστριακό
Πανεπιστήμιο Αθηνών
Τμήμα Βιολογίας
Τομέας Βιολογίας Κυττάρου & Βιοφυσικής
Ομ. Καθηγητής Λουκάς Χ. Μαργαρίτης
e-mail: lmargar@biol.uoa.gr http://kyttariki2.bbiol.uoa.gr
Ταχ/κή διεύθυνση: Πανεπιστημιούπολη, Αθήνα 157 84

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΟΥ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΩΣ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΡΑΔΙΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥ (βλ.http://kyttariki.biol.uoa.gr/Margaritis
ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ:
ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 19 ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΙ
=============================================
γ) μελέτη ραδιοεκπομπών που συνοδεύεται από τοπογραφικό και αρχιτεκτονικά σχέδια, που προβλέπονται, κατά περίπτωση, στο άρθρο 4 του παρόντος, για την έκδοση θετικής γνωμοδότησης της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (Ε.Ε.Α.Ε.), εφόσον απαιτείται.
δ) μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) ή κατά περίπτωση δήλωση υπαγωγής στις πρότυπες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις (Π.Π.Δ.), σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις για περιβαλλοντική αδειοδότηση.
=============================================
ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ {Γ} ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ «ΘΕΤΙΚΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΡΑΔΙΟΕΚΠΟΜΠΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ»?
ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ Η Ε.Ε.Α.Ε. ΜΟΝΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΑΥΤΟ Ο ΡΟΛΟΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΙΞΗΣ ΤΗΣ ΣΕ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΣΥΡΜΑΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΕΡΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΑΥΤΟ.
ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ {Δ} ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ «μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων» ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ ΕΔΩ Η ΑΛΛΟΥ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ. ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ, ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΦΥΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΜΕΝΟΝΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΡΙΞ ΤΗΣ ΚΕΡΑΙΑΣ.
ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΦΕΙΔΩΣ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΑΥΤΕΣ ΣΥΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΗΣ ΑΣΥΡΜΑΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ. ΕΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Η ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΕΡΑΙΑΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΡΑΙΑΣ.
ΦΥΣΙΚΑ ΕΝΑΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΟΡΙΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΛΟΥΚΑΣ Χ/ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ
ΟΜ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ http://kyttariki.biol.uoa.gr/Margaritis
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ http://kyttariki.biol.uoa.gr/
http://www.opengov.gr/ypoian/?p=10473&cpage=1#comment-10783
OPENGOV.GR
Άρθρο 19 – Άδεια κατασκευής κεραίας από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) | Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων
1. Για την έκδοση της άδειας κατασκευής…