Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΚΡΟΑΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ, ΕΝΩ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ...


 

 
Ακρόαση στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, Σοφία Γκουγκουλιάνα, έκανε χθες το μεσημέρι ομάδα Καλαματιανών, έχοντας στα χέρια τους 1.500 υπογραφές

συμπολιτών τους κατά της λειτουργίας των κεραιών για το δίκτυο 5G στην Καλαμάτα, δίνοντας έμφαση στις επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου και στο περιβάλλον.
Από το καλοκαίρι, στο πλαίσιο έλευσης των «υπερηχητικών» τηλεπικοινωνιακών δικτύων 5G στην Ελλάδα, η εταιρεία Wind ενεργοποίησε το πρώτο πιλοτικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς στην Καλαμάτα, σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας.
Το δίκτυο 5G της Wind καλύπτει ήδη με σήμα την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας και σημεία ενδιαφέροντος όπως το Δημαρχείο, το Πνευματικό Κέντρο, το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, καθώς και το ξενοδοχείο «Filoxenia» στην παραλία.
 
Στην Εισαγγελέα
Η ομάδα των ενεργών πολιτών έχει αρχίσει να δραστηριοποιείται από το καλοκαίρι, με αφορμή την ανακοίνωση λειτουργίας του δικτύου 5G στη πόλη και, μάλιστα, τον Αύγουστο οργάνωσαν εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας με ομιλητή το μηχανολόγο-ηλεκτρολόγο-μηχανικό Περιβάλλοντος, δρα Θεόδωρο Μέτση.
Χθες, συνοδευόμενοι από τη δικηγόρο Φρίντα Λαμπρινούδη, ζήτησαν ακρόαση από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, την οποία ενημέρωσαν πως ήδη έχουν συγκεντρωθεί 1.500 υπογραφές Καλαματιανών και συνεχίζουν. Εξήγησαν ότι, έπειτα από διερεύνηση του ζητήματος, διαπίστωσαν πως υπάρχουν επιβεβαιωμένες έρευνες και μελέτες 240 ειδικών επιστημόνων ανά τον κόσμο για σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων, αλλά και στο περιβάλλον από τη λειτουργία δικτύων 5G. Τόνισαν, δε, ότι άλλες χώρες σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία έχουν αρνηθεί την εγκατάσταση δικτύου 5G.
 
Αναφορά και ασφαλιστικά
Τις αμέσως επόμενες ημέρες η ομάδα των πολιτών, μαζί με τις 1.500 υπογραφές των Καλαματιανών, θα καταθέσουν επίσημα αναφορά και καταγγελία στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ θα κατατεθούν και ασφαλιστικά μέτρα.
Μάλιστα, όπως τόνισε ένας εκ των Καλαματιανών που συμμετείχε στη χθεσινή ακρόαση, ο κ. Σπύρος Κατσιρέας, όλοι μαζί καταγγέλλουν και την απόφαση που έλαβε ο Δήμος Καλαμάτας για την υπογραφή της συμφωνίας εγκατάστασης των κεραιών, χωρίς ποτέ να ερωτηθούν οι δημότες.

Της Βίκυς Βετουλάκη



Πηγή