Ετοιμάστε μια εύκολη και νόστιμη πίτσα χωρίς γλουτένη και γαλακτοκομικά, χρησιμοποιώντας ως βάση την κινόα.
Εμπλουτίστε την με λαχανικά, μανιτάρια και λίγες ελιές, ώστε να είναι χαμηλή σε λιπαρά και σε θερμίδες συνολικά.
Συστατικά:
- 1 κούπα κινόα
- ½ κούπα νερό
- Λίγο αλάτι, πιπέρι
- 1 κούπα κινόα
- ½ κούπα νερό
- Λίγο αλάτι, πιπέρι
- Αρχικά μουλιάζουμε την κινόα για τουλάχιστον 8 ώρες σε νερό ώστε να είναι πιο έυκολα διαχειρίσιμη.
- Αφού τη στραγγίσουμε και την ξεπλένουμε, τη χτυπάμε σε μίξερ/μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνει ένα λείο και ελαφρώς πηκτό μείγμα (για 2 λέπτά περίπου).
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψί με λαδόκολλα, απλώνουμε με σπάτουλα και ψήνουμε στους 200C για 10 λεπτά από τη μια πλευρά και 5-10 από την άλλη.
- Αποσύρουμε από το φούρνο και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας (συνταγή παρακάτω) και τα υλικά (για γαρνίρισμα) που θέλουμε.
- Ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα και σερβίρουμε.
- Αφού τη στραγγίσουμε και την ξεπλένουμε, τη χτυπάμε σε μίξερ/μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνει ένα λείο και ελαφρώς πηκτό μείγμα (για 2 λέπτά περίπου).
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψί με λαδόκολλα, απλώνουμε με σπάτουλα και ψήνουμε στους 200C για 10 λεπτά από τη μια πλευρά και 5-10 από την άλλη.
- Αποσύρουμε από το φούρνο και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας (συνταγή παρακάτω) και τα υλικά (για γαρνίρισμα) που θέλουμε.
- Ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα και σερβίρουμε.
Δείτε την ετοιμασία και σε βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=KJ5FouU5JQc
https://www.youtube.com/watch?v=KJ5FouU5JQc
➡️Η συνταγή μπορεί να γίνει κατα προτίμηση και ωμοφαγική, τοποθετώντας το μείγμα σε αποξηραντή με φρέσκα υλικά για γαρνίρισμα και δροσερή σάλτσα ντομάτας την οποία ετοιμάζουμε εύκολα σε μπλέντερ!
Για την σάλτσα:
- 2 μέτριες ντομάτες
- λιαστές ντομάτες
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 4-5 φύλλα βασιλικό (ή μαϊντανό)
- Λίγη αποξηραμένη ρίγανη
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο.
- 2 μέτριες ντομάτες
- λιαστές ντομάτες
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 4-5 φύλλα βασιλικό (ή μαϊντανό)
- Λίγη αποξηραμένη ρίγανη
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο.