Οι άνθρωποι που αλλάζουν τη διατροφή τους για να διατηρήσουν την ισορροπία του pH παρατηρούν πιθανώς μια ευπρόσδεκτη παρενέργεια:
Την απώλεια βάρους.
Η ισορροπία του pH ως πρόγραμμα απώλειας βάρους συνιστά ότι οι άνθρωποι πρέπει να συμπεριλαμβάνουν στη διατροφή τους 75%-80% αλκαλικές τροφές και 20%-25% όξινες τροφές. Εδώ είναι ένα δείγμα των τροφίμων που βοηθά την ισορροπία του pH.
Αλκαλικές τροφές: τα περισσότερα λαχανικά καθώς και ορισμένα φρούτα, ξηροί καρποί και σπόροι, ελαιόλαδο, λάδι αβοκάντο, ζωντανό νερό, τσάι από βότανα, ζωμός λαχανικών, γάλα ξηρών καρπών και σπάνια μικρά λιπαρά ψάρια [όπως σαρδέλες και ποτέ σολομό]. ΟΛΑ ΜΟΝΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ, χωρίς επιπρόσθετες τοξίνες και φυτοφάρμακα.
Όξινες τροφές: χοιρινό, αρνί, βοδινό κρέας, κοτόπουλο, γαλοπούλα, θαλασσινά, ψάρια, λευκά ζυμαρικά, άσπρο ψωμί, γλυκά, σοκολάτα, γαλακτοκομικά προϊόντα, καφές, αναψυκτικά, χυμοί φρούτων, ζάχαρη, μαργαρίνη και φυτικά επεξεργασμένα έλαια.