Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ...



Το Θεμέλιο της Υγείας και το Μεγαλύτερο Έργο του Δημιουργού

Σήμερα, οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν γεμάτο στομάχι, στην πραγματικότητα λιμοκτονούν μέχρι θανάτου. Η καταστροφή αυτή δεν προκαλείται από την έλλειψη τροφών, αλλά από την υπερκατανάλωση ανεπαρκών τροφών. Η μαγειρεμένη και επεξεργασμένη τροφή δεν προσφέρει στο σώμα επαρκή θρέψη. Η ζωντανή τροφή αποτελεί τα θεμέλια πάνω στα οποία χτίζονται η πραγματική υγεία, η ευτυχία και η αρμονία. Μέσα σε κάθε άνθρωπο, ζώο και φυτό υπάρχει μια σπίθα του Θεού. Η σπίθα αυτή πρέπει να έχει κάθε βοήθεια για να μπορέσει να αναπτυχθεί φυσιολογικά και να φτάσει στην ωριμότητα.
Το ανθρώπινο σώμα αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο έργο του Δημιουργού. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ευγενικό και υπέροχο από τον τέλεια αναπτυγμένο ανθρώπινο οργανισμό. Η κατασκευή του είναι περίπλοκη και λεπτή, κάθε όργανό τόσο τέλεια προσαρμοσμένο ώστε να επιτελεί τη λειτουργία του με μια θαυμαστή ακρίβεια. Όλοι μας θα πρέπει να καταλαβαίνουμε πώς και γιατί λειτουργούν τα διάφορα μέρη του σώματος.
Μπορούμε να δούμε το ανθρώπινο σώμα σαν μιας πρώτης τάξεως μηχανή. Κανένα από τα δημιουργήματα του ανθρώπου δεν μπορούν να συγκριθούν με τα δισεκατομμύρια των μικροσκοπικών και αλληλοεξαρτώμενων μονάδων που ονομάζουμε κύτταρα. Κάθε κύτταρο είναι ένας ζωντανός οργανισμός, όπως ακριβώς και όλο μας το σώμα είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Μπορούμε να κατανοήσουμε τη λειτουργία των κυττάρων αν φανταστούμε ότι το καθένα τους είναι ένα είδος ζωντανού εργοστασίου παραγωγής ενέργειας.
Για να ζούμε, να αναπτυσσόμαστε και να διατηρούμε την υγεία μας , τα κύτταρα πρέπει να παίρνουν καύσιμα από τις τροφές που τρώμε.
-----------------------------------------------------------------------
Απόσπασμα από το βιβλίο της Ανν Γουίγκμορ:
“ΓΙΝΕ ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ” - 1990 -
Ανδρέας Καραβιώτης