Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΡΡΩΣΤΙΑΣ



Κέντρο της αρρώστιας είναι η συσσωρευμένη παλιά ακαθαρσία των εντέρων. Από αυτή πηγάζουν οι περισσότερες ασθένειες που, ανάλογα με το μέρος της εκδήλωσης καθεμίας στο σώμα και της μορφής τους, παίρνουν και από ένα όνομα.

Οι διάφορες ονομασίες δεν σημαίνουν απολύτως τίποτε το στοιχειώδες, γιατί πραγματικά η αρρώστια είναι μία και μόνο μία και κυρίως οφείλεται στη βρώμα που έχει από καιρό επικολληθεί στα τοιχώματα των εντέρων. Και αυτό συμβαίνει γιατί ο πολιτισμένος άνθρωπος συνήθισε να τρώει πτώματα ζώων, διάφορες επεξεργασμένες, μετουσιωμένες τροφές, κονσέρβες, κτλ.

Ο μεγάλος διαιτολόγος Μετσνικώφ έχει γράψει: «Όλες οι αρρώστιες οφείλονται στην ακανόνιστη κένωση των εντέρων».

Ο δε Δρ. Κλέμεντς, ονομάζει τη δυσκοιλιότητα «θανατηφόρα ανωμαλία». Ο γιατρός Λι, διευθυντής του αμερικανικού περιοδικού «Υγιεινή Αγωγή», έχει πει: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερος παράγοντας της αρρώστιας από τη δυσκοιλιότητα». Και ο περισσότερος κόσμος υποφέρει από τη δυσκοιλιότητα σήμερα.

Τα κρυολογήματα, τα δερματικά, οι καταρροές, ο καρκίνος, κτλ. προέρχονται από τη δυσκοιλιότητα περισσότερο. Οι παιδικές παθήσεις, όπως η διφθερίτιδα, η ιλαρά, η παρωτίτιδα, κ.ά. προκαλούνται από την ακαθαρσία των εντέρων, που αντί να αποβάλλεται σε ορισμένο χρονικό διάστημα, παραμένει εκεί, σαπίζει και παράγει διάφορα δραστήρια δηλητήρια.

Τα δηλητήρια αυτά απορροφώνται από τα εκατομμύρια μικροσκοπικά στόμια των εντέρων αντί θρεπτικής ύλης και κατά συνέπεια μολύνεται το αίμα, δηλητηριάζεται το σώμα και μετά εκδηλώνεται η αρρώστια, που στην αμάθεια ο κόσμος την καταπολεμά, αντί να απομακρύνει την αιτία της. Δεν υπάρχει χρόνια ασθένεια χωρίς δυσκοιλιότητα.

Και αυτό επιβεβαιώνεται με τις νεκροψίες που γίνονται σε πολλούς που έχουν πεθάνει από ποικίλες χρόνιες παθήσεις. Όλοι είχαν υποφέρει από δυσκοιλιότητα.

Φυσιολογικές Κενώσεις

Ένας που ζει με υγιεινές συνθήκες δεν παθαίνει ποτέ από δυσκοιλιότητα. Είναι πάντα τακτικός. Ενεργείται καθημερινά, όχι μόνο μια φορά, αλλά όσες φορές έφαγε την προηγούμενη ημέρα.

Αυτό θα πει τέλεια υγεία. Τέτοιοι όμως άνθρωποι είναι λίγοι σήμερα. Ζουν σχεδόν με φυσική τροφή, τρώνε μόνο όταν πεινούν, δεν πίνουν τίποτε άλλο από νερό, δεν καπνίζουν, δεν ξενυχτούν, και το σπουδαιότερο, δεν κάνουν σεξουαλικές καταχρήσεις που σακατεύουν αφάνταστα το κορμί. Το σώμα τους είναι ένα αυτόματο ρολόι που διατηρείται πάντοτε καθαρό και κουρδισμένο. Η ζωή τους είναι, μπορεί να πει κανείς, ευτυχισμένη.

Αυτοί καλά, αλλά οι πάσχοντες;

Αφού, λοιπόν, η αιτία βρίσκεται στα έντερα, αντί να καταπολεμήσουμε τα συμπτώματα, πράξη που φέρνει τον ασθενή σε κίνδυνο θανάτου, πρέπει να αδειάζουμε και να καθαρίζουμε το μεγάλο έντερο. Αυτό είναι που όταν παραπρήζεται από τη σφιχτή παλιά ύλη, εκτείνει την κοιλιά. Να τι είναι οι κοιλιές που κάνουν τους κατόχους τους αξιοθρήνητους.

-----------------------------------------------------------

Απόσπασμα από το βιβλίο του Ηλία Πέτρου: "ΦΥΣΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ"... #Ηλίας_Πέτρου #ΦΥΣΙΚΗ_ΥΓΙΕΙΝΗ #ΦΙΛΟΙ_ΤΗΣ_ΦΥΣΙΚΗΣ_ΥΓΙΕΙΝΗΣ

Μάκης Τσιάπουλας