Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΨΗ





Έχετε σκεφτεί ποτέ τη διατροφή σας από ενεργειακή άποψη; Εάν η ενέργεια κατηγοριοποιηθεί ως "θρεπτικό συστατικό", πόσο θρεπτική είναι η τρέχουσα διατροφή σας;
Εάν απλώς τρώτε σύμφωνα με τις ενεργειακές σας ανάγκες, με τι θα μπορούσε να μοιάζει η ιδανική διατροφή σας; Δεν εξετάζουμε πλέον τις θερμίδες στα τρόφιμα που καταναλώνουμε. Ο λόγος είναι ότι οι θερμίδες δεν είναι ίσες (δεν μπορείτε απλώς να ανταλλάξετε τρία μήλα για την ίδια ποσότητα θερμίδων σε ένα ντόνατ) επειδή κάθε είδος τρόφιμου απαιτεί διαφορετικές ποσότητες ενέργειας για να επεξεργαστεί από τον οργανισμό σας, αλλάζοντας έτσι το ποσό που απομένει για αποκατάσταση ιστών, σκέψη, κίνηση.
Αυτό που έχει σημασία είναι η ποσότητα θερμότητας που χρειάζεται το σώμα σας για να χωνέψει τα τρόφιμα που τρώτε.
1. Τα φρούτα και τα λαχανικά απαιτούν πολύ λίγη θερμότητα, έτσι ώστε το μέγιστο από την ενέργεια τους να "δοθεί" στο σώμα για χρήση στην παραγωγή ενέργειας για αποκατάσταση ιστών ,σκέψη, κίνηση.
2. Οι πρωτεΐνες απαιτούν μεγάλη ποσότητα θερμικής επεξεργασίας για να δώσουν στον οργανισμό σχεδόν μηδενικές μονάδες ενέργειας για αποκατάσταση ιστών, σκέψη, κίνηση .
Ο άνθρωπος, όπως όλα τα ζωντανά όντα, αποτελείται όχι μόνο από το υλικό μέρος (το σώμα που σχηματίζεται από τα κύτταρα) αλλά και από μια μαγνητική δύναμη, που με ενεργειακούς όρους, ορίζεται ως η συνεκτική δύναμη που υπάρχει σε όλα τα στοιχεία και τα άτομα για να τα κρατήσουν σταθερά στη θέση τους σχηματίζοντας έτσι το ανθρώπινο σώμα ή οποιαδήποτε άλλη μορφή .
Οι κραδασμοί που διαπερνούν όλα τα κύτταρα και τη χημεία τους, προκαλούν την ύπαρξη του ανθρώπινου σώματος, επομένως μπορούμε να ορίσουμε ένα μέτρο ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας, στο οποίο τα όργανα και το σύστημα "δονείται αρμονικά". Η ενεργειακή διάσταση του ανθρώπου είναι κατά κάποιο τρόπο το ουσιαστικό στοιχείο για την ισορροπία του σώματος και του πνεύματος.
Τώρα ξέρουμε, χάρη στις επαναστατικές ανακαλύψεις της κβαντικής φυσικής, ότι το κύριο συστατικό της ύλης είναι η ενέργεια, όλα όσα υπάρχουν στην πραγματικότητά μας, δεν είναι τίποτα άλλο από ενέργεια.
Στον υποατομικό κόσμο δεν υπάρχει ύλη, μόνο ενέργεια και δόνηση. Οτιδήποτε βλέπουμε στο σύμπαν, συμπεριλαμβάνοντας και τους εαυτούς μας, είναι φτιαγμένο από την ίδια ενέργεια που δονείται σε διάφορες συχνότητες.
Επειδή όλα δονούνται σε διαφορετική συχνότητα φαίνονται διαχωρισμένα. Ένα δέντρο έχει διαφορετική συχνότητα από ένα τραπέζι. Εμείς οι ίδιοι, τα σώματά μας, έχουμε την δική μας μοναδική συχνότητα και γι΄ αυτό βλέπουμε τους εαυτούς μας χωριστούς από όλα τα άλλα, το περιβάλλον μας και τους ανθρώπους γύρω μας. Αλλά στο υψηλότερο επίπεδο, στο επίπεδο της καθαρής ενέργειας, είμαστε όλοι ένα ενεργειακό πεδίο. Οι κβαντικοί φυσικοί το ονομάζουν Ενοποιημένο Πεδίο.
Κάθε ζωντανό πλάσμα και κάθε είδος τροφής έχει τη δική του ενέργεια.
Η ενέργεια διαδίδεται ως κύμα και μπορεί να μετρηθεί.
Μερικοί επιστήμονες, συμπεριλαμβανομένου του διάσημου μηχανικού Simoneton, ήθελαν να προσδιορίσουν ποιες ενέργειες είναι ευεργετικές ή επιβλαβείς για το ανθρώπινο σώμα. Ο Γάλλος μηχανικός André Simoneton (που ήταν σοβαρά άρρωστος και χωρίς ελπίδα για ανάκαμψη και ανέκτησε την υγεία του με τη χορτοφαγία) ήταν ειδικός στον ηλεκτρομαγνητισμό και από το 1930 και το 1940 εργάστηκε στην έρευνα των κραδασμών των τροφίμων χρησιμοποιώντας τις μελέτες άλλων σημαντικών ερευνητών.
Το πρώτο θεμελιώδες βήμα ήταν η μέτρηση της ενέργειας του ανθρώπινου σώματος χρησιμοποιώντας επιστημονικό εξοπλισμό (έναν μετρητή Gaiger, Wilson και το δοσομετρητή ιονισμού του Bovis που βαθμονομήθηκε σε angstrom). Επειδή το σώμα εκπέμπει μετρήσιμη ακτινοβολία (εκφραζόμενη σε μορφή χρώματος και ήχου) στα 6200-7000 Angstroms, ένα άτομο σε καλή υγεία θα πρέπει να έχει δόνηση τουλάχιστον 6500 angstrom. Σε χαμηλότερες τιμές εντοπίστηκαν ασθένειες και κακές διατροφικές συνήθειες. Ο μέσος όρος των ασθενών με καρκίνο είναι 4975 angstroms. Σύμφωνα με τον Christopher Bird στο βιβλίο του "Η μυστική ζωή των φυτών" , στα περίπου 4500 έως 5200 angstroms, είστε πιο ευάλωτοι σε καρκίνο ή σε άλλες σοβαρές εκφυλιστικές ασθένειες.
Επίσης η περιβαλλοντική ακτινοβολία έχει τη δύναμη να επηρεάζει τον κόσμο και βρίσκεται σε κάθε πράγμα γύρω μας, ορατό και αόρατο.
Κάθε άτομο υπόκειται στις επιρροές όλων των ακτινοβολιών.
Πρέπει να επαναλάβουμε εδώ ότι όλα τα πράγματα, συμπεριλαμβανομένων των αντικειμένων , των ανθρώπων ,των σκέψεων και των γεγονότων, εκπέμπουν δονήσεις.
Είναι αλήθεια ότι από τη διατροφή μας απορροφούμε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τη ζωή μας και είναι εξίσου αλήθεια ότι απορροφούμε τις δονήσεις τους. Δεν είναι αρκετό να καταναλώνουμε θερμίδες και θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα, πράγμα που έχει αποδειχθεί σε πολλά πειράματα, ότι όταν τρώμε συνθετικά τρόφιμα ή τροποποιημένα τρόφιμα ή συμπληρώματα διατροφής που φαίνονται σωστά θρεπτικά, αλλά ενεργειακά μηδενισμένα, δεν εγγυώνται καθόλου την άριστη ανάπτυξη ή την υγιή μακροβιότητα, το αντίθετο μάλιστα συμβαίνει.
Για να παραμείνουμε σε καλή υγεία η δόνηση μας πρέπει να είναι τουλάχιστον 6500 angstroms. Είναι σαφές ότι κάθε επιρροή μιας χαμηλής συχνότητας δόνησης μπορεί να είναι επικίνδυνη, συμπεριλαμβανόμενης της τροφής.
Ο Simoneton λοιπόν χρησιμοποιώντας επιστημονικό εξοπλισμό, μέτρησε την ποσότητα των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων των τροφών, κατηγοριοποιώντας τα σύμφωνα με τα αποτελέσματα που βρήκε.
Με βάση τα ευρήματά του, ο Simoneton διαιρούσε τα τρόφιμα σε τέσσερις γενικές κατηγορίες.
Τα τρόφιμα που έχουν μήκος κύματος μεταξύ 6500 και 10.000 angstroms, θεωρούνται ως αυτά της υψηλότερης ποιότητας. Σε αυτή την πρώτη τάξη είναι ώριμα φρούτα και οι φρέσκοι χυμοί φρούτων με 8000 ως 10000 angstroms . Kάποια φρούτα όπως τα λεμονιά έχουν μετρηθεί στα 12000.
Φρέσκα λαχανικά 7000 ως 9000.
Δημητριακά, αλεύρι και ψωμί μόνο ολικής αλέσεως.
Μια άλλη κατηγορία ανώτερων φαγητών αντιπροσωπεύεται από τα ελαιούχα φρούτα: ελιά, γλυκά αμύγδαλα, ηλιόσπορους, καρύδα, σόγια, φιστίκια και φουντούκια.
Στη δεύτερη κατηγορία , με ακτινοβολίες 6,5 χιλ. έως 3,000 , είναι τα λαχανικά που μαγειρεύονται σε βραστό νερό, αυγά , μέλι, μαγειρεμένα ψάρια, φυστικέλαιο, ζαχαροκάλαμο και κρασί.
Η τρίτη κατηγορία, με πολύ αδύνατες ακτινοβολίες κάτω από 3.000 angstroms, αποτελείται από μαγειρεμένα κρέατα, λουκάνικα ,καφέ, τσάι, σοκολάτα, μαρμελάδες, επεξεργασμένα τυριά και λευκό ψωμί.
Η τέταρτη κατηγορία δεν παρουσιάζει σχεδόν ενέργεια και περιλαμβάνει μαργαρίνη, κονσέρβες, αλκοολούχα ποτά, λευκή ζάχαρη και λευκασμένο αλεύρι.
Τα φρούτα τρώγονται καλύτερα μόλις ωριμάζουν, γιατί τότε παρουσιάζουν τα υψηλοτέρα ποσά ακτινοβολίας. Ακόμα κι αν κοπούν σχετικά άγουρα μπορούν να ωριμάσουν και να έχουν υψηλά ποσά ακτινοβολίας.
Τα λαχανικά είναι πιο ακτινοβόλα όταν είναι φρέσκα από τον κήπο, χάνουν περίπου το ένα τρίτο της ισχύος τους από τη στιγμή που φτάνουν στα καταστήματα και ένα άλλο τρίτο όταν μαγειρεύονται.
Σύμφωνα με την έρευνα του Simoneton, τα αποτελέσματα της επεξεργασίας τροφίμων είναι καταστροφικά. Το γάλα έχει αξία 6.5 χιλ. Angstroms όταν φρέσκο, αλλά χάνει ενενήντα τοις εκατό μέσα σε είκοσι τέσσερις ώρες. Μετά την παστερίωση δεν υπάρχουν καθόλου ακτινοβολίες βιοενέργειας.
Το ίδιο ισχύει για τους παστεριωμένους χυμούς φρούτων και λαχανικών και για τα κονσερβοποιημένα φρούτα. Ο φρέσκος χυμός των ζαχαρότευτλων έχει εκτιμηθεί σε 8,5 χιλ., αλλά η λευκή ζάχαρη φτάνει στα 1.000 ή λιγότερο, ενώ η λευκή κοκκοποιημένη ζάχαρη δίνει μηδενικό αποτέλεσμα.
Ακόμα τα κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά αν αποψυχθούν επανακτούν τα αρχικά επίπεδα ακτινοβολίας τους. Η αφυδάτωση προκαλεί μικρή απώλεια δονήσεων. Αποξηραμένα από τον ήλιο φρούτα βρέθηκε να διατηρούν τη ζωτικότητά του και, αν μπουν σε νερό για είκοσι τέσσερις ώρες, θα ακτινοβολούν σχεδόν τόσο έντονα όσο όταν είναι φρέσκα. Το νερό δεν είναι κανονικά ακτινοβόλο, αλλά σε αντίθεση με άλλα υγρά είναι ικανό να ενεργοποιείται από τη σύνδεση με ορυκτά, ανθρώπους ή φυτά.
Μερικά νερά, όπως τα περίφημα ιαματικά νερά της Λούρδης, βρέθηκαν να ακτινοβολούν στα 14.000 angstroms.
Οι έρευνες του Simoneton δείχνουν ότι για βέλτιστη υγεία πρέπει να τρώμε φρούτα, λαχανικά ξηρούς καρπούς, και άλλα τρόφιμα που εκπέμπουν ακτινοβολία υψηλότερη από τον ανθρώπινη.
Εκτός από την ενέργεια των τροφίμων εξίσου σημαντικός παράγοντας και το PH τους. Όταν το PH είναι πάνω από 7 είναι αλκαλικό ενώ όταν είναι κάτω από 7 είναι οξινο.Το PH των τροφών επηρεάζει το PH των κυττάρων μέσω της κίνησης του λεμφικού συστήματος που αφαιρεί την οξέα που δημιουργούνται από τις διάφορες φυσιολογικές λειτουργίες των κυττάρων. Το λεμφικό σύστημα είναι το αποχετευτικό σύστημα των 100 τρισεκατομμυρίων κυττάρων μας! Λόγω της κακής διατροφής αυτό το σύστημα μπλοκάρει και τα οξέα δεν αφαιρούνται από τα κύτταρα μας με αποτέλεσμα τα κύτταρα να ασφυκτιούν και να δημιουργούνται φλεγμονές σε διαφορά σημεία του σώματος. Αυτές οι φλεγμονές εκδηλώνονται ως ασθένειες που μπορεί να είναι είτε ένα απλό κρυολόγημα είτε αυτόνομές παθήσεις είτε σοβαρές εκφυλιστικές ασθένειες και καρκίνος. Όλες οι ονομαζόμενες ασθένειες είναι εκδηλώσεις της προσπάθειας του οργανισμού να αποβάλει τα οξέα που θα απέβαλε φυσιολογικά το λεμφικό σύστημα.
Για να κινηθεί το λεμφικό σύστημα αλλά και για να μην φορτώνουμε τον οργανισμό μας με επιπλέον οξέα πρέπει να καταναλώνουμε τροφές με αλκαλικό PH .Αυτές δεν είναι άλλες από τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Προσοχή τα λεγόμενα όξινα φρούτα όταν τα τρώμε μετατρέπονται στα πλέον αλκαλικά κατά την πέψη τους για αυτό και είναι τα πλέον αποτοξινωτικα.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι PH του αίματος παραμένει πάντα ελαφρώς αλκαλικό με PH7,34. H παραμικρή αλλαγή στο PH του αίματος οδηγεί άμεσα στον θάνατο. Όταν τα κύτταρα μας είναι γεμάτα οξέα και φορτώνουμε το σώμα μας με επιπλέον οξέα μέσω της διατροφής μας τότε ο οργανισμός αφαιρεί ασβέστιο από τα οστά και αλλά αλκαλικά στοιχεία του οργανισμού για να διατηρεί σταθερό το PH του αίματος.
Η φωτογραφία που έχω ανεβάσει είναι από το βιβλίο του Jerry l. Tennant ‘’healing is voltage’’
Η πρώτη στήλη είναι η ηλεκτρική τάση των κυττάρων η δεύτερη στήλη είναι το PH των κυττάρων και η τρίτη η κατάσταση του οργανισμού. Στην πρώτη γραμμή με την υψηλότερη ηλεκτρική τάση και το υψηλότερο PH έχουμε κυτταρική αναγέννηση! Πιο κάτω βλέπουμε την φυσιολογική κατάσταση των παιδιών και των ενήλικων , μετά του κουρασμένου και του αρρώστου που πάσχει από κάποια ασθένεια . Όσο πέφτει η τάση και το PH των κυττάρων τόσο σοβαρότερες οι ασθένειες ενώ στην τελευταία γραμμή περιγράφεται η κατάσταση του καρκίνου.
Παρατηρούμε τα εξής εντυπωσιακά συμπεράσματα :
1) Υπάρχει άμεση συσχέτιση μεταξύ του pH των κυττάρων (οξύ / αλκαλικό) και του ενεργειακού φορτίου των κυττάρων. Όξινο περιβάλλον = χαμηλή ενέργεια = άρρωστα κύτταρα.
2) Η χρόνια πάθηση, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, χαρακτηρίζεται πάντα από κύτταρα που είναι όξινα και ενεργειακά εξαντλημένα .

3) Υπάρχει ένα ορισμένο όριο ενέργειας που απαιτείται για την επούλωση και αναγέννηση ή για την "δημιουργία νέων" κυττάρων.
Ποια τρόφιμα συνδυάζουν υψηλή ενέργεια και αλκαλικό PH και πως αυτά καλύπτουν τις ψυχοσωματικές ανάγκες μας;
Λίγα απλοί κανόνες που πρέπει να θυμάστε

1. Ο εγκέφαλος και τα νευρικά κέντρα του σώματος περιέχουν τους υψηλότερους ενεργειακούς ή ηλεκτρικούς ιστούς που έχουμε.
2. Τα φρούτα έχουν την υψηλότερη ηλεκτρική ενέργεια από όλα τα τρόφιμα.
3. Τα φρούτα θα αναγεννήσουν τον εγκέφαλο και τον νευρικό ιστό, ενώ τα λαχανικά δεν θα το κάνουν.
4. Τα φρούτα είναι τρόφιμα του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος καθώς και καθαριστικά των ιστών.
5. Τα λαχανικά είναι οι χτίστες, οι οποίοι είναι κατάλληλοι για μυϊκούς και σκελετικούς ιστούς.
4. Τα καρύδια και οι σπόροι είναι δομικά τρόφιμα και ενισχύουν το σώμα ως σύνολο.
Πέρα από τη σωστή διατροφή πρέπει να μείνετε μακριά από άλλες πήγες χαμηλών συχνοτήτων. Πρώτα από όλα κλείστε τις τηλεοράσεις . Ειδικά η συνεχής αναπαραγωγή αρνητικών ειδήσεων ρίχνουν τις δονήσεις σας . Μην ανοίγετε συνδέσμους στο διαδίκτυο που οδηγούν σε αρνητικές ειδήσεις. Ότι αρνητικό είναι να φτάσει στα αυτιά σας θα φτάσει μην το κυνηγάτε και μην το αναπαράγετε όμως γιατί έτσι μπαίνετε στη χαμηλή του ενέργεια και το αρνητικό θα γιγαντώνεται γύρω σας και θα έρθει πάνω σας.
Αν η ενέργεια σας ξεπεράσει ένα ορισμένο όριο τότε δε θα επηρεάζεστε από το αρνητικό περιβάλλον αλλά θα το εξουδετερώνεται ανυψώνοντας το.
Θα είστε οι Άγιοι Φάροι του κόσμου τούτου.

Δημήτρης Μπίστας