Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΝΖΥΜΑ....

Σχετική εικόνα

Μια από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις της διατροφολογίας είναι η ύπαρξη των ενζύμων. Πρωτοπόρος υπήρξε ο Dr. Edward Howell.

Τα ένζυμα του οργανισμού είναι βασικά 2 ομάδων:

1. Πεπτικά ένζυμα τα οποία βοηθούν στην διάσπαση, αφομοίωση της τροφής και την αποβολή των αχρήστων στοιχείων.

2. Μεταβολικά ένζυμα τα οποία επιταχύνουν συγκεκριμένα βιοχημικά μονοπάτια εντός των κυττάρων.


Η δυνατότητα σύνθεσης και αποθήκευσης ενζύμων εξαρτάται από την κληρονομικότητα. Όμως σημαντικό ρόλο παίζει η διατροφή και εν γένει ο τρόπος ζωής.

Το σώμα αναπληρώνει σημαντικό μέρος των ενζύμων από την κατανάλωση φυσικών τροφών που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία ή θέρμανση (όλα τα ένζυμα αδρανοποιούνται πάνω από τους 45 με 50 βαθμούς Κελσίου). Αυτές οι φυσικές τροφές είναι τα φρέσκα φρούτα, τα ωμά λαχανικά, οι άψητοι ξηροί καρποί και οι φυτρωμένοι σπόροι (όταν ο σπόρος βγάλει "ουρίτσα", η διαθεσιμότητα των θρεπτικών του συστατικών αυξάνεται από 200 έως 5000%!!!!).

Όλες οι μαγειρεμένες τροφές έχουν 0% ένζυμα. Σαν να μην έφτανε αυτό, αναγκάζουν το σώμα να διαθέσει ένζυμα από τις αποθήκες του προκειμένου να τις αφομοιώσει.

Σύμφωνα με τον Dr. Howell η πτώση της ενζυμικής "μηχανής" είναι υπεύθυνη για την αδυναμία του σώματος να αποτοξινωθεί, να θεραπευτεί, και να έχει ενέργεια και μακροζωία.

Επίσης ο νομπελίστας Dr. Arthur Kornberg αναφέρει ότι μέχρι το 1982 απαριθμήθηκαν 1400 ασθένειες. Για σχεδόν 200 από αυτές η κύρια αιτία είναι η έλλειψη ενός ή περισσότερων ενζύμων.

Για το λόγο αυτό στο πακέτο αποτοξίνωσης στο 4 Aces υπάρχει πάντα πληθώρα τροφών ζωντανών καθώς και ενζυμικών σκευασμάτων εφόσον κριθεί αναγκαίο ανάλογα με τη βαρύτητα της κατάστασης.

Νίκος Δαραδήμος 
Βιολόγος BSc ΕΚΠΑ 
MSc Διατροφής Ανθρώπου ΓΠΑ 
Σύμβουλος Ορθομοριακής Διατροφής 
Ρεφλεξολογια - Ενεργειακες Θεραπείες

Nick Daradimos