Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

ALOE VERA VERA - BARBADENSIS MILLER

Η Aloe Vera– Barbadensis Miller, ή «αληθινή αλόη», μοιάζει με κάκτο με αιχμηρά φύλλα, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα χυμώδες φυτό.


Τα σαρκώδη φύλλα της παράγουν μία γέλη που περιέχει ουσιώδη μέταλλα, βιταμίνες, πρωτεΐνες, λιπίδια, αμινοξέα, ένζυμα και πολυσακχαρίτες, όταν κοπούν, και είναι μια πραγματική υπερτροφή.

Βοηθά το σώμα να απορροφά τις βιταμίνες και ενθαρρύνει την παραγωγή των αποτοξινωτικών ενζύμων.

Περιέχει επίσης επτά διαφορετικά υπεροξείδια της δεσμουτάσης (SODs), τα οποία μειώνουν το οξειδωτικό στρες και προστατεύουν τα κύτταρα και το DNA από την οξείδωση.

Οι συσσωρευτικές ιδιότητες της αλόης προστατεύουν την λειτουργία του ανοσοποιητικού, ομαλοποιούν το σάκχαρο, βοηθούν στην ανανέωση του δέρματος, υποστηρίζουν την πέψη και το υγιές καρδιοκυκλοφορικό και επίσης βοηθούν στις αρθρώσεις. Βοηθά στην πέψη των πρωτεϊνών και σε ένα υγιές γαστρεντερικό υποστηρίζοντας τις κινήσεις του εντέρου.

Προωθεί την ανάπτυξη των προβιοτικών βακτηρίων και αποτρέπει την αύξηση της Κάντιτα.

Το ενεργό συστατικό της αλόης είναι οι βλεννο-πολυσακχαρίτες που είναι ιδιαίτερα σημαντικοί στην υφή του πεπτικού συστήματος, τους πνεύμονες, την μύτη και τον κόλπο, αλλά επίσης βρίσκονται και σε όλα τα κύτταρα. Οι ενεργοί πολυσακχαρίτες ενώνονται και σχηματίζουν μια επένδυση στο παχύ έντερο, σχηματίζοντας ένα φράγμα στα βακτήρια και εμποδίζοντας τις τοξίνες να
επαναπορροφηθούν.

Έρευνες έχουν δείξει ότι αυτοί οι πολυσακχαρίτες είναι σημαντικοί και στην υγεία του ανοσοποιητικού, έχοντας μια θετική επίδραση στα μακροφάγα και στην παραγωγή άλλων ανοσοποιητικών κυττάρων-κλειδιά στην ισχυρή ανοσία.

Επίσης χρησιμοποιείται στην κοσμετολογία και στα προϊόντα περιποίησης του δέρματος λόγω των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων της.

Nikos Holistica Daradimos