Τρίτη 17 Μαΐου 2016

ΛΙΚΕΡ ΜΕΝΤΑ


 Οι ιδιότητες της μέντας είναι κυρίως αντισηπτικές, χωνευτικές και τονωτικές. Έτσι ένα λικέρ μέντας είναι απαραίτητο να υπάρχει στο σπίτι για να χαρίζει καθαρή αναπνοή, να σας ξεδιψάει και να σας δροσίζει.
Υλικά
2 ματσάκια φρέσκια μέντα
700 ml τσίπουρο
300 γρ ζάχαρη ζαχαροκάλαμου
230 ml νερό 
Εκτέλεση
Πλένετε πολύ καλά τα φύλλα μέντας και τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν. Τα βάζετε μετά σε γυάλινο βάζο, περιχύνετε με το τσίπουρο και σφραγίζετε. Το βάζο μπαίνει στο ψυγείο και το ξεχνάτε εκεί για δυο βδομάδες. Κατόπιν σουρώνετε το υγρό από τα φυλλαράκια και ξεκινάτε το σιρόπι. Βράζετε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη περίπου πέντε λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Αφού κρυώσει το σιρόπι, ρίχνετε την βότκα που έχει αρωματιστεί με τη μέντα και γεμίζετε τα αποστειρωμένα μπουκάλια. Αφού μείνει άλλες δυο βδομάδες στο ψυγείο είναι έτοιμο για κατανάλωση. Διατηρείται στο ψυγείο ένα χρόνο.