
Τα φυτά είναι οι μόνοι αληθινοί "παραγωγοί" τροφής.
Όλοι οι υπόλοιποι – ζώα και άνθρωποι – απλώς την καταναλώνουμε, τη μεταποιούμε ή την καταστρέφουμε.
Τα φυτά συλλέγουν τα ανόργανα υλικά της φύσης, αξιοποιούν το φως του ήλιου και, μέσα από τη φωτοσύνθεση, μεταμορφώνουν την άψυχη ύλη σε ζωντανή τροφή.
Μετατρέπουν χώμα, νερό και αέρα… σε ένζυμα, βιταμίνες και οργανικά μέταλλα.
Προσφέρουν το Θαύμα της Ζωής σε όλους μας — και δε ζητούν τίποτα.
Όταν όμως αυτή η τροφή απομακρύνεται από τη φυσική της μορφή – μαγειρεύεται βαριά, παστεριώνεται, φορτώνεται με συντηρητικά και χημικά – δεν είναι πια το ίδιο.
Η Ζωή χάνεται. Η τροφή νεκρώνεται — γίνεται ξανά ανόργανη ύλη.
Και το σώμα δεν τρέφεται, αλλά επιβαρύνεται.

Από τη λάσπη στο φύλλο, από τον ήλιο στον καρπό, κι από τα φυτά… σε μας.






Η φυσική, φρέσκια, αμαγείρευτη, φυτική τροφή είναι η μόνη που:












«Μόνο τα φυτά έχουν τη φυσική ικανότητα να μετατρέπουν την άψυχη–ανόργανη ύλη σε ζωντανή-οργανική τροφή για ζώα και ανθρώπους.
Το κλειδί είναι τα ένζυμα. Χωρίς αυτά, η τροφή χάνει τη βιολογική της αξία. Όταν επεξεργαστεί (μαγειρευτεί, παστεριωθεί), η τροφή γίνεται ξανά νεκρή.
Μόνο η ωμή, φυσική, φυτική τροφή προσφέρει Ζωή.»

Είναι πάντα άχρηστες και βλαβερές οι μαγειρεμένες τροφές με τις οποίες μεγαλώσαμε και τις αγαπήσαμε, και οι πολυεπεξεργασμένες - τυποποιημένες τροφές που υπάρχουν σήμερα παντού γύρω μας;

Όσο λιγότερη θερμική ή χημική επεξεργασία έχει μια τροφή, τόσο λιγότερη ζημιά προκαλεί.
Και όσο μικρότερη είναι η ποσότητα επεξεργασμένων τροφών που καταναλώνουμε, τόσο μικρότερη είναι η επιβάρυνση του οργανισμού μας.



Αυτό μόνο. Και όλα αλλάζουν προς το καλύτερο.
Είτε κάποιος ακολουθεί παμφαγική διατροφή είτε φυτική, ο κανόνας 70/30 προσφέρει:
Θρέψη και Ισορροπία
Απόλαυση χωρίς στερήσεις
Βιωσιμότητα εφ' όρου ζωής


«Τα παιδιά χρειάζονται ζωντανές τροφές με οργανικά στοιχεία.
Τα μαγειρεμένα τρόφιμα καταστρέφουν τα ζωτικά άλατα.
Τα 3/4 της διατροφής τους πρέπει να είναι ωμά φρούτα και λαχανικά.»

«Οι ζωικές, κονσερβοποιημένες και βιομηχανοποιημένες τροφές έχουν χάσει τα περισσότερα οργανικά και θρεπτικά στοιχεία, και είναι φτωχές σε βιταμίνες.
Συχνά παράγουν δηλητήρια που, μαζί με καρυκεύματα και αλάτι, οδηγούν σε αυτοδηλητηρίαση και εκφυλισμό.
Μόνο οι φυσικές τροφές, που δημιουργούν καθαρό και αλκαλικό αίμα, μπορούν να θεμελιώσουν διαρκή υγεία.»

«Τρώγε περισσότερες ώμες φυσικές τροφές, γιατί μόνον αυτές περιέχουν τα οργανικά άλατα και τις ζωτικότερες βιταμίνες.
Τα φρούτα και τα λαχανικά, πρέπει ν’ αποτελούν τα 3/4 της όλης τροφής σου, για να έχεις καθαρό αίμα και να αποφεύγεις τη δυσκοιλιότητα και κάθε αρρώστια.»

«Η ωμοφαγία διπλασιάζει τη μακροζωία και η φρουτοφαγία ακόμη περισσότερο.
Σας χαρίζει ενέργεια, χαμόγελο, ευλυγισία.
Δεν υπάρχει τίποτα αντίστοιχο, ούτε λόγια να περιγράψετε πόσο ωραία νιώθετε όταν τα οξέα έχουν φύγει κι όλα ρέουν ομαλά...»
Το συμπέρασμα:
Μάθε να τρέφεσαι με απλή και Ζωντανή Τροφή –
κι όχι με πολύπλοκες μαγειρικές αλχημείες ή απομεινάρια του εργοστασίου.Βάλε στόχο το 70% τουλάχιστον της διατροφής σου να είναι φυσικό, ωμό, ζωντανό.
Και το υπόλοιπο 30%, όσο πιο ήπια μαγειρεμένο γίνεται – πάντα με σεβασμό στο σώμα.
Γιατί ο πραγματικός σεφ είναι η Φύση.
Και γνωρίζει καλύτερα από όλους τις ανάγκες μας.
Αρκεί να μάθουμε να την εμπιστευόμαστε ξανά.





