Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Η ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ

 


Όχι μόνον οι αρχαίοι 'Έλληνες αλλά και οι διδάσκαλοι του Χριστιανισμού, όπως και των άλλων θρησκειών, άφησαν νόμους και εvτολές για την νηστεία. Δεν εννοούσαν όμως την σημερινή νηστεία που εφαρμόζεται από τούς πιστούς, οι οποίοι απέχουν μόνον από τα κρέατα και τα ψάρια, αλλά την νηστεία την απόλυτη ή με την χρήση μόνον φρούτων. [...]

Ή νηστεία δίνει την ευκαιρία σέ όλα τα όργανα του σώματος να αυτοκαθαριστούν και να ξεκουραστούν. Αυτή είναι ή σπουδαιότης της. Η ανάπαυσις αυτή ευεργετεί πρώτα απ' όλα τα πεπτικά όργανα, τα οποία θεραπεύονται κατά την διάρκεια της νηστείας. Επειδή το άτομο δεν παίρνει τροφή ο μεταβολισμός γίνεται αφ' εαυτού, και για να εξακολουθεί η λειτουργία του αρχίζει ή καύσις των εφεδρικών και περιττών ουσιών πού βρίσκονται στο σώμα. Με αυτό τον τρόπο η νηστεία οδηγεί σε ένα τέλειο καθαρισμό και μάλιστα τόσο ταχύ και σίγουρο που κανένα άλλο μέσο δεν είναι δυνατόν vα το κατορθώσει.

Με την νηστεία πολλά σπουδαία όργανα, όπως η καρδιά, τα νεφρά, το συκώτι και το νευρικό σύστημα γίvονται τόσο γερά και ικανά, σαν να μην είχαν προσβληθεί ποτέ.

----------------------------------------------------------------

Απόσπασμα από το βιβλίο του Γιάγκου Καράβη: “Σταφυλοθεραπεία” - 1968 -

#Γιάγκος_Καράβης

#ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ_ΙΑΤΡΙΚΗ

#ΦΙΛΟΙ_ΤΗΣ_ΦΥΣΙΚΗΣ_ΥΓΙΕΙΝΗΣ

Ανδρέας Καραβιώτης