Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

...ΑΡΧΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ!!!



Τι κάνει κάποιος όταν τρώει ?

Πριν στείλει την τροφή στο στομάχι του, την μασάει. Το στόμα είναι σαν μία μικρή κουζίνα όπου προετοιμάζονται οι τροφές, γι' αυτό σάς συμβουλεύω να μασάτε πολύ καλά την τροφή μέχρις ότου να γίνεται σχεδόν υγρή. Αν καταπίνετε την τροφή χωρίς να τήν έχετε μασήσει πολύ καλά, η τροφή αυτή δεν είναι σωστά προετοιμασμένη και ο οργανισμός δεν μπορεί να τήν αφομοιώσει. Αν η τροφή φτάνει στο στομάχι χωρίς να έχει μασηθεί καλά, ο οργανισμός είναι αναγκασμένος να ξοδέψει πάρα πολλή ενέργεια για να τήν μετατρέψει, και αυτή είναι η αιτία για τήν κόπωση τού ανθρώπου.
Μην φαντάζεστε ότι η κούραση προέρχεται πάντα από υπερβολική εργασία. Πολύ συχνά προέρχεται από μία σπατάλη δυνάμεων. Και ακριβώς, όταν κανείς καταβροχθίζει τήν τροφή χωρίς να την έχει μασήσει καλά, αλλά επίσης και χωρίς να τήν έχει αρκετά εμποτίσει με τίς σκέψεις του και τα συναισθήματα του, αυτή η τροφή γίνεται πιο δύσκολη στην πέψη και ο οργανισμός κάνει πολύ κόπο για να τήν αφομοιώσει. Πρέπει να γνωρίζετε ότι για να επιχειρήσετε μία πνευματική εργασία σε καλές συνθήκες, είναι αναγκαίο να προστατεύετε τον οργανισμό σας αποφεύγοντας να τού επιβάλλετε πολλές άχρηστες σπατάλες ενέργειας.
Είναι προτιμότερο να μην σηκώνεστε από το τραπέζι εντελώς χορτασμένοι, αλλά έχοντας ακόμα μία ελαφριά αίσθηση πείνας. Γιατί ? Για να αφήσετε εργασία στο αιθερικό σας σώμα. Ναι, για να γεμίσει αυτό το μικρό κενό που αφήσατε, το αιθερικό σας σώμα ωθείται να αναζητήσει ακόμα λίγη τροφή, αλλά σε πιο αιθέριες περιοχές, κι έτσι, λίγα λεπτά μετά, όχι μόνο δεν αισθάνεστε πλέον καμία πείνα, αλλά επιπλέον αισθάνεστε γεμάτος από νέες ενέργειες, ενέργειες τόσο φυσικές όσο και ψυχικές, και διαπιστώνετε ότι ο εγκέφαλος σας εργάζεται καλύτερα. Ενώ αν φάτε μέχρι χορτασμού, παραλύετε την δραστηριότητα τού αιθερικού σώματος κι αυτό είναι πολύ βλαβερό για την υγεία, γιατί όλος σας ο οργανισμός απειλείται έτσι από την στασιμότητα. Το αιθερικό σας σώμα δεν πρέπει να το παραλύετε ποτέ αλλά, αντίθετα, να τού δίνετε πάντα την επιθυμία να είναι δραστήριο, δυναμικό, να έχει πάντα κάτι να κάνει, να αναζητά. Είναι χάρη σε αυτήν την δραστηριότητα τού αιθερικού σώματος που διατηρείστε σε καλή υγεία.
Η υγεία τού νευρικού συστήματος εξαρτάται από την εργασία που γίνεται μέσα στο στόμα. Αν θέλετε να έχετε μία ανεξάντλητη δεξαμενή δυνάμεων στο νευρικό σας σύστημα, αν θέλετε να εξουσιάζετε το φυσικό σας σώμα, τα συναισθήματα σας και τίς συγκινήσεις σας, μάθετε να μασάτε πολύ καλά, αργά, συνειδητά και με αγάπη. Οι περισσότεροι άνθρωποι τρώνε βιαστικά, καταπίνουν χωρίς να μασάνε την τροφή κι έπειτα, όλη την ημέρα, είναι ταραγμένοι, νευρικοί, αγχωμένοι. Η αυτο-εκπαίδευση πρέπει να ξεκινάει από μία διατροφή συνειδητή και γεμάτη σοφία. Αυτός που σέβεται τούς νόμους τής διατροφής, θα αισθάνεται ήρεμος, γαλήνιος και θα αποκτήσει την αυτοκυριαρχία, την εξουσία στο σώμα του και την ειρήνη.
Θέλετε να κυριαρχείτε στα νεύρα σας ? Αρχίστε από την διατροφή ! 💜
Omraam Mikhael Aivanhov
Από το βιβλίο "Αρμονία και Υγεία"