Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

"ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ" -ΜΗΝΑΣ ΚΑΦΑΤΟΣ (Απόσπασμα)

 


Εδώ είναι τα οκτώ απλά βήματα και το ένα ακόμα, που μπορείτε να κάνετε στην καθημερινή σας ζωή. Η νέα διαβίωση, ο νέος τρόπος που προέρχεται απο το Παγκόσμιο Μήνυμα. Ζούμε τη ζωή μας με συνήθειες, αναζητώντας την εκπλήρωση απ΄εξω, βλέπουμε τις διαφορές είτε φανταστικές είτε "πραγματικές", κατηγορώντας τους άλλους. Και αυτός ο τρόπος ζωής, είναι ο συνηθισμένος ανθρώπινος τρόπος. Τα οκτώ βήματα μπορούν να αντικαταστήσουν αυτές τις συνήθειες.

Τα 3 βήματα της Δημιουργίας:

1. Να περιμένετε το απροσδόκητο. Να είστε έτοιμοι να κάνετε τα σχέδια για τα πράγματα που επιθυμείτε να γίνουν. Μην κοιτάτε για το αποτέλεσμα, κάντε τα σχέδια για ότι χρειάζεται να γίνει ούτως η άλλως. 

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, τα σχεδιά μας δεν πάνε όπως τα έχουμε προγραμματίσει. Είμαστε τόσο προσκολλημένοι στον εαυτό μας, στο μυαλό και τις συνήθειές μας, των οποίων η προέλευση είναι άγνωστη, αναρωτιόμαστε, αμφιβάλλουμε και ανησυχούμε. Για αυτό κάντε το καλύτερο δυνατόν, αλλά να μην περιμένετε συγκεκριμένα αποτελέσματα.

2. Δώστε προσοχή στα μικρά πράγματα στη ζωή σας. Όσο μικρότερα, τόσο πιό σημαντικά. Τα μυνήματα έρχονται μέσα από τα μικρά πράγματα. Δώστε προσοχή στα μικρά θαύματα και θα δείτε πόσο θαυματουργή θα γίνει η ζωή σας.

3. Να βλέπετε τα αποτελέσματα μόνο αφού γίνουν τα συγκεκριμένα γεγονότα. Κάτι μικρό που συμβαίνει απροσδόκητα ή με συγχρονισμό έχει μεγάλη σημασία.

Τα 3 βήματα της Διατήρησης:

4. Πείτε στο μυαλό σας και στο εγώ, να περιμένουν. Σταματήστε, μην θέλετε πάντα να γνωρίζετε όλα εκ'των προτέρων. Δεν μπορείτε. Θα μάθετε αργότερα. Συχνά παραιτείστε, κολλημένοι στο παρόν, αναμένοντας να γίνουν τα πράγματα όπως στο παρελθόν. Λειτουργήστε τώρα, πείτε στο μυαλό σας να περιμένει. Αυτό είναι το δυναμικό βήμα.

5. Ένα βήμα την κάθε φορά. Κάποιος μπορεί να ρωτήσει: τότε πως θα σημειώνω την πρόοδο; Αν μάθω αργότερα, τι θα κάνω τώρα; Θέλουμε να τρέξουμε αλλά η διαδικασία είναι, ένα βήμα κάθε φορά. Εμπιστευτείτε το Μήνυμα τώρα και θα γνωρίσετε τους λόγους αργότερα. Ασχοληθείτε με το τώρα, αφήστε τα πράγματα να προχωρήσουν και θα δείτε. Αυτό είναι το παθητικό βήμα.

6. Τα πράγματα θα αρχίσουν να κινούνται όλο και πιο γρήγορα. Όταν αρχίσετε να ακολουθείτε τους πρώτους πέντε τρόπους, θα δείτε ότι αυτό που υποτίθεται θα έπρεπε να γίνει στο μέλλον, γίνεται τώρα η νωρίτερα. Φαίνεται σαν να επιβραδύνεται ο χρόνος, όλα κινούνται ταχύτερα γιαιτί καταλαβαίνετε περισσότερα. Ο χρόνος είναι πολύ σημαντικός. Με την εσωτερική επιβράδυνση, κάνετε πολύ περισσότερα πράγματα εξωτερικά. Κάντε τα πάντα με μέτρο και η ζωή σας θα γίνει πολύ πιο απλή. Αυτό είναι το πρακτικό βήμα.

Tα 3 βήματα Επαναπορρόφηφης:

7. Να θυμάστε τη θνητότητα σας. Ανάμεσα στα μικρά πράγματα που πρέπει να προσέχουμε, είναι να συνειδητοποιήσουμε πως η ζωή και ο θάνατος έρχονται και φεύγουν συνεχώς. Δεν υπάρχει τρόπος να ζήσεις χωρίς να πάρεις τη ζωή από κάτι. Προσπαθήστε να μην παίρνετε πάρα πολλές ζωές. Να θυμάστε πάντοτε ότι μια μέρα θα έρθει ο θεός του θανάτου και θα πρέπει να φύγετε. Θα είμαστε έτοιμοι να φύγουμε η θα πολεμήσουμε; Εάν δεν είμαστε έτοιμοι, θα κάνουμε έναν αγώνα. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι έτοιμοι να φύγουν. Καλό όμως να είμαστε έτοιμοι σε κάθε στιγμή, για να ζούμε μια γεμάτη ζωή τη κάθε στιγμή.

8. Τα πράγματα, τα οποία μας δίνουν "μεγάλες δυσκολίες", είναι αυτά που πραγματικά μας προχωρούν. Για αυτό το έβαλα τελευταίο, το έβαλα ακόμα και μετά το θάνατο. Το εγώ λέει: γιατί μου συνέβη αυτό το φρικτό πράγμα, έκανα τα πάντα σωστα.. Οι δυσκολίες όμως, αν τα κοιτάξεις σωστά, θα σε διδάξουν. Για τους νέους είναι συμαντικό να το γνωρίζουν απο τώρα. Έτσι δεν χάνουν χρόνο. Είναι δύσκολο να βρούμε αυτούς που μας ωθούν να ξυπνήσουμε. Είναι σαν ο Θεός να είναι εκεί και μας πιέζει. Ξύπνα! Αυτή είναι η αλήθεια, άλλα πιεζόμαστε και αντιστεκόμαστε. Τα σκληρά πράγματα είναι αυτά που μας βγάζουν απο τις συνήθειές και μας προχωρούν. Σκεφτείτε το.

Και το Ένα βήμα ακόμα. Είσαι!

Παρατηρούμε το κάτι πολύ ενδιαφερόν: τα 8 ( +1) βήματα, εκφράζουν τις 3 δράσεις της επίδρασης του κοσμικού χορού του Σίβα.

Τα 3 πρώτα βήματα εκφράζουν τα βήματα της Δημιουργίας.

Τα 3 επόμενα βήματα εκφράζουν τα βήματα της Διατήρησης.

Τα 3 τελευταία βήματα εκφράζουν τα βήματα Επαναπορρόφηφης.

Άρα η Τριάδα των τρίων δράσεων είναι ο Χορός και τα 8 ( +1) βήματα, είναι τα βηματά μας και εμείς με αυτά μπορούμε να χορεύουμε στην καθημερινή ζωή. Η τριαδική καθημερινή ζωή είναι αυτή!

Υπάρχουν όμως άλλες δύο δράσεις και είναι η Απόκρυψη και η Αποκάλυψη. Που είναι αυτές; Παντού. Όλα τα βήματα αυτά, αν το συνειδητοποιούμε στην καθημερινότητά μας,  μας πηγαίνουν απο την Απόκρυψη στην Αποκάλυψη και καταλήγουν στον ένατο, που βασικά δεν είναι βήμα ( αλλά και είναι ) στην απλή πανταχού Ύπαρξη που είναι η φύση μας.

Δεν υπάρχει χάσμα ανάμεσα στον αόρατο κβαντικό κόσμο της φυσικής και τον ορατό κόσμο της καθημερινής εμπειρίας. Δεν υπάρχει ο διαχωρισμός ανάμεσα στην επιστήμη και την πνευματικότητα. Όλα βασίζονται στους ίδιους παγκόσμιους νόμους. Είμαστε παγιδευμένοι μέσα στην διανόηση μας, στις πεποιθήσεις και στον κόσμο μας. Πολλές φορές νομίζουμε ότι μόνο εμείς κατέχουμε την αλήθεια. Αν ανοίξουμε το τρόπο με το οποίο σκεφτόμαστε, αν ανοίξουμε τους ορίζοντες, τότε η καθημερινή μας ζωή μπορεί να αποκτήσει την πραγματική πληρότητα 🌙💛☀️

Ο Μηνάς Κ. Καφάτος είναι ελληνικής καταγωγής αστροφυσικός και συγγραφέας γεννημένος στην Κρήτη. Τα βιβλία του περιλαμβάνουν: The Nonlocal Universe (Το μη τοπικό Σύμπαν),The Conscious Universe (Το ενσυνείδητο Σύμπαν), You are The Universe (Εσύ είσαι το Σύμπαν) σε συνεργασία με τον Deepak Chopra, και άλλα. Ο Μηνάς Καφάτος, έχει μιλήσει πολύ για την προαγωγή του διαλόγου μεταξύ της επιστήμης και της θρησκείας. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, κατείχε κατά καιρούς διάφορες θέσεις σε πανεπιστήμια και στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Γκόνταρτ της ΝΑΣΑ. Επί του παρόντος είναι ο Καθηγητής Φυσικής Υπολογιστικής στο Πανεπιστήμιο Chapman και ο Διευθυντής του Κέντρου Αριστείας της Μοντελοποίησης Συστημάτων της Γης και της Παρατήρησης της Γης.

(Από Anna Rozova)