Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ: ΒΛΑΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ...



Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από το 2007 έως το 2012, για την βλαπτική επίδραση στον άνθρωπο της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, καταγράφονται τα εξής:

Νευρολογικές επιπτώσεις στο 93% των σχετικών ερευνών.
Γονιδιακές επιπτώσεις στο 81% των σχετικών ερευνών.
Μείωση της παραγωγής της μελατονίνης στο 85% των σχετικών ερευνών.
Σύνδεση με την πρόκληση Αλτσχάϊμερ στο 75% των σχετικών ερευνών.
Επιπτώσεις στην γονιμότητα, την αναπαραγωγή και την υγεία των απογόνων.
Επιπτώσεις στα έμβρυα, τα νεογέννητα και τα παιδιά, ως ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου, για την υπερκινητικότητα, τις μαθησιακές διαταραχές και τα προβλήματα συμπεριφοράς στο σχολείο. Σχετική μελέτη δείχνει χαρακτηριστικά, ότι τα παιδιά των οποίων οι μητέρες χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης είχαν 25% περισσότερα συναισθηματικά προβλήματα, 35% περισσότερη υπερκινητικότητα και 49% περισσότερα προβλήματα συμπεριφοράς (Divan et al., 2008).
Επίπτωση στον αιματοεγκεφαλικό φραγμό (blood brain barrier), που εμποδίζει την ροή των τοξινών, ή των βλαπτικών ουσιών στον ευαίσθητο εγκεφαλικό ιστό, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλική βλάβη.
Άυξηση του κινδύνου για καρκίνο του εγκεφάλου.
Άυξηση της παραγωγής των πρωτεϊνών του στρες, γεγονός που υποδηλώνει ότι τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία διεγείρουν τις πρωτεΐνες του στρες και αποτελεί ένδειξη ότι τα κύτταρα αντιδρούν έτσι, γιατί δέχονται επίθεση.
Βλαπτική επίδραση στο DNA...
Επιπτώσεις στον συγχρονισμό της δραστηριότητας των νευρικών κυττάρων, με αποτέλεσμα τον αποσυγχρονισμό της νευρωνικής δραστηριότητας που ρυθμίζει κρίσιμες λειτουργίες και τους διάφορους ρυθμούς του οργανισμού, όπως του εγκεφάλου, της καρδιάς και του εντέρου και τους κιρκάδιους ρυθμούς που καθορίζουν τους κύκλους ύπνου και ορμονών.
Επίδραση στο σώμα ανάλογη των τοξικών ουσιών, όπως τα βαρέα μέταλλα, οι οργανικές χημικές ουσίες και τα φυτοφάρμακα, που μπορούν να δημιουργούν ελεύθερες ρίζες, να παράγουν πρωτεΐνες του στρες και να προκαλούν έμμεση βλάβη στο DNA.»
Έκθεση BioInitiative Report 2012 (Πηγή: http://www.bioinitiative.org)