Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

ΑΓΓΟΥΡΙΑ...



1. Τα αγγούρια περιέχουν τις περισσότερες βιταμίνες που χρειάζεστε καθημερινά.

Μόνο ένα αγγούρι περιέχει Βιταμίνη Β1, Βιταμίνη Β2, Βιταμίνη Β3, Βιταμίνη Β5, Βιταμίνη Β6, Φολικό οξύ, Βιταμίνη C, Ασβέστιο, Σίδηρο, Μαγνήσιο, Φώσφορο, Κάλιο και Ψευδάργυρο.

2. Νιώθω κουρασμένος το απόγευμα, αφήστε κάτω την καφεΐνη σόδα και πάρτε ένα αγγούρι. Τα αγγούρια είναι μια καλή πηγή βιταμινών Β και υδατανθράκων που μπορούν να προσφέρουν αυτό το γρήγορο pick-me-up που μπορεί να διαρκέσει για ώρες.

3. Βαρεθήκατε να θολώνει ο καθρέφτης του μπάνιου σας μετά από ένα ντους; Δοκιμάστε να τρίψετε μια φέτα αγγουριού κατά μήκος του καθρέφτη, θα εξαλείψει την ομίχλη και θα προσφέρει ένα καταπραϋντικό, σαν σπα άρωμα.

4. Μήπως οι προνύμφες και οι γυμνοσάλιαγκες καταστρέφουν τα κήπο σας; Τοποθετήστε μερικές φέτες σε ένα σκεύος αλουμινίου και ο κήπος σας θα είναι απαλλαγμένος από παράσιτα όλη τη σεζόν. Τα χημικά στο αγγούρι αντιδρούν με το αλουμίνιο για να εκπέμψουν ένα άρωμα μη ανιχνεύσιμο στον άνθρωπο αλλά τρελαίνουν τα παράσιτα του κήπου και τα κάνουν να εγκαταλείπουν την περιοχή.

5. Ψάχνετε έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο να αφαιρέσετε την κυτταρίτιδα πριν βγείτε ή στην πισίνα; Δοκιμάστε να τρίψετε μια-δυο φέτα αγγούρια κατά μήκος της προβληματικής σας περιοχής για λίγα λεπτά, τα φυτοχημικά στο αγγούρι προκαλούν το κολλαγόνο στο δέρμα σας να συσφίξει, συσφίγγοντας την εξωτερική στρώση και μειώνοντας την ορατότητα της κυτταρίτιδας. Λειτουργεί τέλεια και στις ρυτίδες!!!

6. Θέλετε να αποφύγετε τον πονοκέφαλο ή τον τρομερό πονοκέφαλο; Φάτε μερικές φέτες αγγουριού πριν πάτε για ύπνο και ξυπνήστε ανανεωμένοι και χωρίς πονοκέφαλο. Τα αγγούρια περιέχουν αρκετή ζάχαρη, βιταμίνες Β και ηλεκτρολύτες για να αναπληρώσουν τα βασικά θρεπτικά συστατικά που έχασε ο οργανισμός, διατηρώντας τα πάντα σε ισορροπία, αποφεύγοντας  τον πονοκέφαλο ...

7. Τα αγγούρια χρησιμοποιούνται για αιώνες ,για γρήγορα γεύματα .για να αποτρέψουν την πείνα.

8. Έχετε μια σημαντική συνάντηση ή συνέντευξη για δουλειά και συνειδητοποιείτε ότι δεν έχετε αρκετό χρόνο να γυαλίσετε τα παπούτσια σας; Τρίψτε ένα φρεσκοκομμένο αγγούρι πάνω από το παπούτσι, τα χημικά του θα προσφέρουν μια γρήγορη και ανθεκτική λάμψη που όχι μόνο φαίνεται υπέροχη αλλά απωθεί και το νερό.

9. Τελείωσε το WD 40 και πρέπει να φτιάξω έναν μεντεσέ που τρίζει; Πάρε μια φέτα αγγουριού και τρίψε την κατά μήκος του προβληματικού μεντεσέ, και ορίστε, το τρίξιμο έφυγε!

10. Αγχωμένος και δεν έχεις χρόνο για μασάζ, περιποίηση προσώπου ή επίσκεψη στο σπα; Κόψτε ένα ολόκληρο αγγούρι και τοποθετήστε το σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, τα χημικά και τα θρεπτικά συστατικά από το αγγούρι θα αντιδράσουν με το βραστό νερό και θα απελευθερωθούν στον ατμό, δημιουργώντας ένα καταπραϋντικό, χαλαρωτικό άρωμα που έχει δείξει ότι μειώνει το στρες στις νέες μητέρες και στο κολέγιο μαθητές κατά τη διάρκεια των τελικών εξετάσεων.

11. Απλά τελειώστε ένα επαγγελματικό γεύμα και συνειδητοποιήστε ότι δεν έχετε τσίχλες ή μέντες; Πάρτε μια φέτα αγγούρι και πιέστε την στην οροφή του στόματός σας με τη γλώσσα για 30 δευτερόλεπτα για να εξαλείψετε την κακή αναπνοή, τα φυτοχημικά θα σκοτώσουν τα βακτήρια στο στόμα σας που είναι υπεύθυνα για την πρόκληση άσχημης αναπνοής.

12. Ψάχνετε για έναν 'πράσινο' τρόπο να καθαρίσετε τις βρύσες, τους νεροχύτες ή το ανοξείδωτο 

Πάρτε μια φέτα αγγούρι και τρίψτε την στην επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε, όχι μόνο θα αφαιρέσει χρόνια μαυρίσματα και θα φέρει πίσω τη λάμψη, αλλά δεν θα αφήσει ραβδώσεις και δεν θα σου κάνει κακό στα δάχτυλα ή τα νύχια ενώ καθαρίζεις.

13. Χρησιμοποιώντας στυλό και έκανες λάθος; Βγάλε το εξωτερικό του αγγούρι και χρησιμοποίησε το αργά για να σβήσεις την γραφή του στυλό, επίσης λειτουργεί τέλεια σε κηρομπογιές και μαρκαδόρους που έχουν χρησιμοποιήσει τα παιδιά για να διακοσμήσουν τους τοίχους