Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Ο "ΔΙΩΓΜΟΣ" ΤΟΥ.........ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ.

Αποτέλεσμα εικόνας για ορκος ιπποκρατη

Η επικρατούσα ιατρική επιστήμη ανακαλύπτει συνεχώς τον Ιπποκράτη, χωρίς να τον ακολουθεί.

Οι έρευνες γίνονται για τις έρευνες, επιστήμονες βραβεύονται, κι απ εδώ πάνε κι άλλοι.

Τα βραβεία Νόμπελ διαδέχονται το ένα το άλλο, κάτοχος Νόμπελ ο καθηγητής Ηλία Μέτσνικοφ του Γαλλικού Ινστιτούτου "Λουί Παστέρ", τεκμηριώνει τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης φυσικού γιαουρτιού και της μακροζωίας.

Ο Γιοσινόρι Οσούμι κέρδισε το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής 2016 για τις ανακαλύψεις του στους μηχανισμούς της αυτοφαγίας-νηστείας.

Δύο ανοσολόγοι, ο Αμερικανός Τζέιμς Π. Άλισον και ο Ιάπωνας Τασούκου Χόνζο βραβεύτηκαν με το Νόμπελ Ιατρικής και Φυσιολογίας 2018 για την καινοτόμο προσέγγισή τους στην αντιμετώπιση του καρκίνου.

Συγκεκριμένα, οι δύο επιστήμονες τιμήθηκαν με το βραβείο Νόμπελ για τις έρευνές τους στο πεδίο της ανοσοθεραπείας, όπου το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς «εκπαιδεύεται» για να εξουδετερώσει τα καρκινικά κύτταρα. Το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα έχει τη δυνατότητα να βρίσκει και να καταστρέφει μεταλλαγμένα κύτταρα στο σώμα.

Καημένε Ιπποκράτη ούτε ένα βραβείο Νόμπελ δεν σου δώσανε, εσύ τα έλεγες αυτά και πολλά άλλα, αυτοί τα γράψανε όμως περίτεχνα και τα παρουσιάσανε ως δικά τους. Άσε που χωρίς πτυχίο ιατρικής θα σε κυνηγήσουν για αντιποίηση επαγγέλματος ως τσαρλατάνο και επικίνδυνο άτομο για την δημόσια υγεία.

Μα μου λέει ο φίλος μου ο Ιπποκράτης, έχω γνώσεις.

Έ και; του λέω εγώ.

Χαρτί έχεις; δεν έχεις. Δεν είσαι τίποτα.

Κατακαημένε Ιπποκράτη που ζεις; Δεν γνωρίζεις πως οι εποχές αλλάξανε από τότε εδώ και χρόνια.

Εν αρχή, ήταν ο άνθρωπος.

Μετά ο άνθρωπος ανακάλυψε το χαρτί.

Τώρα το χαρτί προηγείται και ο άνθρωπος ακολουθεί.

Γι αυτό σας το λέω και σας το ξαναλέω. Δεν αρκούν μόνο οι γνώσεις, πρέπει να το αποδείξετε αυτό με Πτυχίο Πανεπιστημίου.

Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Nikolaos Vrousgos