Μουσταλευριά χωρίς ζάχαρη με βρώμη, μαύρες σταφίδες ,κανέλα Κεϊλάνης, καρύδια ,σουσάμι αναποφλοίωτο .....
Κάποτε φίλος αρχίζοντας την ομιλία του-συζήτηση σε παιδιά Δημοτικού, για να κεντρίσει το ενδιαφέρον των παιδιών έκανε την εξής ερώτηση: Η πίτσα είναι υγιεινή ή ανθυγιεινή ; Ανθυγιεινή ,ανθυγιεινή ...ακούστηκε από το ακροατήριο! Υγιεινή ! ..Αλλά πως τη φτιάχνουμε; Με τι υλικά; συνέχισε ο φίλος ομιλητής.....Για δύο περίπου ώρες σε απόλυτη ησυχία -σπάνιο για παιδιά Δημοτικού- έγινε ένας γόνιμος διάλογος.......
Ξανα αναρτώ αυτή τη συνταγή μετά από σχόλια που διάβασα.....δίνοντας έτσι Έμφαση στα υλικά που χρησιμοποιούμε και το τρόπο παρασκευής....
Συνταγή
1 κιλό μούστος (χυμός σταφυλιού από αράντιστα σταφύλια σε Αργό Αποχυμωτή)
130 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ ή στο μύλο του καφέ)
1 κουτ. σούπας κανέλα Κεϊλάνης)
1/2 κ.γ τριμμένο γαρύφαλλο
σταφίδες μαύρες....
Για πασπάλισμα
καρύδια
σουσάμι αναποφλοίωτο
κανέλα
Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά (εκτός από αυτά που προορίζονται για πασπάλισμα) και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία , μέχρι το πολύ σε 40 C.
Όσο είναι ακόμη ζεστή την μοιράζουμε σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με σουσάμι, θρυματισμένο καρύδι και κανέλα.
Πολικός 2018