Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

ΣΕΛΙΝΟ


Αναζωογόνηση του σώματος με σέλινο

Πέρα από το ότι είναι πλούσιο σε ασβέστιο, το σέλινο βοηθάει επίσης στη ρύθμιση της κυκλοφορίας του αίματος και προλαμβάνει ασθένειες όπως ο διαβήτης και η νεφρική νόσος.

Όταν πρόκειται για την κατάταξη των λαχανικών από άποψη θρεπτικών ουσιών και ωφελειών για την υγεία, θα βρείτε το σέλινο στην κορυφή της λίστας. Είναι δροσιστικό, μπορεί να φαγωθεί ωμό σε σαλάτες και είναι τέλειο για την καταπολέμηση της λιγούρας. Όμως, πέρα από όλα αυτά, γνωρίζατε ότι μπορείτε να αναζωογονήσετε το σώμα σας με σέλινο;
.
Γιατί είναι καλό το σέλινο;

Αυτό το λαχανικό με τις πολλές χρήσεις είναι τέλειο σε χειμωνιάτικες σούπες ή σε πλούσιες καλοκαιρινές σαλάτες. Περιέχει μεγάλη ποσότητα μαγνησίου και σιδήρου, αποτελώντας έναν πανίσχυρο συνδυασμό! Θρέφει τα κύτταρα του σώματος και εξασφαλίζει στον οργανισμό την τέλεια ποσότητα νατρίου που χρειάζεται για τη σωστή λειτουργία του.

Εκτός από αυτά, το σέλινο περιέχει πολύ ασβέστιο που, όπως γνωρίζουμε, είναι καλό για την ενίσχυση των οστών, ειδικά στους ηλικιωμένους. Οι ωφέλειές του δεν σταματούν εδώ: συμβάλλει στη μετατροπή του ανόργανου ασβεστίου που καταναλώνεται μέσω των επεξεργασμένων τροφών με χημικές ουσίες σε οργανική μορφή.

Τρώγοντας σέλινο, θα διατηρήσετε τη λειτουργία του σώματός σας σε βέλτιστο επίπεδο, ενώ θα αποτρέψετε ασθένειες όπως ο διαβήτης, η αρθρίτιδα, οι κιρσοί, τα καρδιακά προβλήματα, οι αιμορροΐδες και τα προβλήματα στα νεφρά και στην ουροδόχο κύστη.

Το νάτριο στο σέλινο βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και την αποστράγγιση της λέμφου, μην επιτρέποντας στο αίμα να γίνει υπερβολικά παχύρρευστο ή όξινο.

Το λαχανικό αυτό μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες αναζωογονώντας το σώμα και συμπληρώνοντας το σίδηρο και το ασβέστιο που χάνονται λόγω εμμηνορρυσίας και θηλασμού.