Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ: ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΝΤΟΜΑ!


Ένα εξαιρετικά φτιαγμένο βίντεο για ένα πρόβλημα που αγνοήθηκε σε μεγάλο βαθμό
Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα αγγίξει πολλούς ανθρώπους. Το θέμα των επιπτώσεων των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στα έντομα είναι κρίσιμης σημασίας και αγνοείται σε μεγάλο βαθμό από όλες τις παραδοσιακές περιβαλλοντικές οργανώσεις και κυβερνήσεις. Μέλισσες και πεταλούδες (και όλα τα έντομα! ) χρειάζομαι τη βοήθειά μας για να επιστήσω την προσοχή άλλων σε αυτό το θέμα.
Η παρακάτω περίληψη (μεταφρασμένη) του περιεχομένου του βίντεο προέρχεται από την περιγραφή κάτω από το βίντεο που περιέχει επίσης συνδέσμους με τη μελέτη και άλλες πληροφορίες.
Σε έναν ζωντανό κόσμο βασισμένο στην πολυμορφία, τα έντομα παίζουν πολύτιμο ρόλο. Κι όμως κάνουμε αυτά τα συναρπαστικά πλάσματα να εξαφανιστούν. Αυτό οφείλεται στον σύγχρονο τρόπο ζωής μας. Μια νέα επιστημονική μελέτη, η μελέτη BEEFI, δείχνει τον ρόλο που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν τα κινητά τηλέφωνα εν προ Μάθετε περισσότερα σε αυτό το βίντεο.
Περισσότερες πληροφορίες (στα Αγγλικά) για τη θνησιμότητα εντόμων:
Πώς μειώθηκε κατά 75% η συνολική μάζα ιπτάμενων εντόμων σε 25 χρόνια; Σχεδόν τα μισά από τα είδη εντόμων που μελετήθηκαν απειλούνται, έχουν γίνει εξαιρετικά σπάνια ή έχουν ήδη εξαφανιστεί. Τελικά θα έχουμε μόνο αναμνήσεις από αυτά τα σημαντικά πλάσματα; Τι θα απογίνει το οικοσύστημά μας, τι θα απογίνουμε εμείς οι άνθρωποι;
Ένας από τους κύριους λόγους για την εξαφάνιση των εντόμων είναι η απώλεια φυσικών οικοτόπων. Αυτό οφείλεται κυρίως στην εντατική γεωργία και δασοκομία, στις κατασκευαστικές εργασίες και στους εγκαταλελειμμένους ιδιωτικούς κήπους. Φυτικά παράσιτα, αλλά και πολλά χρήσιμα έντομα, σκοτώνονται παγκοσμίως με μεγάλες ποσότητες δηλητηρίων που χρησιμοποιούνται στη γεωργία. Επιπλέον, πολλά έντομα υποφέρουν από την κλιματική αλλαγή ή διαταράσσονται από τον αστικό τεχνητό φωτισμό. Όλα αυτά είναι γνωστά και συζητούνται στα κύρια μέσα ενημέρωσης, τις αρχές και τις περιβαλλοντικές υπηρεσίες.
Αλλά πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι τα έντομα είναι εξαιρετικά ευαίσθητα στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Η μελέτη του BEEFI 2023 αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων μπορεί να προκαλέσει σημαντικές ανατροπές στα έντομα, ακόμα και κάτω από τα
Η πλήρης μελέτη BEEFI είναι διαθέσιμη στο:
Για να μάθω περισσότερα...
Βιολογικές επιπτώσεις των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στα έντομα: συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση
Δείτε επίσης αυτό το καναδικό site..
Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από τις σύγχρονες τεχνολογίες απειλεί τη βιοποικιλότητα