Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ :Η ΜΑΧΗ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΗΣ 5G ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ



Απλά δείτε αυτό το έγγραφο και σημειώστε όλες τις παγκόσμιες ενέργειες εναντίον του 5 G. Αυτή η αντίδραση αποκτά ορμή σε όλο τον κόσμο. Η Claire συμπεριέλαβε τις συζητήσεις στο Κοινοβούλιο της Κύπρου και την πρότασή μου να παγώσει το 5 G στην Κύπρο κρατώντας το νησί ως ένα μοναδικό σημείο διακοπών για αποτοξίνωση.
Theo Metsis

Just go through this document and note all the Global actions against 5G. This reaction is gaining momentum world wide. Claire has included the discussions at the Cyprus Parliament and my proposal to freeze 5G in Cyprus keeping the Island as a unique detoxing holiday spot.

Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών και τα κύρια μέσα ενημέρωσης θα πίστευαν ότι ο αγώνας για την ανάπτυξη του 5G είναι ασταμάτητος. Ότι δεν είσαι τίποτα και κανείς απέναντι σε μια θανατηφόρα ατζέντα πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων που επιβάλλονται από μερικές από τις πιο ισχυρές οντότητες στον πλανήτη.

Σκέφτηκαν ότι αν κάλεσαν τη νέα τους υποτιθέμενη «τεχνολογία επικοινωνιών», προσαρμοσμένη από την στρατιωτική τεχνολογία Active Denial , «5G» ή 5η γενιά, το κοινό θα υποθέσει ότι ήταν περισσότερο το ίδιο με το 4G, το 3G ή το 2G. Και αν μπορούσαν να χαρακτηρίσουν την εμφάνιση ως φυλή, το κοινό δεν θα είχε αρκετό χρόνο για να μάθει τι είναι η 5G τεχνολογία δολοφόνων. Πόσο λάθος ήταν! Όχι μόνο το κοινό βρήκε, αλλά τώρα γνωρίζουν πόσο θανατηφόρες προηγούμενες γενιές ασύρματης τεχνολογίας - που θα χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα με το 5G - είναι επίσης.

Παρακάτω είναι τα στοιχεία από διάφορες χώρες ότι η πίεση είναι τεράστια και αυξάνεται. Οι τηλεπικοινωνίες έχουν χάσει τον πόλεμο προπαγάνδας, παρά τον έλεγχο των mainstream μέσων, από τους οποίους δεν ακούγεται ο ύποπτος για τους κινδύνους των 5G, και των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και του Youtube, που διαγράφουν απεγνωσμένα εκατομμύρια λογαριασμούς για να σιωπήσουν τους απωθητές.

Καθώς αυτό το άρθρο πήγε να πατήσει, η υποστήριξη έφτασε από μια απίθανη πηγή . Σε μια πανηγυρική ομιλία ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στις 24 Σεπτεμβρίου 2019, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον  δήλωσε ότι ο ψηφιακός αυταρχισμός δεν είναι το υλικό της φαντασίας της δυστοπίας αλλά μιας αναδυόμενης πραγματικότητας. Περιέγραψε το Διαδίκτυο των Πραγμάτων, τις "έξυπνες" πόλεις και την ΑΙ ως ένα γιγαντιαίο, σκοτεινό κεραυνό που μειώνει ολοένα και πιο καταπιεστικά την ανθρώπινη φυλή , μια συλλογική δύναμη αναδιαμορφώνοντας το μέλλον της ανθρωπότητας πάνω στην οποία ο άνθρωπος δεν ελέγχει και από τον οποίο , μπορεί να μην υπάρχει πουθενά να κρυφτεί.

Ρώτησε αν μπορούσαν να εμπιστευτούν τους αλγόριθμους με τις ζωές μας και τις ελπίδες μας και αν πρέπει να επιτρέψουμε στα μηχανήματα να μας καταστρέψουν σε ένα ψυχρό και άκαρδο μέλλον σε έναν Ορβελιανό κόσμο σχεδιασμένο για λογοκρισία, καταστολή και έλεγχο. Υπενθύμισε την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  και ενέκρινε τα ιδανικά της για την υπεράσπιση της ελευθερίας της γνώμης και της έκφρασης, της ιδιωτικής ζωής στο σπίτι και της αλληλογραφίας και του δικαιώματος αναζήτησης και διάδοσης πληροφοριών και ιδεών.

Εξουσιοδότησε τις ακαδημαϊκές επιτροπές, τα διοικητικά συμβούλια επιχειρήσεων και τις ομάδες βιομηχανικών προτύπων που γράφουν τα βιβλία κανόνων του μέλλοντος, προβαίνοντας σε ηθικές κρίσεις και επιλέγοντας τι θα γίνει ή δεν θα καταστεί δυνατή η εξεύρεση της σωστής ισορροπίας μεταξύ ελευθερίας και ελέγχου, μεταξύ της καινοτομίας και της νομοθεσίας, μεταξύ ιδιωτικής επιχείρησης και κρατικής εποπτείας. Επέμεινε ότι οι ηθικές κρίσεις που είναι εγγενείς στο σχεδιασμό της νέας τεχνολογίας πρέπει να καταστούν διαφανείς για όλους και ότι πρέπει να καταβληθούν κοινές προσπάθειες για τη σύναψη μιας κοινής δέσμης παγκόσμιων αρχών για τη διαμόρφωση των κανόνων και προτύπων που θα καθοδηγούν την ανάπτυξη της αναδυόμενης τεχνολογίας.

Αυτό που ακολουθεί είναι ο κατάλογος των δημοσιογράφων του πολίτη σχετικά με τις ενέργειες που αναλήφθηκαν για την παύση της 5ης γενεαλογίας και τις καταγγελίες και καταγγελίες που απέκρυψαν αυτή τη μακιαβελική προσπάθεια να πετάξει μια καταστροφική τεχνολογία στον κόσμο το 2019. Δεν είναι εξαντλητικός κατάλογος και απευθύνω έκκληση σε όλους όσους προσπάθειες που ίσως αγνοήθηκα εδώ και μεγάλη ευγνωμοσύνη σε όσους συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της ώθησης.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι και, ειδικότερα, πρέπει να εργαστούμε για να σταματήσουμε τη χρήση των τροχιών της Γης και της στρατόσφαιρας για τη δέσμευση 5G προς τη Γη, καθώς αυτό θέτει σε κίνδυνο τη ιονόσφαιρα και ολόκληρο τον πλανήτη. Πρέπει επίσης να εργαστούμε για να διασφαλίσουμε ότι η χρήση των φώτων δρόμου με μπλε φως για αυτήν την ατζέντα κατά της ζωής θα αντιστραφεί γρήγορα.

Η προσπάθεια να σταματήσει η 5G εξακολουθεί να συγκεντρώνει δυναμική και πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί και ακούραστα για να προστατεύσουμε όλη τη ζωή στη Γη και στον ίδιο τον πλανήτη μέχρις ότου αυτό το παραμελημένο σχέδιο υποβιβαστεί στα ιστορικά βιβλία ως το πιο Μεφιστολιθικό σχέδιο στην ιστορία της ανθρωπότητας.

1 ΗΠΑ
24 Ιουνίου 18

Ο συγγραφέας Naomi Wolf αναφέρει τις αντιδράσεις EMF, τις ανωμαλίες σύννεφων και τη συσχέτισή τους με την ευερέθιστη και άγχος συμπεριφορά στη Νέα Υόρκη.
2 Ταϊβάν
28 Δεκεμβρίου 18

Οι πέντε ασυρματιστές της Ταϊβάν λένε ότι δεν θα βιαστούν να αναπτύξουν υπηρεσίες 5G χωρίς την ύπαρξη κερδοφόρου επιχειρησιακού μοντέλου για να πουλήσουν την επαναστατική τεχνολογία, παρά όλες τις περιπτώσεις χρήσης που έχουν προταθεί.
3 Ελβετία
2018

Η κυβέρνηση διορίζει μια ομάδα εμπειρογνωμόνων για να διερευνήσει τους κινδύνους που συνεπάγεται η εισαγωγή του 5G , των οποίων τα ευρήματα θα δημοσιευθούν μέχρι τα τέλη του 2019. Η ελβετική ομοσπονδία ιατρών προτρέπει επίσης την προσοχή, υποστηρίζοντας ότι «εφ 'όσον δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις ότι η αύξηση της τα όρια ακτινοβολίας δεν θα επηρεάσουν την υγεία, πρέπει να αποφύγουμε να τα αυξήσουμε ».
4 Αυστρία
4 Ιανουαρίου 19

Μετά την επίσημη έναρξη λειτουργίας της 5G στη Βιέννη το Νοέμβριο του 2018 , πρώην μέλος του προσωπικού του ΟΗΕ αναφέρει τα πρώτα τραύματα της EMF στη Βιέννη.
5 Ευρώπη
13 Ιανουαρίου

Η ομάδα δημοσιογράφων Investigate Europe  δημοσιεύει "Το καρτέλ ICNIRP: Ποιος είναι ποιος στο EMF Research World, ένα διαδραστικό γραφικό", εκθέτοντας συγκρούσεις συμφερόντων μεταξύ των μελών του ICNIRP .
6 ΗΠΑ
14 Ιανουαρίου

Η Congresswomen Eshoo και η Speier παρουσιάζουν το νομοσχέδιο Bill HR530 για την παρεμπόδιση της προτίμησης του πύργου κυττάρων FCC και τη διατήρηση του ελέγχου της τοπικής αυτοδιοίκησης και την ακύρωση της απόφασης της επιτροπής τηλεπικοινωνιών (FCC) της 26ης Σεπτεμβρίου 2018 για την επιτάχυνση της ανάπτυξης 5G μικρών κυττάρων σε όλες τις ΗΠΑ.
7 ΗΠΑ
14 Ιανουαρίου

Η Ρωσία Σήμερα (RT) Η Αμερική  εκπέμπει την πρώτη από τις 7 αναφορές για τους κινδύνους του 5G: 5G Wireless: ένα επικίνδυνο «Πείραμα για την Ανθρωπότητα» . "Υπάρχει μια αλίευση;", ρωτά τον παρουσιαστή. "Ακριβώς ένα μικρό", έρχεται η απάντηση "Μπορεί να σε σκοτώσει". Το τμήμα εξετάζεται 1,8 εκατομμύρια φορές.
8 Ευρωπαϊκή Επιτροπή
14 Ιανουαρίου

Η επιστημονική επιτροπή για την υγεία, τους περιβαλλοντικούς κινδύνους και τους αναδυόμενους κινδύνους (SCHEER) αξιολογεί τις πιθανές επιπτώσεις στην άγρια ​​ζωή της αύξησης της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από 5G σε μέγιστο 3 όσον αφορά την κλίμακα, την επείγουσα ανάγκη και τις αλληλεπιδράσεις με άλλα οικοσυστήματα και είδη, δηλώνοντας ότι " τα αποδεικτικά στοιχεία για την ενημέρωση σχετικά με την ανάπτυξη κατευθυντήριων γραμμών έκθεσης στην τεχνολογία 5G αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακούσιων βιολογικών συνεπειών ».
9 Ιταλία
16 Ιανουαρίου

Το περιφερειακό διοικητικό δικαστήριο του Lazio ορίζει ότι τα υπουργεία περιβάλλοντος, υγείας και εκπαίδευσης έχουν έξι μήνες για να ξεκινήσουν ενημερωτικές εκστρατείες σχετικά με τους κινδύνους που συνδέονται με τη χρήση κινητών τηλεφώνων .
10 ΗΠΑ
25 Ιανουαρίου

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ιλινόις ορίζει ότι μια γυναίκα μπορεί να μηνύσει Six Flags Great America για λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων στο παιδί της  χωρίς να της πει πώς θα χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα κατά παράβαση του βιομετρικού νόμου του κράτους. "Αυτό δεν είναι απλώς« τεχνική », γράφει ο πρωθυπουργός Lloyd Karmeier στη γνωμοδότηση. "Ο τραυματισμός είναι πραγματικός και σημαντικός."
11 Ιταλία
30 Ιανουαρίου

Ένα ιταλικό δικαστήριο στην πόλη Monza κυβερνά τον ακουστικό όγκο του νευρικού εγκεφάλου ενός υπαλλήλου του αεροδρομίου ως επαγγελματική ασθένεια που προκαλείται από την έκθεση στην ακτινοβολία από ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποίησε για πάνω από 10 χρόνια για την εργασία του.
12 ΗΠΑ
6 Φεβρουαρίου

Ο αμερικανός γερουσιαστής Blumenthal διαπιστώνει οριστικά ότι δεν έχουν γίνει μελέτες ασφάλειας για το 5G .
13 ΗΠΑ
Φεβρουάριος

Τουλάχιστον 21 πόλεις / περιφέρειες των ΗΠΑ περνούν διατάξεις που περιορίζουν την εγκατάσταση "μικρών κυψελών" και πολλοί χρεώνουν "τέλη επαναπιστοποίησης" για να καταστήσουν ασύμφορη την ασύρματη βιομηχανία.
14 Ελβετία
18 Φεβρουαρίου

Μελέτη: Η ακτινοβολία από τα Smartphones μπορεί να μειώσει τη μνήμη στους εφήβους . Μια ερευνητική ομάδα στο Ελβετικό Ινστιτούτο Τροπικής και Δημόσιας Υγείας λέει ότι τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία ραδιοσυχνοτήτων (RF-EMF) μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τον εγκέφαλο ενός εφήβου από την έκθεση του κινητού τηλεφώνου, προκαλώντας δυνητικά επιβλαβείς επιδράσεις στην απόδοση της μνήμης του. Οι συγγραφείς λένε ότι η συσκευή κοντά στο κεφάλι κάποιου οδηγεί στο μεγαλύτερο ποσοστό έκθεσης σε ακτινοβολία.
15 Ηνωμένα Έθνη
22 Φεβρουαρίου

Η Πλανητική Ένωση για την Καθαρή Ενέργεια (PACE) υποβάλλει στον ΟΗΕ δήλωση που αποκαλύπτει ότι τα επιτρεπόμενα διεθνή " όρια ακτινοβολίας θα πρέπει να αυξηθούν κατά 30 έως 40%" προκειμένου να καταστεί εφικτή η τεχνολογική υλοποίηση της 5G και καλεί το 5G " συνιστά σκληρή, απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση "κατά παράβαση περισσοτέρων από 15 διεθνών συνθηκών και συμφωνιών.
16 ICNIRP
3 Μαρτίου

Ο Eric Van Rongen , πρόεδρος της ICNIRP [η αυτοανακηρυχθείσα διεθνής επιτροπή για την προστασία από μη ιοντίζουσες ακτινοβολίες, αλλά στην πραγματικότητα απλώς μια γερμανική ΜΚΟ], η οργάνωση της οποίας οι αδιαφανείς δηλώσεις σχετικά με τα διεθνή όρια στα οποία τα τηλέφωνα μπορούν να εκπέμπουν ραδιοσυχνότητα υιοθετούνται παραδόξως από τον ΟΗΕ καλεί το 5G " ένα πείραμα δημόσιας υγείας ", δηλώνοντας ότι "Θα χρειαστεί να αποκτήσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση και τυχόν προβλήματα υγείας που μπορεί να προκύψουν από την επίδραση αυτής της έκθεσης".
17 Ηνωμένο Βασίλειο
3 Μαρτίου

Το Daily Telegraph ρωτάει: "Τα smartphones προκαλούν καρκίνο; Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας για την αξιολόγηση της σχέσης όγκου στον εγκέφαλο
18 ΗΠΑ
7 Μαρτίου

Μια αγωγή κατηγορηματικής προσφυγής κατατίθεται εναντίον της FCC από 62 οντότητες και δήμους σε όλες τις ΗΠΑ. με στόχο την αρχική επιβράδυνση και στη συνέχεια την εκκαθάριση της διαταγής και της διακήρυξης της FCC με σκοπό να εξορθολογιστεί η ανάπτυξη ασύρματων εγκαταστάσεων με την πρόβλεψη της τοπικής κυβέρνησης ».
19 Ολλανδία
9 Μαρτίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Ουτρέχτης αποφασίζει ομόφωνα να αναβάλει τη λήψη αποφάσεων σχετικά με την  υποδομή 4G και 5G σε νέες θέσεις λαμπτήρων μέχρι να κατανοηθούν καλύτερα οι κίνδυνοι για την υγεία και την ιδιωτικότητα.
20 Γαλλία
10 Μαρτίου

Ο δημοφιλής γάλλος αστροφυσικός και φιλόσοφος Aurélien Barrau προκαλεί καταιγίδα στη Γαλλία όταν ανακοινώνει στο Twitter ότι "5G σκοτώνει ... Έχουμε ήδη σκοτώσει το 70% των ζωντανών (χωρίς σχεδόν καμία υπερθέρμανση του πλανήτη). Θέλουμε να επιλέξουμε τη ζωή ή την ταχύτητα του τηλεφωνικού δικτύου; "
21 Guernsey
11 Μαρτίου

Κλήση για να σταματήσει η τεχνολογία 5G στο Guernsey λόγω φόβων για την υγεία , ITV News.
22 Ηνωμένο Βασίλειο
17 Μαρτίου

Οι ασφαλιστές αναγγέλλουν την πρόωρη τάση θανάτου . Ο Βρετανός Νομικός & Γενικός Διευθύνων Σύμβουλος λέει: "Έχει υπάρξει μια μακρά συζήτηση για το αν αυτό είναι ένα blip ή μια τάση, και δυστυχώς μοιάζει με μια τάση."
23 Γερμανία
20 Μαρτίου

Χωρίς να επικαλείται την αρχή της προφύλαξης, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας από την Ακτινοβολία (BfS) παραδέχεται ότι οι επιδράσεις των υψηλότερων συχνοτήτων του 5G δεν έχουν ακόμη ερευνηθεί καλά και συνιστά ότι η 5G πρέπει να αναπτυχθεί προσεκτικά. Δηλώνει ότι πρέπει να εξεταστεί αν οι άνθρωποι θα εκτεθούν σε πολύ υψηλότερη ακτινοβολία.
24 Ηνωμένο Βασίλειο
23 Μαρτίου

Η Sacha Stone δημοσιεύει το ντοκιμαντέρ 5G Αποκάλυψη: Η εκδήλωση εξαφάνισης . (565.354 απόψεις στις 3 Οκτωβρίου 2019).
25 ΗΠΑ
24 Μαρτίου

Οι αξιωματούχοι της πόρτλαντ Πόρτλαντ δηλώνουν σαφή αντίθεση στην εγκατάσταση δικτύων 5G γύρω από την πόλη, υποστηριζόμενες από τον δήμαρχο και δύο επίτροποι.
26 Ιταλία
28 Μαρτίου

Η Φλωρεντία εφαρμόζει την αρχή της προφύλαξης , απορρίπτοντας τις άδειες για το 5G και αναφερόμενος στην «αμφισημία και την αβεβαιότητα των υπερεθνικών φορέων και ιδιωτικών φορέων (όπως το ICNIRP)», οι οποίοι «έχουν πολύ διαφορετικές θέσεις μεταξύ τους παρά τις τεράστιες αποδείξεις δημοσιευμένων μελετών».
27 Ιταλία
28 Μαρτίου

Μία ρωμαϊκή περιφέρεια ψηφίζει εναντίον 5G δοκιμών , ενώ άλλες αναμένεται να ακολουθήσουν. Άλλες προτάσεις για το Stop 5G αναμένονται στα τέσσερα περιφερειακά συμβούλια, ένα επαρχιακό συμβούλιο και άλλα δημοτικά συμβούλια της Ιταλίας.
28 Ρωσία
28 Μαρτίου

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας αρνείται να μεταφέρει συχνότητες για 5G , πράγμα που καθυστερεί ουσιαστικά κάθε 5G rollout εκεί για αρκετά χρόνια.
29 ΗΠΑ
28 Μαρτίου

Ο συνάδελφος του New Jersey Andy Kim στέλνει επιστολή, σημειώνοντας ότι "οι τρέχοντες κανονισμοί που διέπουν την ασφάλεια ραδιοσυχνοτήτων (RF) θεσπίστηκαν το 1996  και δεν έχουν ακόμη επανεκτιμηθεί για νέες τεχνολογίες παραγωγής".
30 Βέλγιο
31 Μαρτίου

Ο Βέλγος υπουργός Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι οι Βρυξέλλες σταματήσουν την ανάπτυξη των 5G , λέγοντας ότι «οι άνθρωποι των Βρυξελλών δεν είναι ινδικά χοιρίδια των οποίων η υγεία μπορώ να πουλήσω με κέρδος». Αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει τώρα μέθοδος για την αποτελεσματική μέτρηση της ακτινοβολίας των κεραιών MIMO , τα οποία έχουν το χαρακτηριστικό του ποικίλου πεδίου σε χρόνο, χώρο και ένταση, σε αντίθεση με τις κεραίες που χρησιμοποιούνται για 2G, 3G και 4G, οι οποίες εκπέμπουν ακτινοβολία συνεχούς έντασης και χώρου. Ως εκ τούτου, η Celine Fremault υποστήριξε ότι, επειδή δεν επιλύθηκε αυτό το τεχνικό εμπόδιο, δεν θα προχωρήσει περαιτέρω στη νομοθετική διαδικασία.
31 ΗΠΑ
Απρίλιος

Ο σύλλογος ασφάλισης υγείας Blue Cross Blue Health αναφέρει ότι τα χιλιετίες - η πρώτη γενιά που μεγαλώνουν με κινητά τηλέφωνα - αντιμετωπίζουν μια πρωτοφανή πτώση στην υγεία τους όταν φθάνουν στα τέλη της δεκαετίας του '20 ,
32 ΕΕ
Απρίλιος

Μια έκθεση της ΕΕ παραδέχεται ότι το 5G είναι ένα τεράστιο πείραμα, λέγοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να προσομοιώσουμε με ακρίβεια ή να μετρήσουμε τις εκπομπές 5G στον πραγματικό κόσμο» και λέγοντας ότι «σύνθετα αποτελέσματα παρεμβολής ... μπορεί να προκύψουν, ειδικά σε πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές».
33 Γερμανία
4 Απριλίου

54.600 Γερμανοί υπογράφουν μια αναφορά για να αναγκάσουν τη γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή να συζητήσουν 5G .
34 Ολλανδία
4 Απριλίου

Οι βουλευτές του Κοινοβουλίου στις Κάτω Χώρες επιμένουν ότι η έρευνα για την ακτινοβολία πρέπει να πραγματοποιηθεί πριν από οποιαδήποτε έγκριση του δικτύου 5G .
35 ΗΠΑ
4 Απριλίου

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνιας δημοσιεύει γνώμη που  υποστηρίζει τη δημοτική αρχή να εκδίδει κανονισμούς σχετικά με πύργους λεγόμενων «μικρών κυττάρων» PROW (δημόσιο δικαίωμα διέλευσης) και χρήσεις του δικαιώματος διέλευσης του κοινού. Η γνωμοδότηση αυτή επιβεβαιώνει την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου του 2016 .
36 ΗΠΑ
5 Απριλίου

Οι ανώτατοι δικαστές της Καλιφόρνια υποστηρίζουν ομόφωνα το διάταγμα του Σαν Φρανσίσκο του 2011 που  απαιτεί από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να λάβουν άδειες πριν τοποθετήσουν κεραίες στην υποδομή των πόλεων.
37 Ελβετία
9 Απριλίου

Το καντόνι του Vaud υιοθετεί ψήφισμα που ζητεί την αναστολή των  κεραιών των 5G μέχρι τη δημοσίευση έκθεσης σχετικά με την 5G από την Ελβετική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος.
38 Ελβετία
10 Απριλίου

Η Γενεύη υιοθετεί πρόταση μορατόριουμ για το 5G , ζητώντας από το Συμβούλιο της Επικρατείας να ζητήσει από την ΠΟΥ να παρακολουθήσει ανεξάρτητες επιστημονικές μελέτες για τον προσδιορισμό των επιβλαβών συνεπειών του 5G.
39 Γαλλία
Οι κίνδυνοι 5G για την υγεία των παιδιών
11 Απριλίου

Ο γάλλος νομοθέτης Jean-Paul Lecoq εγείρει το ευρύ φάσμα των κινδύνων που θέτει η ανάπτυξη της 5G στην Εθνοσυνέλευση.
40 ΗΠΑ
15 Απριλίου

Ο πρόεδρος της επιτροπής μεταφορών και υποδομών του Ορέγκο γράφει επιστολή προς τον πρόεδρο της FCC Ajit Pai και ενεργώντας τον Επίτροπο Sharpless της FDA σχετικά με την κατάσταση της κυβερνητικής έρευνας σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία της ραδιοσυχνότητας και τη σχέση της με τις κατευθυντήριες γραμμές της FCC για ασφαλή επίπεδα ανθρώπινης ραδιοσυχνότητας.
41 ΗΠΑ
16 Απριλίου

Ο σύμβουλος της Νέας Υόρκης Thomas Suozzi στέλνει επιστολή στην FCC, ζητώντας απαντήσεις σχετικά με την τεχνολογία . "Οι μικροκυψέλες εγκαθίστανται σε κατοικημένες γειτονιές σε κοντινή απόσταση από σπίτια σε όλη την περιοχή μου. Οι ψηφοφόροι μου ανησυχούν ότι η τεχνολογία αυτή θα πρέπει να αποδειχθεί επικίνδυνη στο μέλλον, η υγεία των οικογενειών τους και η αξία των ιδιοκτησιών τους θα διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο ".
42 Ελβετία
17 Απριλίου

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος (FOEN) στέλνει μια ενημερωτική επιστολή 7 σελίδων σε όλες τις καντονικές κυβερνήσεις με σκοπό την «κάθαρση της κατάστασης». Ισχυρίζεται ότι οι νέες 5G προσαρμοστικές (κατευθυνόμενες) κεραίες θα σήμαιναν πολύ χαμηλότερες εκθέσεις για τον πληθυσμό: "Ο κώνος δέσμης ευθυγραμμίζεται τώρα απευθείας με τον χρήστη και σε όλες τις άλλες κατευθύνσεις ακτινοβολίας η ακτινοβολία είναι χαμηλότερη [sic]".
43 Ελβετία
17 Απριλίου

Η ελβετική κυβέρνηση ανακοινώνει την εισαγωγή ενός συστήματος παρακολούθησης για να μετριάσει τις ανησυχίες σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία των εκπομπών κινητής συχνότητας πέμπτης γενιάς (5G) και να εξομαλύνει την ανάπτυξη της τεχνολογίας αιχμής. Η κίνηση έρχεται καθώς ορισμένα ελβετικά καντόνια εξουδετερώνουν την εξουσιοδότηση νέων κεραιών που χρειάζονται για να υποστηρίξουν τις υπηρεσίες 5G μετά από δημοπρασία ραδιοφάσματος το Φεβρουάριο που έφερε 380 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (377 εκατομμύρια δολάρια).
44 ΗΠΑ
26 Απριλίου

Η αμερικανική Εθνική Ωκεανική και Ατμοσφαιρική Διοίκηση (NΟΑA) και η NASA συγκρούονται με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC), η οποία επιβλέπει τα ασύρματα δίκτυα των ΗΠΑ, λέγοντας ότι η κινητή τεχνολογία νέας γενιάς θα μπορούσε να επηρεάσει τις βασικές δορυφορικές παρατηρήσεις της Γης .
45 Γαλλία
26 Απριλίου

Οι Γάλλοι αγρότες μηνύουν το κράτος για τους θανάτους των μυστηριωδών αγελάδων που κατηγορούν για τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία . Μια ομάδα γαλλικών κτηνοτρόφων ασκεί δίωξη στο κράτος για τον μυστηριώδη θάνατο εκατοντάδων αγελάδων, που πιστεύουν ότι είναι θύματα επιβλαβών ηλεκτρομαγνητικών πεδίων. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι τα ζώα, ιδιαίτερα τα βοοειδή, επηρεάζονται από ηλεκτρομαγνητικά πεδία χαμηλού επιπέδου
46 Swiss Re
Ενδέχεται

Ασφαλιστική εταιρεία Swiss Re»έκθεση σχετικά με τις νέες αναδυόμενες Insights κινδύνου  αναφέρει ότι«Οι υπάρχουσες ανησυχίες σχετικά με πιθανές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία (ΗΜΠ) είναι μόνο πιθανό να αυξηθεί. Η αύξηση των απαιτήσεων αστικής ευθύνης θα μπορούσε να είναι μια πιθανή μακροπρόθεσμη συνέπεια. ... η διακοπή και η ανατροπή της πλατφόρμας 5G θα μπορούσε να προκαλέσει καταστροφικές, σωρευτικές ζημίες. "
47 Δανία
4 Μαΐου

Μια νομική γνωμοδότηση μιας δικηγορικής εταιρείας της Δανίας αναφέρει ότι η κυκλοφορία του 5G είναι παράνομη σύμφωνα με το δίκαιο της ΕΕ και το διεθνές δίκαιο: Το συμπέρασμα αυτής της νομικής γνωμοδότησης είναι ότι η δημιουργία και η ενεργοποίηση ενός δικτύου 5G, όπως περιγράφεται σήμερα, θα ήταν αντίθετο με τις ισχύουσες τους ανθρώπινους και περιβαλλοντικούς νόμους που κατοχυρώνονται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τους κανονισμούς της ΕΕ και τις Συμβάσεις της Βέρνης και της Βόννης. ... Αυτό ισχύει επίσης όταν η ακτινοβολία παραμένει εντός των ορίων που συνιστά το ICNIRP και χρησιμοποιείται σήμερα στη Δανία καθώς και ευρέως εντός της ΕΕ.
48 Διεθνές
4 Μαΐου

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι η εισαγωγή δικτύων κινητής τηλεφωνίας 5G θα μπορούσε να επηρεάσει σοβαρά την ικανότητα των forecasters να προβλέπουν σημαντικές καταιγίδες , διακόπτοντας τα ευαίσθητα δορυφορικά όργανα που χρησιμοποιούν για την παρακολούθηση των αλλαγών στην ατμόσφαιρα. Το αποτέλεσμα θα είναι μειωμένες προβλέψεις, φτωχότερες προειδοποιήσεις για μεγάλες καταιγίδες και απώλεια ζωής, λένε.
49 Γαλλία
15 Μαΐου

Η γαλλική υγειονομική αρχή ANSES προειδοποιεί σε μια έκθεση 400 σελίδων ότι τα φώτα των οδηγήσεων στο σπίτι σας μπορεί να προκαλέσουν μη αναστρέψιμη βλάβη στα μάτια και να οδηγήσουν σε κατάσταση λήψης όρασης.
50 Ιταλία
20 Μαΐου

Montecitori Palace, Ρώμη, Ιταλία Stop 5G: μια κοινοβουλευτική κίνηση δεσμεύει την κυβέρνηση για το μορατόριουμ . Ortica Web.
51 ΗΠΑ
22 Μαΐου

Η NASA επικρίνει τα σχέδια της FCC για άνοιγμα ζώνης φάσματος 24 GHz σε πάροχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών 5G, δηλώνοντας ότι οι δυνατότητες πρόβλεψης του καιρού στις ΗΠΑ θα τεθούν πίσω δεκαετίες. Το θέμα βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη των διεθνών  διαπραγματεύσεων για τη συνθήκη της Παγκόσμιας Διάσκεψης Ραδιοεπικοινωνιών της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών  (WRC) το φθινόπωρο του 2019, αλλά όσον αφορά τα 24 GHz, το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη υποβάλει τα όρια εκπομπών εκτός της μπάντας της FCC ως θέση των ΗΠΑ κατά τις προκαταρκτικές διαπραγματεύσεις .
52 ΗΠΑ
29 Μαΐου

Το αμερικανικό κράτος της Λουιζιάνας ψήφισε ομόφωνα για να σταματήσει το 5G , ζητώντας τη μελέτη των επιπτώσεων στην υγεία και το περιβάλλον πριν ξεκινήσει η 5G ( ψήφισμα 145 ).
53 Γαλλία
31 Μαΐου

Ένας λαμπτήρας LED καταστρέφεται στη Γαλλία .
54 ΗΠΑ
Ιούνιος 2019

Τρέχουσες αγωγές εναντίον της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC) σχετικά με τη συνταγματική υπέρβαση  κατά την ανάπτυξη του 5G:
· Εθνική Ένωση Πόλεων (19.000 πόλεις)

· Διάσκεψη των δημάρχων των ΗΠΑ (1.192 πόλεις)

· Εθνική Ένωση Κομητειών (3.069 κομητείες)

· Εθνική Ένωση Περιφερειακών Συμβουλίων (500 Συμβούλια και μητροπολιτικές και περιφερειακές οργανώσεις)

· Εθνική Ένωση Πόλεων και Τμημάτων (10.000 πόλεις)

· Εθνική ένωση αξιωματικών και συμβούλων στον τομέα των τηλεπικοινωνιών (τοπικοί κυβερνητικοί υπάλληλοι)

· Συμμαχία βοηθημάτων επικοινωνιών του Κολοράντο

· League of Arizona Πόλεις και Πόλεις

· League of California Cities

· Λιγκ των πόλεων του Όρεγκον

· Συνασπισμός του Μίτσιγκαν για την προστασία των δημοσίων δικαιωμάτων του τρόπου

· Δημοτική ένωση του Μίτσιγκαν

· Σύλλογος δήμων Μίτσιγκαν

· Συνασπισμός πόλεων του Τέξας για θέματα χρησιμότητας

· 7 κομητείες

· 45 πόλεις

55 Ευρώπη
Ιούνιος

Το EMFOff δημοσιεύει έκθεση έκθεσης διαφθοράς στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας: Η κάλυψη της ΠΟΥ που κοστίζει τη γη μας . Βίντεο και έγγραφο PDF .
56 Καναδάς
Ιούνιος

Στο Τορόντο, η Ένωση Καναδικών Πολιτικών Ελευθεριών καταθέτει αίτηση δικαστηρίου για να σταματήσει το έργο «smart city» του Labs Sidewalk Labs ως «αντισυνταγματικό» επειδή θα επέτρεπε την «ιστορικά πρωτοφανή, μη συναινετική, ακατάλληλη παρακολούθηση μαζικής λήψης και εμπορευματοποίηση προσωπικών δεδομένων. "
57 Αυστραλία
Ιούνιος

Σχέδιο δράσης βήμα προς βήμα: Λέμε όχι στο 5G στην Αυστραλία : επινοήθηκε από τον δικηγόρο Raymond Broomhall, ο οποίος σταμάτησε τα έργα κεραίας 25K σε όλη την Αυστραλία.
58 Ιρλανδία
Ιούνιος

Η σύμβουλος Clare Colloran Molloy, με την υποστήριξη άλλων συμβούλων, εγείρει ανησυχίες στο συμβούλιο της κομητείας Clare για τους κινδύνους του 5G .
59 Ελβετία
4 Ιουνίου

Το καντόνι του Fribourg εισάγει μια απαίτηση αδειοδότησης για τις κεραίες 5G , προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όσους επηρεάζονται να αντιταχθούν.
60 Ρωσία
6 Ιουνίου

Ένας άνδρας που ζει στην περιοχή Tver βγάζει έναν πύργο κυττάρων επειδή πιστεύει ότι η ακτινοβολία από αυτό καταστρέφει τα φυτικά, μούρα και φρούτα που καλλιεργούνται στην γη του που βρίσκεται κοντά.
61 Ελβετία
10 Ιουνίου

Μια κεραία τηλεφώνου καταστρέφεται από μια έκρηξη  στο Vaud της Ελβετίας.
62 Ηνωμένο Βασίλειο
11 Ιουνίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Glastonbury  τάσσεται υπέρ της εισαγωγής τεχνολογίας 5G στο Glastonbury μέχρις ότου ληφθούν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων, υιοθετώντας την ακόλουθη πρόταση: " Αυτό το συμβούλιο έχει κοινωνική ευθύνη να προστατεύσει το κοινό και το περιβάλλον από την έκθεση σε βλάβη, αν και απρόβλεπτη η σημερινή κατάσταση της επιστημονικής γνώσης και, ως εκ τούτου, αντιτίθεται στην ανάπτυξη 5G στην Ενορία του Glastonbury - με βάση την αρχή της προφύλαξης - έως ότου αποκαλυφθούν περαιτέρω πληροφορίες από μια πρόσφατα συγκληθείσα συμβουλευτική επιτροπή 5G (ομάδα εργασίας) ".
63 Ηνωμένο Βασίλειο
11 Ιουνίου

Ο υπουργός Σκιών (Περιβάλλον, Τρόφιμα και Αγροτικές Υποθέσεις) David Drew ζητά από τον Υπουργό Ψηφιών, Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού, ποιες συζητήσεις είχε με τους παρόχους 5G σχετικά με το κατά πόσον έχουν προβλέψει προσωπική ευθύνη για την υγεία και την ασφάλεια λόγους και αν έχει γίνει κάποια διάταξη για τις λευκές ζώνες. Ζητά επίσης από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ποιες έρευνες έχει αναθέσει η κυβέρνηση για τις επιπτώσεις στην υγεία και την ασφάλεια από την ανάπτυξη του 5G .
64 ΗΠΑ
12 Ιουνίου

Ο εγκαταστάτης 5G συζητά τις συνέπειες του 5G . Η τρέχουσα ραδιοσυχνότητα που εκπέμπεται από πύργους κυψέλης χρησιμοποιεί σχετικά χαμηλή ισχύ (1.5-2.8 MHz), η οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα υπερθερμαίνει τα μόρια νερού στον εγκέφαλο, τα μάτια και τους όρχεις σας. Διασπορά σε απόσταση, καθώς έχει μια μακρά κυματοθραύστη. 5G θα είναι κοντά, σε γραφεία, έξω από τα σπίτια, παντού, συμπεριλαμβανομένου και στο πίσω μέρος των αυτο-οδήγησης αυτοκινήτων. Εκπέμπει σε GHz όχι MHz - 30 GHz είναι 15.000 φορές πιο ισχυρό από τα προηγούμενα επίπεδα.
65 Ιρλανδία
18 Ιουνίου

Μια πρόταση που καλεί το Συμβούλιο της κομητείας Clare να αντιταχθεί στην ανάπτυξη 5G για λόγους υγείας υποστηρίζεται από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους. Το Συμβούλιο Κομητείας Leitrim  ακολουθεί το παράδειγμα.
66 ΗΠΑ
18 Ιουνίου

Οι νομοθέτες της Πενσυλβανίας ακυρώνουν την ψηφοφορία επί της προτεινόμενης νομοθεσίας για τη διευκόλυνση των υποδομών της επόμενης γενιάς 5G ασύρματων υπηρεσιών. Πρόκειται για την τρίτη ήττα για τη νομοθεσία Verizon και AT & T.
67 ΜΑΣ
20 Ιουνίου

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων αναφέρουν ότι τα ποσοστά αυτοκτονίας των ΗΠΑ βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο . Το προσδόκιμο ζωής, ίσως το ευρύτερο μέτρο της υγείας ενός έθνους, έχει μειωθεί για τρία χρόνια, την πρώτη τριετή πτώση από το 1915 έως το 1918.
68 Ηνωμένο Βασίλειο
25 Ιουνίου

Η κοινοβουλευτική επιτροπή του Ηνωμένου Βασιλείου εξετάζει τις ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων και των 5G στην υγεία, ιδίως όσον αφορά την ηλεκτροαναισθησία Tonia Antoniazzi, MP, διερωτάται γιατί η ανακριβής και εμπεριστατωμένη έκθεση του AGNIR για το 2012 παραμένει στην ιστοσελίδα της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας. Μεταγραφή . Βίντεο (από 16. 35).
69 Γαλλία
25 Ιουνίου

"Οι μέλισσες δεν παράγουν τίποτα!": Οι Γάλλοι μελισσοκόμοι ανακοινώνουν μια καταστροφική χρονιά για το γαλλικό μέλι .
70 ΗΠΑ
27 Ιουνίου

Η πολιτεία του Νιου Χάμσαϊρ ρωτά μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με 5G στο Bill HB 522 .
71 ΗΠΑ
27 Ιουνίου

Η Γερουσιαστής των ΗΠΑ , Dianne Feinstein, εισάγει το  SB 2012 , '' Επαναφορά του νόμου για τον τοπικό έλεγχο των δημόσιων υποδομών του 2019 '', για την κατάργηση των κανόνων της FCC που περιορίζουν τον κρατικό και τοπικό κυβερνητικό έλεγχο της τηλεπικοινωνιακής υποδομής. Το νομοσχέδιο υποστηρίζεται από τη Διάσκεψη των Δημάρχων των ΗΠΑ, την Εθνική Ένωση Τηλεπικοινωνιακών Αξιωματικών και Συμβούλων, την Αμερικανική Ένωση Δημόσιας Ηλεκτρικής Ενέργειας, τους Εργαζομένους της Επικοινωνίας της Αμερικής, την Εθνική Ένωση Κομητειών, την Ένωση Πόλεων Καλιφόρνιας και την Αμερικανική Ένωση Δημοσίων Έργων.
72 Γαλλία
27 Ιουνίου

Μετά τις νίκες για τους "ηλεκτροευαισθητοποιούς" (EHS) στην Τουλούζη (Μάρτιο) και το Μπορντό (Μάιο), το Tribunal de grande instance της FOIX εκδίδει απόφαση για την προστασία των ατόμων που δεν μπορούν να ανεχθούν βρώμικο ηλεκτρισμό που διαχέεται από "έξυπνους" μετρητές.
73 Glastonbury, Ηνωμένο Βασίλειο
29 Ιουνίου

Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ Glastonbury χρησιμοποιούνται ως ινδικά χοιρίδια σε μια δοκιμή 5G και τεκμηριώνουν πολλαπλούς τραυματισμούς στο διαδίκτυο .
74 Ευρώπη
29 Ιουνίου

Η ευρωπαϊκή συμμαχία Stop 5G, αποτελούμενη από εκπροσώπους 19 ευρωπαϊκών χωρών, ιδρύθηκε επίσημα σε διεθνές συνέδριο στο Mendrisio της Ελβετίας.
75 Γαλλία
Ιούλιος

Η γαλλική εταιρεία παιδικών ενδυμάτων Petit Bateau αποφασίζει να μην περιμένει τα "τελικά" δεδομένα και εγκαινιάζει τη γραμμή ενδυμάτων για την προστασία των μωρών από ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία .
76 Ιρλανδία
Ιούλιος

Η σύμβουλος Orla Leyden προτείνει μια πρόταση με το Συμβούλιο Κομητείας Roscommon να αντιταχθεί στο 5G και αυτό πέρασε .
77 ΗΠΑ
1η Ιουλίου

Το Εφετείο Εναρίου Circuit επιβεβαιώνει το δικαίωμα της πόλης του Berkeley να απαιτεί από τους λιανοπωλητές κινητής τηλεφωνίας στην πόλη να ενημερώνουν τους υποψήφιους πελάτες σχετικά με τις οδηγίες ασφαλείας των κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων για την εξασφάλιση της ασφάλειας των καταναλωτών, που εγκρίθηκε τον Μάιο του 2015.
78 Ρωσία
1η Ιουλίου

Στα Ουράλια, η αστυνομία κρατά μια γυναίκα που προσπάθησε να κάψει έναν πύργο επικοινωνιών λόγω ανησυχιών για την υγεία . Η γυναίκα πίστευε ότι η αδιαθεσία και η αϋπνία της σχετίζονταν με το γεγονός ότι ο πύργος αυτός βρισκόταν κοντά στο σπίτι της.
79 ΗΠΑ
3 Ιουλίου

Ο καθηγητής Em. Ο Martin L. Pall δηλώνει ότι τα αποτελέσματα του 5G θα διαρκέσουν μήνες, όχι χρόνια , και αναμένει μια διάσπαση στην ψυχική λειτουργία, στειρότητα, καταστροφική καρδιακή λειτουργία και κοινωνική κατάρρευση.
80 Ιταλία
4 Ιουλίου

60 περιφέρειες, αυτόνομες επαρχίες και δήμοι ερώτηση 5G, ένα μορατόριουμ εγκαθίσταται στην Ιταλία και 14 δήμοι εγκρίνουν τα ψηφίσματα ή τις προτάσεις ψηφίσματος του δημοτικού συμβουλίου Stop 5G. Ο δήμαρχος της Marsaglia εκδίδει το πρώτο διάταγμα Stop 5G της Ιταλίας και ο δήμαρχος του San Gregorio Matese απαγορεύει την εγκατάσταση κεραίας 5G στο δημοτικό έδαφος.
81 Ρωσία
4 Ιουλίου

Απαγόρευση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία που αναμένεται τον Σεπτέμβριο του
82 Ιρλανδία
4 Ιουλίου

Ο σύμβουλος Justin Warnock καλεί το Συμβούλιο Leitrim να σταματήσει την ανάπτυξη του 5G για λόγους υγείας .
83 Ελβετία
2 Ιουλίου

Η φημισμένη ελβετική δικηγορική εταιρία παρέχει νομική άποψη  ότι η τροποποίηση της νομοθεσίας της Ελβετικής Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης για την προνομιακή επιβολή κατευθυντικών κεραιών δεν είναι νομικά αποδεκτή επειδή θα υπονόμευε την προστασία της υγείας.
84 Ελβετία
Ιούλιος

Ως αποτέλεσμα της ανωτέρω νομικής γνωμοδότησης, το ελβετικό καντόνι του Zug αναστέλλει  τις διαδικασίες αδειοδότησης.
85 ΗΠΑ
8 Ιουλίου

Το California Assembly Bill 272 ζητά από όλες τις σχολικές συνοικίες, τα νομαρχιακά γραφεία εκπαίδευσης και τις σχολές ναύλων να καταρτίσουν πολιτικές smartphone για να περιορίσουν ή να απαγορεύσουν τη χρήση των μαθητών στο σχολείο.
86 Ρωσία
9 Ιουλίου

Ο Πρόεδρος Πούτιν τονίζει τους περιβαλλοντικούς κινδύνους των νέων τεχνολογιών , λέγοντας "Ελπίζει ότι οι νέες τεχνολογίες θα σώσουν τον πλανήτη από την αυξανόμενη ανθρωπογενή επιρροή αποδείχθηκαν αυταπάτες. Η φύση και η υποβάθμιση του κλίματος συνεχίζονται. "
87 ΗΠΑ
11 Ιουλίου

Οι κορυφαίοι γερουσιαστές υποβάλλουν νομοσχέδιο για την αποκατάσταση του τοπικού ελέγχου και την κατάργηση των κανονισμών της FCC: Επαναφορά του νόμου τοπικού ελέγχου για τη δημόσια υποδομή του 2019.
88 ΕΕ
14 Ιουλίου

Το Galileo, το παγκόσμιο δορυφορικό σύστημα πλοήγησης της ΕΕ, δεν λειτουργεί για τουλάχιστον τέσσερις ημέρες από τις 11 Ιουλίου μετά από μια μυστηριώδη διακοπή. Το δορυφορικό σύστημα Galileo ξεκίνησε το 2016 και χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ ως εναλλακτική λύση στο Παγκόσμιο Σύστημα Εντοπισμού Πολεμικής Αεροπορίας (GPS) των ΗΠΑ και στο ρωσικό παγκόσμιο δορυφορικό σύστημα πλοήγησης GLONASS.
89 ΗΠΑ
16 Ιουλίου

Τα telcos συνειδητοποιούν με καθυστέρηση ότι το κοινό έχει ανακαλύψει τους κινδύνους του 5G και ξεκινά έναν πόλεμο προπαγάνδας με ψεύτικα νέα, ξεκινώντας από τους The New York Times . Κατηγορεί όλα τα κακά νέα σχετικά με τους Ρώσους, και αυτό το μίμωμα έχει αναληφθεί και επαναληφθεί υπάκουα από μεγάλα μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο , όπως το BBC , το Le Monde , το Guardian , το Infographics Show και το Wired Online .
90 Γαλλία
18 Ιουλίου

Η γαλλική τηλεφωνική εταιρεία NGO Alert Phonegate εγκαινιάζει αγωγή κατηγορηματικής δράσης εναντίον της Nokia για την πώληση "έξυπνων" τηλέφωνων που έδειξε η Γαλλική Εθνική Υπηρεσία Συχνότητας (ANFR) για να υπερβεί το όριο του ειδικού ευρωπαϊκού ποσοστού απορρόφησης (SAR). Αυτή η απάτη διευκολύνεται από την έναρξη ισχύος της νέας ευρωπαϊκής οδηγίας (2014/53 / ΕΕ), η οποία έχει χαλαρώσει τους ελέγχους, επιτρέποντας στους κατασκευαστές να αυτοπιστοποιούν τα προϊόντα τους.
91 Ελβετία
26 Ιουλίου

Το πράσινο κόμμα στη Λωζάνη (Vaud) επιμένει στην αρχή της προφύλαξης λέγοντας ότι εγκαθίστανται κεραίες 5G ενώ οι συνέπειες αυτών των νέων τεχνολογιών δεν είναι γνωστές. Οι πράσινοι εκπρόσωποι ζητούν ένα μορατόριουμ στο Vaud και δεσμεύονται να αντιταχθούν σε όλες τις νέες κεραίες έως ότου λάβουν σαφείς και ικανοποιητικές απαντήσεις σχετικά με τον αντίκτυπο του 5G.
92 ΗΠΑ
28 Ιουλίου

Μέλισσες που πέφτουν από τον ουρανό κοντά σε δύο πύργους κυψελών 5G, στην Καλιφόρνια .
93 Αυστρία
8 Αυγούστου

Το αυστριακό κοινοβούλιο αναθέτει μελέτη για τις επιπτώσεις στην υγεία των δικτύων 5G σε απάντηση της ανησυχίας του κοινού.
94 Ελβετία
5 Αυγούστου

Το ελβετικό mainstream περιοδικό L'Illustré αναφέρει για τους τραυματισμούς των πρώτων θυμάτων της 5ης Γενεύης : « Με το 5G, αισθανόμαστε τα ινδικά χοιρίδια ».
95 ΗΠΑ
9 Αυγούστου

Το αμερικανικό Εφετείο για το DC Circuit διαπιστώνει ότι η FCC δεν αντιμετώπισε επαρκώς τις πιθανές βλάβες της απορρύθμισης ή τα οφέλη από τις αναθεωρήσεις περιβαλλοντικών και ιστορικών συντηρήσεων.
96 ΗΠΑ
9 Αυγούστου

Η κρατική νομοθετική συνέλευση του Όρεγκον δηλώνει έκτακτη ανάγκη για την υγεία στο νομοσχέδιο 283 της Γερουσίας και καθοδηγεί την κρατική υγειονομική αρχή να επανεξετάσει τις μελέτες σχετικά με τις επιπτώσεις στην υγεία από την έκθεση στην ακτινοβολία RF στα σχολεία και να προτείνει τρόπους μείωσης της έκθεσης των παιδιών στα σχολεία από τις 2 Ιανουαρίου 2021.
97 ΗΠΑ
9 Αυγούστου

Το Συμβούλιο Άμυνας των Φυσικών Πόρων, ενώθηκαν με διάφορες αμερικανικές ινδικές φυλές, καθώς και η Εθνική Ένωση Φυλετικών Ιστορικών Συντηρητών και η Εθνική Εμπιστοσύνη για την Ιστορική Διαφύλαξη, κερδίζουν νίκη όταν το ομοσπονδιακό εφετείο στο DC αποφάσισε ότι η FCC έχει εξαλειφθεί παράνομα ιστορικά- τη διαφύλαξη και την περιβαλλοντική επισκόπηση - και σημαντικές ευκαιρίες συμμετοχής του κοινού - στα έργα ασύρματης υποδομής 5G. Υπογραμμίζοντας τη σημασία μιας τέτοιας αναθεώρησης, το δικαστήριο έκρινε ότι οι προσπάθειες της FCC για εξάλειψη "δεν πληρούσαν το πρότυπο της αιτιολογημένης λήψης αποφάσεων".
98 ΗΠΑ
21 Αυγούστου

Το Chicago Tribune διαπιστώνει ότι τα δημοφιλή κινητά τηλέφωνα που δοκιμάζονται για μετρήσεις ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων πέρα ​​από το νομικό όριο ασφαλείας , σε ορισμένες περιπτώσεις υπερδιπλάσιο από ό, τι η Apple ανέφερε στις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές από τις δικές της δοκιμές. Η FCC ερευνά.
99 ΗΠΑ
23 Αυγούστου

Οι εκθέσεις του περιοδικού Cardiology για τα έξυπνα τηλέφωνα και την παχυσαρκία. Μια αφηρημένη αφίσα, που παρουσιάστηκε στη διάσκεψη της Λατινικής Αμερικής 2019, διαπίστωσε ότι οι φοιτητές που χρησιμοποιούν τα smartphone τους πέντε ή περισσότερες ώρες την ημέρα είχαν 43% αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας .
100 Ρωσία
26 Αυγούστου

Oleg Gregoriev, Πρόεδρος της ρωσικής εθνικής επιτροπής για την προστασία από μη ιοντίζουσες ακτινοβολίες, δηλώνει ότι "το 5G μπορεί να είναι σαν μια αργή Χιροσίμα ".
101 ΗΠΑ
26 Αυγ-1 Σεπτ

Η Σύνοδος Κορυφής 5G για την Ευαισθητοποίηση και την Ευθύνη για την Κρίση  προσελκύει 200.000 θεατές από όλο τον κόσμο, οι οποίοι στέλνουν πάνω από 200.000 επιστολές ευθύνης στους εκπροσώπους των κυβερνήσεών τους.
102 Ρωσία
1 Σεπτ

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρνείται να παραδώσει 3,4-3,8 GHz για 5G  επειδή αυτές οι συχνότητες χρησιμοποιούνται για δορυφορικές επικοινωνίες, αντί να προτείνουν τη χρήση 4,4-4,99 GHz, τα οποία είναι δημοφιλή μόνο στην Κίνα και την Ιαπωνία.
103 Κουβέιτ
1 Σεπτ

Το Κουβέιτ Τάιμ δημοσιεύει ένα άρθρο σχετικά με τις απειλές για την υγεία από την τεχνολογία 5G , λέγοντας "Έκθεση RF-EMF και αποτελέσματα υγείας. Εν τω μεταξύ, συνιστούν ότι οι πύργοι κυττάρων πρέπει να απομακρύνονται από τα σπίτια, τα κέντρα ημερήσιας φροντίδας, τα σχολεία και τα μέρη που συχνάζουν οι εγκύους, οι άνδρες που επιθυμούν να παίζουν υγιή παιδιά και οι νέοι ».
104 ΗΠΑ
3 Σεπ

Η T-Mobile ακυρώνει την εγκατάσταση 5G σε εθνικό επίπεδο . Ανώνυμος υπάλληλος κατηγορεί αγωγές 15 κρατών κατά της συγχώνευσης Sprint.
105 ΗΠΑ
11 Σεπτ

Οι χρήστες κινητών τηλεφώνων Sue Apple και η Samsung πάνω από την ακτινοβολία έκθεση . Ο Ανδρος Άντερσον στο Σαν Φρανσίσκο αντιπροσωπεύει 16 ενάγοντες εναντίον της Apple και της Samsung σε μια διαμάχη που κάποιοι στην ιατρική και την επιστημονική κοινότητα φέρονται να καλούν «τηλεφωνική πύλη».
106 Διεθνές
13 Σεπ

Ο Edward Snowdon περιγράφει το ρόλο του στη δημιουργία του κράτους ολοκληρωτικής επιτήρησης , επιτρέποντας στο νέο κύμα αυταρχισμού από τις πολιτικές και εμπορικές τάξεις που συνειδητοποιούν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να επηρεάσουν τον κόσμο σε τεράστια κλίμακα, φέρνοντας τα συστήματα των κοινωνιών υπό επίθεση.
107 Ελβετία
13 Σεπ

Οι αντιπάλους των 5G μπλοκάρουν τις εφαρμογές σε 320 από τις 326 κεραίες . 5G αντιπάλους έχουν εγείρει αντιρρήσεις για σχεδόν όλες τις αιτήσεις για άδεια οικοδόμησης για κεραίες.
108 Ηνωμένο Βασίλειο
16 Σεπτ

Η έξοδος του έξυπνου μετρητή καθυστέρησε τέσσερα χρόνια . Η προθεσμία της κυβέρνησης για τη δημιουργία έξυπνων μετρητών σε 30 εκατομμύρια κατοικίες μέχρι τα τέλη του 2020 έχει ωθηθεί πίσω στο 2024.
109 Αυστραλία
18 Σεπ

Η Telco TPG (Total Peripherals Group) αναφέρει ότι οι φόβοι για την υγεία της κοινότητας σταμάτησαν την ανάπτυξη του 5G στην Αυστραλία - καθώς οι ειδικοί κατηγορούν τις εκστρατείες παραπληροφόρησης στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.
110 Ηνωμένα Έθνη
24 Σεπ

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, περιγράφει το Διαδίκτυο των πραγμάτων, τις "έξυπνες" πόλεις και τον ΑΙ ως ένα γιγαντιαίο, σκοτεινό κεραυνό που καταπιέζει καταθλιπτικά την ανθρώπινη φυλή, απειλώντας ένα ψυχρό και άκαρδο μέλλον σε έναν ορλεολικό κόσμο σχεδιασμένο για λογοκρισία, καταπίεση και έλεγχο. Απευθύνει έκκληση για κοινές προσπάθειες για την επίτευξη κοινής δέσμης παγκόσμιων αρχών για τη διαμόρφωση προτύπων και προτύπων για την καθοδήγηση της ανάπτυξης της αναδυόμενης τεχνολογίας.
111 Κύπρος
26 Σεπ

Οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές για την Υγεία και το Περιβάλλον στην Κύπρο συζητούν για τις αρνητικές πτυχές του 5G. Προτάθηκαν προτάσεις για πάγωμα της ανάπτυξης των 5G και διατήρηση της Κύπρου χωρίς ραδιενέργεια ως ζώνη αποτοξίνωσης ελκυστική για τον τουρισμό.
112 Ιταλία
26 Σεπ

Το ιταλικό κοινοβούλιο θα ψηφίσει στις 7 Οκτωβρίου για ένα μορατόριουμ για να σταματήσει η ανάπτυξη 5G σε όλη την Ιταλία . Το κείμενο προτείνει η κυβέρνηση να αναστείλει κάθε μορφή τεχνολογικού πειράματος του 5G στις ιταλικές πόλεις, εν αναμονή της παραγωγής επαρκών επιστημονικών στοιχείων για να κρίνει την αβίασή του.
113 ΜΑΣ
Σεπτέμβριος-Οκτ

Ο Δημοτικός Δικηγόρος του  περιοδικού δημοσιεύει άρθρο με τίτλο « Κάνοντας το καλάθι πριν το άλογο» - Η πολιτική της FCC «Πρώτη, ασφάλεια δεύτερης» , η οποία δηλώνει ότι η FCC θα έπρεπε να έχει ολοκληρώσει την αναθεώρηση των προτύπων ραδιοσυχνοτήτων της πριν ανοίξει τα floodgates για την ανάπτυξη εκατοντάδων χιλιάδων μικροκυψελίδες για 5G. Οι κανόνες που υιοθετήθηκαν από την FCC το 1996 σχεδιάστηκαν για να προστατεύουν μόνο από τις θερμικές επιδράσεις της έκθεσης σε ραδιοσυχνότητες.
114 Διεθνές
Σεπ

Οι συγγραφείς της Ασύρματης Επικοινωνίας και των Επιδράσεων στην Υγεία 5G - Μια πραγματική ανασκόπηση βασισμένη στις διαθέσιμες μελέτες για τα 6-100 GHz , που χρηματοδοτείται από την Deutsche Telekom, δηλώνει ότι «Οι διαθέσιμες μελέτες δεν παρέχουν επαρκείς και επαρκείς πληροφορίες για μια ουσιαστική αξιολόγηση ασφαλείας ή για ερώτηση σχετικά με τις μη θερμικές επιδράσεις και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι "Συνοπτικά, η πλειοψηφία των μελετών με εκθέσεις MMW δείχνουν βιολογικές απαντήσεις ".
115 ΗΠΑ
25 Σεπ

Αγωγή που κατατέθηκε μέσω ακτινοβολίας κυττάρων. Μια νέα αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας μπορεί να προσπαθήσουν να κρύψουν πόση ακτινοβολία εκπέμπουν οι συσκευές τους. West Des Moines Iowa Εισαγγελέας Bart Goplerud αρχεία μήνυση υποστηρίζοντας ότι η Apple και η Samsung παρερμηνεύουν τους κινδύνους για την ασφάλεια .
116 Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο
1 Οκτωβρίου

Οι βουλευτές Philippe Lamberts, Michèle Rivasi και Klaus Buchner προσκαλούν τον Dr. Marc Arazi του Phonegate, τον καθηγητή Em. Martin Pall και ο ευρωπαίος υποστηρικτής της συμμαχίας Stop 5G Maurizio Martucci σε συνέντευξη Τύπου για να συζητήσουν τους κινδύνους για την υγεία του 5G και την αρχή της προφύλαξης .
117 Γαλλία
2 Οκτωβρίου

Μια ομάδα γαλλικών ΜΚΟ ζητά ένα μορατόριουμ για την ανάπτυξη 5G , λέγοντας ότι θα μπορούσε να « ωθήσει τον πλανήτη και την κοινωνία μας σε έναν κόσμο με συνέπειες εκτός ελέγχου ».
118 Ιρλανδία
2 Οκτωβρίου

Ο σύμβουλος ζητεί περισσότερες συζητήσεις σχετικά με τη χρήση τεχνολογιών 5G . Ο κ. Kevin Murphy έθεσε την κίνηση σε συνάντηση της τοπικής αρχής του West Cork την περασμένη εβδομάδα και είπε ότι το θέμα του 5G μπορεί να μην είναι κάτι που θα επηρεάσει τους ανθρώπους τώρα, αλλά θα το κάνει στο μέλλον. Ο φόβος για ισχυρισμούς ότι η κινητή τεχνολογία 5G μπορεί να συνδέεται με τον καρκίνο.
119 Γερμανία
Οκτώβριος

Οι αναφορές του διευθυντή περιοδικών που διαμαρτύρονται από εκατοντάδες ομάδες διαμαρτυριών που αποσκοπούν να σταματήσουν το 5G παρεμποδίζουν την ανάπτυξη πολλών δισεκατομμυρίων 5G. Mast-Hass: Ο Wie Proteste das Multimilliardenprojekt bremsen .
120 ΗΠΑ
3 Οκτωβρίου

Η εταιρεία Erin Brokovich ενώνει τον πολίτη 5G δίκη που ασκήθηκε από Ίδρυμα Πρωτοβουλία του Λαού κατά της FCC και του 1996 Telecom Act.
*

Σημείωση για τους αναγνώστες: κάντε κλικ στα κουμπιά κοινής χρήσης πάνω ή κάτω. Προωθήστε αυτό το άρθρο στις λίστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Crosspost στην ιστοσελίδα του ιστολογίου σας, φόρουμ στο διαδίκτυο. και τα λοιπά.

Claire Edwards , BA Hons, ΜΑ, εργάστηκε για τα Ηνωμένα Έθνη ως συντάκτης και εκπαιδευτής στη διαπολιτισμική γραφής από το 1999 έως το 2017. Από τον Μάιο του 2018 έχει συνεργαστεί με τον Arthur Firstenberg να δημοσιεύσει το Διεθνές προσφυγών για να σταματήσει 5G στη Γη και στο Διάστημα ( www .5gspaceappeal.org ), το οποίο διατίθεται σε 28 γλώσσες. Η προσφυγή έχει προσελκύσει πάνω από 94.000 ατομικά και ομαδικά υπογράφοντα από περισσότερες από 170 χώρες. Η Claire προειδοποίησε τον Γενικό Γραμματέα  σχετικά με τους κινδύνους του 5G κατά τη διάρκεια συνάντησης με το προσωπικό του ΟΗΕ τον Μάιο του 2018, ζητώντας τη διακοπή της εγκατάστασής του στους σταθμούς εργασίας του ΟΗΕ.

Η αρχική πηγή αυτού του άρθρου είναι η Global Research
Πνευματικά δικαιώματα © Claire Edwards , Global Research, 2019

https://www.globalresearch.ca/telcos-losing-battle-impose-5g/5691065