Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

"ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ" , ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ;

Αποτέλεσμα εικόνας για εναλλακτικη ιατρικη

Ακούμε πως η Ομοιοπαθητική μπορεί να λύσει τα περισσότερα προβλήματα υγείας, και ήταν της μόδας και επικράτησε, και γεμίσανε τα φαρμακεία με ομοιοπαθητικά σκευάσματα, και πολλοί γιατροί την εξασκούν παράλληλα, ενώ άλλοι την πολεμούν μανιωδώς ως απάτη ή και την έχουν δαιμονοποιήσει.


Καλή και η Κλασική ομοιοπαθητική αλλά δεν μπορεί να σταθεί μόνη της κι αποκομμένη από την Φυσιοπαθητική, ούτε και να συνυπάρξει με την επικρατούσα χημική “Παστερική” ιατρική, και δεν είναι “Πανάκεια”.

Ακούμε επίσης να υποστηρίζουν ορισμένοι “θεραπευτές” πως οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να λύσουν τα περισσότερα προβλήματα υγείας, ενώ άλλοι “διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους” λέγοντας πως είναι εμπορική απάτη ή άλλοι ποιό “προχωρημένοι” πως ίσως να είναι κι επικίνδυνες.

Βέβαια και οι βιταμίνες αλλά και τα συμπληρώματα διατροφής, σε πολλές των περιπτώσεων είναι απαραίτητα για την αποκατάσταση ή την διατήρηση της υγείας αλλά δεν είναι “Πανάκεια”.

Άλλοι βέβαια επιστήμονες υποστηρίζουν πως μόνο η “σωστή διατροφή”, και εδώ έχουμε πολλές απόψεις για το τι σημαίνει σωστή διατροφή, η άσκηση, ο ήλιος, η θετική σκέψη, απορρίπτοντας συγχρόνως κάθε άλλη φυσική προσέγγιση, υποστηρίζουν πως είναι το μυστικό της “πανάκειας”.

Βέβαια η σωστή διατροφή γενικά, η φυσική δραστηριότητα, και γενικά ο κατά δύναμη φυσικός και χωρίς άγχος θετικός τρόπος και στάση ζωής είναι το ζητούμενο, αλλά δεν είναι” Πανάκεια” στον μολυσμένο πλανήτη Γη που ζούμε.

Άλλοι φυσικά μιλούν για τις “θαυματουργικές” ιδιότητες του τάδε ή του δείνα φυτού, τσαγιού, βοτάνου ή καρυκεύματος, κλπ.

Και βέβαια πολλά φυτά έχουν ισχυρά φυτοχημικά στοιχεία με θεραπευτικές ιδιότητες, αλλά δεν είναι “Πανάκεια”.

Φυσικά είναι και οι άλλοι, που κάτω από την “ομπρέλα” της λεγόμενης “εναλλακτικής ιατρικής” βάζουν το ότι νάνε, από κρυστάλλους, αστέρια, νεράιδες και δαίμονες, μέχρι και επιστημονικοφανείς τάχα μου τάχα τες “θεραπείες”.

Αυτό που τελικά συμβαίνει στην χώρα μας, την γενέτειρα του Ιπποκράτη, και προκαλεί σύγχυση στον πάσχοντα μάλλον λέγεται με μια λέξη ημιμάθεια, κατακαημένη “ψωροκώσταινα”.

Σας πληροφορώ πως αυτά τα διλλήματα δεν υφίστανται στις χώρες των “βαρβάρων” όπου υπάρχουν Πανεπιστημιακές Σχολές Φυσιοπαθητικής Ιατρικής, Naturopathic Medicine, όπου οι απόφοιτοι ιατροί της φυσικής παραδοσιακής ολιστικής “νέο-Ιπποκρατικής” ιατρικής, χρησιμοποιούν τα ως άνω επιστημονικά-φυσικά “εργαλεία” της θεραπευτικής τέχνης ανάλογα με την κάθε περίπτωση και σύμφωνα με την επιστήμη τους, κι όχι ως ημιμαθείς αυτοδίδακτοι “σωτήρες”, αλλά δεν υποστηρίζουν με κανέναν τρόπο ότι κατέχουν την “απόλυτη αλήθεια”, ότι είναι “παντογνώστες”, και πως υπηρετούν την “Πανάκεια”.

Καλοπροαίρετα,
Dr. Νικόλαος Βρούσγος, ND