Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Η ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥΡΟΥ

 



Η μαγειρική σόδα είναι ο καλύτερος φίλος του κηπουρού

Η μαγειρική σόδα είναι ένα ευέλικτο και προσιτό οικιακό αντικείμενο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένου του κήπου. 

Ακολουθούν δέκα έξυπνες χρήσεις μαγειρικής σόδας στον κήπο που μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε έναν υγιή και ευημερούν υπαίθριο χώρο:

Καταπολεμήστε το ωίδιο: Αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα με ένα γαλόνι νερό και μερικές σταγόνες σαπούνι πιάτων. Ψεκάστε το μείγμα σε φυτά που έχουν προσβληθεί από το ωίδιο για να βοηθήσετε στον έλεγχο της εξάπλωσης της νόσου. Διατηρήστε φρέσκα τα κομμένα άνθη: Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα βάζο με νερό για να διατηρήσετε τα κομμένα άνθη φρέσκα για περισσότερο.
Αφαιρέστε τα ζιζάνια: Ρίξτε μαγειρική σόδα στα ζιζάνια και ενδιάμεσα σε ρωγμές στο πεζοδρόμιο για να σκοτώσετε ανεπιθύμητα φυτά. Εφαρμόστε ξανά όπως χρειάζεται.


Καθαρίστε τα εργαλεία κήπου: Αναμείξτε μαγειρική σόδα με νερό για να φτιάξετε μια πάστα και χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε τα εργαλεία κήπου σας. Ξεπλύνετε καλά και στεγνώστε.
Βελτιώστε το pH του εδάφους: Η μαγειρική σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αυξήσει το pH του όξινου εδάφους. Ρίξτε μια μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας γύρω από τη βάση των φυτών ή προσθέστε τη στο έδαφος πριν τη φύτευση.
Απωθήστε τα μυρμήγκια: Δημιουργήστε ένα φράγμα γύρω από τα φυτά ή τα κρεβάτια κήπου πασπαλίζοντας μαγειρική σόδα για να απωθήσετε τα μυρμήγκια.


Αποθαρρύνετε το σκουλήκι του λάχανου: Ανακατέψτε τη μαγειρική σόδα με αλεύρι και πασπαλίστε το σε φύλλα λάχανου για να αποτρέψετε τα σκουλήκια του λάχανου.
Καθαρίστε γλάστρες και ζαρντινιέρες: Τρίψτε τις βρώμικες γλάστρες και ζαρντινιέρες με μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό. Ξεπλύνετε καλά και στεγνώστε.
Φρεσκάρετε το κομπόστ: Ρίξτε μαγειρική σόδα στο κομπόστ για να ελέγξετε τις οσμές.


Αποτρέψτε τα παράσιτα: Ρίξτε μαγειρική σόδα περιμετρικά των κρεβατιών κήπου για να αποτρέψετε τα παράσιτα όπως τα κουνέλια και οι σκίουροι.
Συμπερασματικά, η μαγειρική σόδα είναι ένα εξαιρετικό είδος πολλαπλών χρήσεων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους στον κήπο. Αυτές οι δέκα χρήσεις είναι μόνο μερικές από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους η μαγειρική σόδα μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε έναν υγιή και ευημερούν εξωτερικό χώρο.

Πηγή