Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

ΠΩΣ ΖΕΙ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

 


Ας εξετάσουμε τι περνάει από το στομάχι του ένας σύγχρονος και καθώς πρέπει πολιτισμένος άνθρωπος, ένας άνθρωπος που τρέφεται και ζει γενικά με τις «απαιτήσεις» της εποχής και ο οποίος ασφαλώς κατά 99% είναι και δυσκοίλιος.
Παίρνει διάφορα φάρμακα «ειδικά» για τη θεραπεία της δυσκοιλιότητας. Τα ποικίλα σπεσιαλιτέ όμως και στην περίπτωση αυτή, όπως παντού όπου χρησιμοποιούνται, αντί να ωφελήσουν χειροτερεύουν την κατάσταση.
Τρέφεται με τα κρέατα, τα θαλασσινά και τις κονσέρβες που βαλσαμώνονται με αλάτι, πιπέρι και άλλα καρυκεύματα και μπαχαρικά, τροφές που περιέχονται σε δοχεία, κουτιά και σε έντερα ζώων (λουκάνικα, σαλάμια, κτλ.). Χωρίς τα καρυκεύματα, τα ανόργανα και δηλητηριώδη αυτά στοιχεία, είναι αδύνατο να διατηρηθούν και να πουληθούν, ο σάπιος παστουρμάς και η αποσυντεθειμένη λακέρδα.
Ο σύγχρονος άνθρωπος τρώει άσπρο ψωμί που είναι πάμφτωχο σε οργανικά συστατικά και βιταμίνες. Η κουζίνα μας βασίζεται στις σάλτσες που γίνονται από λίπος, βούτυρο, ξύδι, αλάτι, πιπέρι, κτλ. στο τσιγάρισμα και στα άλλα μέσα της μαγειρικής, πράγματα που σκοτώνουν τα οργανικά και ζωντανά στοιχεία της τροφής, αυξάνοντάς της συγχρόνως τις δηλητηριώδεις ουσίες.
Όλα τα παραπάνω στοιχεία, ανακατεμένα και βρασμένα ή ψημένα μαζί, αποτελούν τη σάλτσα-σκουριά, της οποίας τα αποτελέσματα μεταφράζονται σε τοξίνες και φλεγμονή που αναπτύσσουν μετά σπυριά, εκζέματα, κρυολογήματα, καταρροή, κτλ., και την οποία σκουριά και βρώμα απομακρύνει το σώμα με τα ούρα, τον ιδρώτα και τις κενώσεις όταν γίνεται μία συστηματική αποτοξινωτική δίαιτα.
-----------------------------------------------------------------
Απόσπασμα από το βιβλίο του Ηλία Πέτρου: "ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ" τόμος 1... -1937-