Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Η ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΧΡΟΝΙΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ



Ό,τι και αν πιστεύει κανείς για τη χορτοφαγία ως μόνιμο τρόπο ζωής, λίγη σκέψη θα καταστήσει φανερό ότι η λογική χορτοφαγική διατροφή αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη θεραπεία χρόνιων ασθενειών.

Παράγει αίμα σε μία φυσιολογική βάση, αποκλείει όλα τα διατροφικά δηλητήρια και δίνει συνεπώς στον οργανισμό την ευκαιρία να εκβάλλει τις παλιές συσσωρεύσεις αποβλήτων και νοσογόνας ύλης.

Στη χρόνια ασθένεια, έχει προσβληθεί κάθε σταγόνα αίματος και κάθε κύτταρο του οργανισμού. Προκειμένου να επέλθει η θεραπεία, οι παλιοί ιστοί πρέπει να καταστραφούν και να απομακρυνθούν και να χτιστούν νέοι ιστοί. Όσο πιο ενδελεχής είναι η αλλαγή στη διατροφή, τόσο μεγαλύτερες και ταχύτερες θα είναι οι αλλαγές προς το καλύτερο στα κύτταρα και στους ιστούς, ειδικά αν χρησιμοποιούνται μονάχα αγνές και απεκκριτικές τροφές.

Για αυτούς τους λόγους συνιστάται η παράλειψη του κρέατος από τη διατροφή. Κάθε ζωική σάρκα περιέχει τις νοσογόνες απεκκρίσεις και τα υπόλοιπα απόβλητα του ζωικού οργανισμού και αυτό σημαίνει επιπρόσθετη εργασία για τα κύτταρα που είναι ήδη υπερβολικά επιβαρυμένα με συστημικά δηλητήρια.

---------------------------------------------------------------------

Απόσπασμα από το βιβλίο του Henry Lindlahr: “Φιλοσοφία και Πρακτική της Φυσικής Θεραπευτικής” - 1919 -

Copyright για την ελληνική γλώσσα: Εκδόσεις “μεταμόρφωση”, Αθήνα 2015

#Henry_Lindlahr

#Φιλοσοφία_και_Πρακτική_της_Φυσικής_Θεραπευτικής

#ΦΙΛΟΙ_ΤΗΣ_ΦΥΣΙΚΗΣ_ΥΓΙΕΙΝΗΣ

Ανδρέας Καραβιώτης