Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ....

 


CNN.gr: Έκτακτη επικαιρότητα!!!

Πριν από 4 ώρες ΚΟΣΜΟΣ. 16-10-2022, Το εφιαλτικό αφιέρωμα του CNN.
Σήμα κινδύνου εκπέμπει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, δημοσιεύοντας μάλιστα τα ευρήματα σχετικής έρευνας που υποστηρίζουν πως στοιχεία των τελευταίων ετών δείχνουν μία υπερβολική αύξηση κρουσμάτων της ανίατης ασθένειας σε νέους ανθρώπους, χωρίς να μπορούν να εντοπιστούν ακόμα όλες οι αιτίες που την προκαλούν.
Μια νέα έρευνα με στοιχεία μέσω των αρχείων μητρώου καρκίνου από 44 χώρες διαπίστωσε ότι η συχνότητα των καρκίνων πρώιμης έναρξης αυξάνεται ραγδαία για καρκίνους του παχέος εντέρου και 13 άλλων τύπων καρκίνου, πολλοί από τους οποίους επηρεάζουν το πεπτικό σύστημα, και αυτή η αύξηση συμβαίνει σε πολλά μεσαίου και υψηλού επιπέδου – εισοδηματικά έθνη, σημειώνει το CNN, λέει ο συγγραφέας της έκθεσης, Shuji Ogino, καθηγητής παθολογίας στο Harvard T.H. Σχολή Δημόσιας Υγείας Chan.
Σημειώνει ότι πολλοί από αυτούς τους κινδύνους έχουν δημιουργήσει συνδέσμους με τον καρκίνο, όπως η παχυσαρκία, η αδράνεια, ο διαβήτης, το αλκοόλ, το κάπνισμα, η μόλυνση του περιβάλλοντος και οι δυτικές δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε κόκκινο κρέας και πρόσθετα σάκχαρα, για να μην αναφέρουμε την εργασία με βάρδιες και την έλλειψη ύπνου.
Ο Ogino πιστεύει ότι το γεγονός ότι τόσοι πολλοί από αυτούς τους καρκίνους – 8 στους 14 που μελετήθηκαν – εμπλέκουν το πεπτικό σύστημα υποδεικνύει έναν μεγάλο ρόλο για τη διατροφή και τα βακτήρια που ζουν στο έντερό μας, που ονομάζεται μικροβίωμα.
Μια έκρηξη του καρκίνου του παχέος εντέρου σε νεότερους ενήλικες.
Η αύξηση του πρώιμου καρκίνου του παχέος εντέρου ήταν ιδιαίτερα απότομη,….σύμφωνα με μια άλλη πρόσφατη ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στο The New England Journal of Medicine.
Όσο πιο νέος είσαι τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος, η Δρ Karen Knudson, διευθύνουσα σύμβουλος της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, αποκαλεί την ανασκόπηση «ένα κάλεσμα στα όπλα»