Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

ΝΟΜΙΖΩ Η ΚΟΛΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ, ΟΧΙ ΚΑΠΟΥ ΠΟΥ ΠΑΣ...

 



-Ένα ζωάκι αργοπεθαίνει από χτύπημα ασυνείδητου οδηγού. Το κοιτάς, το επεξεργάζεσαι, το "λυπάσαι", γυρνάς το κεφάλι. Φεύγεις. Δεν βοηθάς. Δεν θες "ευθύνες". Το ξεχνάς. .ΦΟΒΟΣ.

-Συνάνθρωπός σου ζητάει βοήθεια. Σκέφτεσαι να βοηθήσεις, αλλά παράλληλα έχεις "εικόνες" καχυποψίας να πλημμυρίζουν το Νου. Την αρνείσαι. Γυρνάς το κεφάλι, φεύγεις. ΦΟΒΟΣ.

-Φίλος έχει στάση ζωής που σε προβληματίζει ή που δεν κατανοείς, ανησυχείς γι' αυτόν, νοιάζεσαι, θες να βοηθήσεις μα δεν ξέρεις το πως. Δεν μιλάς, δεν αντιδράς, σκύβεις το κεφάλι. Δικαιολογίες χιλιάδες. Γυρνάς το κεφάλι. Φεύγεις. Τον Διαγράφεις, τον ξεχνάς. ΦΟΒΟΣ.

-Οργανώνεις την ζωή σου στην παραμικρή λεπτομέρεια. Δίνεις σημασία στο κάθε τι να είναι "ασφαλές" και "σταθερό". Δεν προσφέρεις ποτέ από το πλεόνασμά σου. Κοιτάς μόνο να παίρνεις. ΦΟΒΟΣ.

-Δίνεις, προσφέρεις. Σκέφτεσαι, απαιτείς, αναμένεις ανταλλάγματα. Να κερδίσεις. ΦΟΒΟΣ.

-Δεν θες μπελάδες. Θες μια ήσυχη ζωή. Δεν πιστεύεις σε όνειρα, ιδανικά. Δεν θες να αγωνιστείς. Δεν πιστεύεις πως κάτι ποτέ θα αλλάξει. Συμβιβάζεσαι. Ρίχνεις νερό στο κρασί της καρδιάς και των Θέλω σου. ΦΟΒΟΣ.

-Υπακούς την πολιτεία, κάθε εταιρεία. Είσαι πάντα με σκυμμένο το κεφάλι, οι "υποχρεώσεις" πάνω απ' όλα. Τα πρέπει πάνω απ' όλα. Λογαριασμοί, εφορία, κοινωνία. Τι κι αν είναι άδικο το οικοδόμημα. Τι κι αν σε κρατάνε δέσμιο και φυλακισμένο. Κάπως πρέπει να ζήσεις. Κάπως πρέπει να υπάρξεις. Συμβιβάζεσαι. Υποτάσσεσαι. ΦΟΒΟΣ.

-Δίνεις σημασία στα λόγια, τις πράξεις, τις ζωές των άλλων. Τα μάτια σου ορθάνοιχτα να ξέρεις τι κάνουν, να ελέγχεις, να "φυλάγεσαι", να "κρίνεις", να πιαστείς από μια φράση για να επιβεβαιώσεις τα αρνητικά συναισθήματα που ήδη φωλιάζουν στην ψυχή σου. Να βγάλεις χολή για να νιώσεις καλύτερα. ΦΟΒΟΣ.

-Δένεσαι από ιστορίες, μύθους, παραδόσεις. Δένεσαι και πιστεύεις συστήματα, "κανόνες", το παρελθόν. Δεν δέχεσαι το τώρα, το αύριο. Ό,τι δεν κατανοείς το εχθρεύεσαι, θες να το εξαφανίσεις. Ό,τι δεν σου μοιάζει, απλά δεν πρέπει να υπάρχει. ΦΟΒΟΣ.

-Σου λένε να σκοτώσεις, να δείρεις, να προπηλακίσεις, να χλευάσεις, να απαξιώσεις. Υπακούς. ΦΟΒΟΣ.

-Δεν λες την γνώμη σου, την αλήθεια σου, δεν ανοίγεις την ψυχή σου, δεν εκφράζεις το Είναι σου, δεν υπερασπίζεσαι την καρδιά σου, δεν κάνεις πράξεις. Ζεις θεωρητικά. Είσαι ψεύτικος. ΦΟΒΟΣ.

-Αυτό που είσαι, αυτό που θες, αυτό που ζητάς, αυτό που αγαπάς, φοβίζει, τρομάζει, "ενοχλεί". Στοχοποιείσαι, δέχεσαι πόλεμο. Υποτάσσεσαι. Σκύβεις το κεφάλι. Υποχωρείς. ΦΟΒΟΣ.

-Δένεσαι με τα υλικά αγαθά. Με τον ιδρώτα που χύνεις για να έχεις τα προς το ζην. Αγχώνεσαι, ξεπουλιέσαι να μην τα χάσεις. Είσαι ικανός για το χειρότερο. .ΦΟΒΟΣ.

-Είσαι σε μια κερκίδα ή σε μια πορεία. Κάποιοι αρχίζουν να τα σπάνε, να ανοίγουν κεφάλια, να φέρονται χυδαία και βάναυσα. Συμμετέχεις, δεν σκέφτεσαι. Αρνείσαι την σκέψη. ΦΟΒΟΣ.

-Δεν εμπιστεύεσαι τίποτα και κανένα. Δεν ρισκάρεις ποτέ, μην τυχόν πληγωθείς. Θεωρείς πως τάχα υπάρχει τρόπος να ξεφύγεις από το "κακό", εάν υπερβολικά "προσέχεις". ΦΟΒΟΣ.

-Αγαπάς, δένεσαι. Έχεις συνέχεια στον Νου σου πως θα σε απατήσουν, θα σε προδώσουν, θα σε συκοφαντήσουν, πως πισώπλατα θα σε μαχαιρώσουν. Πιέζεις, δεν δείχνεις τον εαυτό σου, δεν νιώθεις άνετα, συνέχεια έχεις τον Νου σου μην τυχόν και κάτι "συμβεί". Νομίζεις πως ελέγχεις το κάθε τι. Δεν αφήνεις τους αγαπημένους σου ελεύθερους, δεν τους σέβεσαι, φέρεσαι σαν δικτάτορας. Στο τέλος τους διώχνεις μακρυά. Δεν έμαθαν ποτέ πως τους αγαπάς. ΦΟΒΟΣ.

Ο ΦΟΒΟΣ φυλάει τα "έρημα", λες, για να δικαιολογήσεις την δειλία σου, ανθρωπάκο. Ντρέπεσαι για την ζωή σου, για τις επιλογές σου. Έχεις χτίσει εγωισμό, όχι βάση εμπειριών κι αλήθειας, αλλά βάση ΦΟΒΟΥ. Αγνού, ατόφιου, ΦΟΒΟΥ. Έγινες οι φοβίες σου. Έγινες η σκιά σου. Ο ήλιος πλέον σε καίει. Η αλήθεια σε τοξινώνει. Κάνεις το παν για να κλείσεις την φωνή της συνείδησής σου. Φθονείς ότι δεν είναι σαν εσένα, ό,τι τολμάει και σπάει τις αλυσίδες. Ό,τι δεν λογαριάζει τίποτα. Ό,τι απλά Είναι. Ό,τι τιμάει την ύπαρξή του και Ζει. Φοβάσαι.

-Δίνεις τεράστια σημασία στα λόγια των άλλων. "Δένεσαι" από αυτά. Αγνοείς τις πράξεις τους. Εσύ είσαι μόνο λόγια, μα ποτέ πράξεις. Η ζωή κυλάει κι εσυ παραμένεις άπραγος, κενός. ΦΟΒΟΣ.

-Έχεις μάθει μόνο να παίρνεις. Σπάνια να δίνεις. Σου 'χουν μάθει πως πρέπει πάντα να δίνεις "εξετάσεις", να δοκιμάζεσαι, να παίζεις ρόλους κι απλά να υφίστασαι. ΦΟΒΟΣ.

-Πάντα ό,τι κάνεις "πρέπει" να χει "νόημα". Να καλύπτει τις αχόρταγες και μόνιμα διψασμένες επιθυμίες σου. Μόνο αυτές σου θυμίζουν πως είσαι ζωντανός, μα πάντα ανικανοποίητος, κενός. ΦΟΒΟΣ.

-Κλείνει ο Νους, μειώνεται η συνείδησή σου. Η ευφυΐα σου εξατμίζεται. Είσαι ένα με την μάζα, ένα με τους πολλούς. Σε αποδέχονται. Νιώθεις τάχα "κάποιος". Συνέχεια υποκρίνεσαι. Είσαι αγέλη. Τίποτα το ιδιαίτερο, τίποτα το ξεχωριστό. Δεν τιμάς τα όνειρα ή τα θέλω σου. ΦΟΒΟΣ.

-Εκχυδαΐζεις, μιλάς με θράσος, φέρεσαι με θράσος, λειτουργείς με θράσος, για να νιώθεις "κάποιος", "μάγκας", "σίγουρος". ΦΟΒΟΣ.

-Δεν δίνεσαι, ούτε δένεσαι, μην τυχόν πληγωθείς, μην τυχόν νιώσεις απόρριψη. Μην τυχόν και σου φερθούν άσχημα. Έγινες φυγόπονος, λες και μπορείς να αποφύγεις την απώλεια. Ενσαρκώνεις, πλέον, τον ΦΟΒΟ.

 ΦΟΒΟΣ στον ίδιο σου τον Εαυτό, στην κοινωνία, στους γονείς, στα στερεότυπα. ΦΟΒΟΣ αποτυχίας, ΦΟΒΟΣ επιτυχίας. ΦΟΒΟΣ μην σε πάρουν χαμπάρι. ΦΟΒΟΣ μην ξέρουν τι κάνεις. ΦΟΒΟΣ μην τυχόν και "εκτεθείς". Μπέρδεψες την προσοχή και την προνοητικότητα, με τον ΦΟΒΟ. Πάντα δικαιολογείς, όλο σκέφτεσαι, πάντα σκέφτεσαι. Δεν νιώθεις. Δεν φλέγεται η καρδιά σου. Ξέχασες να θες. Σαν λυσσασμένο σκυλί, επιτίθεσαι στην αλήθεια. ΦΟΒΟΣ μην γνωρίσει κανείς τις σκέψεις σου. ΦΟΒΟΣ Τρόμος  ΦΟΒΟΣ Τρόμος. ΦΟΒΟΣ. Τρόμος. Κάλως ήρθες στην φυλακή, σκλάβε.

 Δεν θα 'χεις φτάσει ούτε στα μισά του άρθρου, δίχως να 'χεις οργιστεί. Δίχως να 'χεις αντιδράσει. Δίχως να 'χεις "αρνηθεί".

 Η Αγάπη δεν θέλει πολλά για να περιγραφεί.

 Δεν την ενδιαφέρει να παίρνει. Δεν σκέφτεται το αύριο. Δεν ασχολείται με φθαρτές αξίες, φθαρτές ανάγκες, φθαρτά ιδανικά. Δεν υπάρχει ΦΟΒΟΣ, όπου υπάρχει αγάπη.

 Αγάπη είναι ο Νόμος. Αγάπη Υπό την Θέληση.

 Κάνε, το θέλημά σου.

 Knight_Of_Creator