Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

COVID 19 : ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΕ Η "ΠΑΝΔΗΜΙΑ"

 


ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΑΤΟΣ·ΤΡΙΤΗ, 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Η πλήρης εισήγηση του Dott. Stefano Montanari  στο Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου 2020.

Δεν σκοπεύω να συζητήσω την προέλευση του ιού που ευθύνεται για τη λεγόμενη πανδημία. Μπορώ μόνο να σημειώσω ότι, από ό, τι φαίνεται και παρά τη χρήση διαγνωστικών μέσων, που είναι το λιγότερο αμφισβητούμενα, ξεκινώντας από τα ουδέποτε επικυρωμένα μοριακά τεστ, πρόκειται για ένα παράγοντα με μεγάλη μολυσματική ικανότητα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να μεταδοθεί εύκολα από άτομο σε άτομο . Ωστόσο, αυτό δεν έχει καμία σχέση με την παθογένεια, δηλαδή την ικανότητα να προκαλεί ασθένεια. Όπως είναι γνωστό, συμβιώνουμε με έναν απροσδιόριστο αριθμό ιών χωρίς αυτό να προκαλεί παθολογίες. Είναι επίσης προφανής η ικανότητα του εν λόγω ιού να μεταλλάσσεται πολύ γρήγορα, όπως είναι χαρακτηριστικό όλων όσων παρασκευάζονται εκτός της φύσης.

Από όσα μπόρεσα να παρατηρήσω προσωπικά, ήδη τον Οκτώβριο του 2019, τουλάχιστον στην Ιταλία, υπήρχαν περιπτώσεις πνευμονικών ασθενειών που ήταν ανθεκτικές σε αντιβιοτικές και αντιιικές θεραπείες. Κατά τη γνώμη μου, μια άποψη που αργότερα επιβεβαιώθηκε από αυτό που καταφέραμε να γνωρίσουμε τους επόμενους μήνες, το πρόβλημα ήταν θρομβοεμβολικής φύσης.

Όπως παρατηρήθηκε από τον Armand Trousseau το 1865, υπήρχε τότε μια διάχυτη θρόμβωση η οποία, για προφανείς υδροδυναμικούς λόγους, εμβολιάστηκε προς την πνευμονική κυκλοφορία. Ο Trousseau απέδωσε σωστά το φαινόμενο σε νεοπλασματικές καταστάσεις εκείνη την εποχή. Πριν από περίπου είκοσι χρόνια, ωστόσο, εμείς, η Δρ Antonietta Gatti και εγώ, αποδείξαμε μέσω των παρατηρήσεών μας στο πλαίσιο δύο ευρωπαϊκών ερευνητικών έργων (Νανοπαθολογία και DIPNA) ότι τα ανόργανα μικρο- και νανοσωματίδια που εισήλθαν με την αναπνοή ή την κατάποση ή ένεση στο αίμα πυροδότησαν το μετασχηματισμό του ινωδογόνου σε ινώδες με συνέπεια την αναπαραγωγή του φαινομένου της διάχυτης θρόμβωσης, που παρατηρήθηκε από τον Trusseau. Αυτό συμβαίνει εάν το άτομο δεν παράγει αρκετούς ενεργοποιητές πλασμινογόνου, κάτι που δεν είναι ασυνήθιστο.

Εξετάζοντας τις ιταλικές περιοχές στις οποίες οι πνευμονικές παθήσεις που αποδίδονται στον ιό είχαν πολύ μεγαλύτερη επίπτωση, είναι εύκολο να δούμε ότι αυτές συμπίπτουν με εκείνες στις οποίες υπάρχει μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση. Αυτή η ρύπανση αποτελείται κυρίως από όξινες αέριες ουσίες με βάση το θείο και το άζωτο, καθώς και αρκετές εκατοντάδες άλλες ουσίες ασυμβίβαστες με τον οργανισμό. Όλα αυτά έχουν φλεγμονώδεις ερεθιστικές ιδιότητες που εκφράζονται επίσης στο επίπεδο του αγγειακού ενδοθηλίου και, όσον αφορά τη

θρομβογονικότητά τους, θυμάστε την Τριάδα Virchow. Αλλά η ρύπανση αποτελείται επίσης από μικρο- και νανο-σκόνες σε μεγάλες ποσότητες, με τις συνέπειες που αναφέρθηκαν παραπάνω σχετικά με το σχηματισμό θρόμβων. Σε αυτό προστίθενται οι εμβολιασμοί που ασκούνται σε αυτές τις ίδιες περιοχές σε μεγάλο βαθμό σε σύγκριση με αυτό που συνέβη αλλού στην Ιταλία και οι εμβολιασμοί ήταν κυρίως αυτοί κατά της γρίπης και του μηνιγγόκοκκου.

Εδώ και χρόνια αναλύουμε αυτά τα εμβόλια, τα βρίσκουμε συνεχώς μολυσμένα από ανόργανα μικρο- και νανοσωματίδια ασυμβίβαστα με το σώμα. Τονίζουμε επίσης πώς τα εμβόλια από τη φύση τους έχουν φλεγμονώδη δράση. Είναι επίσης πιθανό ο ίδιος ο ιός να έχει προφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ωστόσο, βρισκόμαστε σε μια κατάσταση στην οποία έχουν προστεθεί διάφορες αιτίες και, ως εκ τούτου, θρομβοεμβολισμός.

Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις η φύση του προβλήματος δεν έγινε κατανοητή σωστά και κατάφυγαν στην χορήγηση οξυγόνου, μέσω της διασωλήνωσης των ασθενών. Είναι πολύ προφανές ότι δεν θα μπορούσαν να ληφθούν θετικά αποτελέσματα από αυτό και, πράγματι, η πρακτική αυτή είναι δυνητικά επιβλαβής για τον πνευμονικό ιστό. Είναι πιθανό ότι η χορήγηση ηπαρίνης όταν οι θρόμβοι δεν είχαν ακόμη σχηματιστεί ή ουροκινάσης όταν είχε πραγματοποιηθεί ο σχηματισμός, θα μπορούσε να έχει λύσει το πρόβλημα.

Πρέπει να προστεθεί ότι οι τελευταίες επίσημες διαθέσιμες ιταλικές στατιστικές δείχνουν ότι 135 νοσηλευόμενα άτομα πεθαίνουν κάθε μέρα, από νοσοκομειακές λοιμώξεις. Το δεδομένο αυτό δεν λαμβάνει υπόψη εκείνους που αρρώστησαν και στη συνέχεια θεραπεύτηκαν ή όσους πέθαναν αργότερα. Εάν αυτό που οι ίδιες οι ιταλικές αρχές λένε είναι αλήθεια, είναι σαφές ότι η νοσηλεία δεν είναι χωρίς κινδύνους, και αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο όταν ο οργανισμός βρίσκεται ήδη σε εξασθενημένη κατάσταση και υπάρχουν καταστάσεις εγγύτητας μεταξύ των ασθενών.

Όσον αφορά την πραγματική παρουσία του ιού στο αίμα, πρέπει να θυμόμαστε ότι το ασκορβικό οξύ που χορηγείται ενδοφλεβίως έχει πολύ ισχυρές αντιιικές ιδιότητες. Αυτό συνδυάζεται με σχεδόν μηδενική τοξικότητα και αμελητέο κόστος.Όπως και το όζον χορηγούμενο στο αίμα έχει εξαιρετικές αντιιικές ιδιότητες, επίσης και σε αυτήν την περίπτωση χωρίς τοξικές επιδράσεις και έναντι αμελητέων δαπανών. Το γεγονός, ωστόσο, είναι ότι προτιμάται η χρήση αντιικών φαρμάκων τα οποία, ανεξάρτητα από τις παρενέργειες και το κόστος, αποδείχθηκαν ανεπιτυχή.

Όσον μας αφορά, το εργαστήριό μας θα έπρεπε να είχε αναλύσει τα ευρήματα της αυτοψίας του Νοσοκομείου Papa Giovanni XXIII στο Μπέργκαμο, ένα ίδρυμα όπου

νοσηλεύτηκαν πολλοί ασθενείς που είχαν διαγνωστεί ότι πάσχουν από τον ιό. Παρά το γεγονός ότι έχει λάβει και εισπράξει τη χρηματοδότηση για να μπορέσει να πληρώσει το κόστος των αναλύσεων, το νοσοκομείο αρνείται να μας δώσει τα ευρήματα. Η λεγόμενη πανδημία αντιμετωπίστηκε σε κοινωνικό επίπεδο με τη λεγόμενη καραντίνα (lockdown) και την επιβολή να φορούν γάντια και μάσκες.

Όπως δίδασκε η ελληνική ιατρική τουλάχιστον 25 αιώνων και ο ρωμαϊκός πολιτισμός επιβεβαίωσε, η έλλειψη σωματικής άσκησης επηρεάζει αρνητικά την υγεία. Αυτό οφείλεται στην έλλειψη έκθεσης στον ήλιο και, με αυτό, στη δραστική μείωση της καλσιτριόλης στο σώμα, δηλαδή της βιολογικά ενεργής μορφής της βιταμίνης D, μιας προ-ορμόνης που είναι επίσης απαραίτητη για το ανοσοποιητικό σύστημα. Επιπλέον, πρέπει να τονιστεί ότι η ρύπανση του οικιακού περιβάλλοντος είναι πολύ συχνά υψηλότερη από την εξωτερική ρύπανση και πώς η καραντίνα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχή, με όλα αυτά που είναι γνωστό ότι προκύπτουν από άποψη υγείας. Όσον αφορά τη χρήση γαντιών, αυτά εμποδίζουν τα μικρόβια που υπάρχουν στο δέρμα να ασκούν τις αμυντικές τους λειτουργίες ενάντια σε βακτήρια, μύκητες, ιούς και παθογόνα γενικά. Επιπλέον, τα γάντια που χρησιμοποιούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως γίνεται συχνά, καλύπτονται με παθογόνα των οποίων καθίστανται ένα εύκολο όχημα για εξάπλωση.

Επιπλέον, οι μάσκες δεν έχουν τη δυνατότητα να σταματήσουν τα μικρά στοιχεία. Το αντιμετωπίσαμε πριν από λίγα χρόνια κατά τη διάρκεια μιας μελέτης που πραγματοποιήθηκε μαζί με το CNR της Μπολόνια για το ιταλικό Υπουργείο Άμυνας. Επιπλέον, αυτές υγραίνονται γρήγορα, καθιστώντας ένα εξαιρετικό έδαφος για ακριβώς εκείνα τα παθογόνα από τα οποία θα έπρεπε να προστατέψουν αυτόν που τις φορά, και εμποδίζουν την αναπνοή, αναγκάζοντας έτσι το άτομο να εισπνέει το διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο έπρεπε να αποβάλει . Όπως είναι γνωστό, η υπερκαπνία προκαλεί μια κατάσταση οξέωσης με όλα αυτά που συνεπάγονται.

Τελικά, ακόμη και αν αποδεχόμασταν την έννοια της πανδημίας, η κατάσταση αντιμετωπίστηκε με αντιπαραγωγικό τρόπο, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί.

Dott. Stefano Montanari

New Nanodiagnostics