Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

ΠΕΡΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ! Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΟΡΚΟΣ !


Ιπποκρατικός Όρκος | Kos4all.com

Α.
Σε μια εποχη οπου ολα φαινεται οτι προκειται να αλλαξουν γιατι εφτασαν σε σημεια που δεν εξυπηρετουν το Φως, την Αληθεια, τις Αξιες, την Υγεια, την Ισορροπια, την Κοινωνια και κυριως δεν λαμβανει υπ' οψιν ουτε εξυπηρετει τα Παιδιά μας, το Μελλον δηλαδη των ανθρωπων, εως και τα βλαπτει εσκεμμενα και επι σκοπω, την μελλοντικη τους φυσικη και ψυχικη κατασταση !

Β.
Σε μια εποχη οπου η αναζητηση της Υλιστικης απολαυσης προς εξυπηρετηση του σωματικου και νοητικου εθισμου ειναι ανωτερη επιδιωξη απο την αναζητηση της επιτευξης της Ισορροπιας και της νικης του "Ηνιοχου της ψυχης" πανω στις Ορεξεις του φθαρτου τμηματος της...

Γ.
Οταν βλεπουμε τους ηγεμονες να προτασουν την ασφαλεια και την επιβιωση ως μεγαλυτερο αγαθο απο την Ελευθερια, δηλαδη γινονται Τυρρανοι !!!

Δ.
Οταν η Στρατηγικη της 'π'ολιτικης εχει αποφασισει να παιξει στον χωρο της Υγειας, για να κερδισει ειτε σε αυτη την χωρα, ειτε σε αλλη ηπειρο καποια μικρομυαλα οφελη, και χρησιμοποιειται η ασθενεια ως μαστιγιο των υγιων μελων της κοινωνιας...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΚΡΗ και να προστατευτει ο κοσμος μας, τα παιδια μας και ετσι το μελλον μας, απο τους βλαμμενους, εως και εν αγνοια τους, Τυρρανους (τοσο βλαμμενοι ειναι οι βαλμενοι) και τους τυχοδιωκτες που τους περιτριγυρίζουν !

Σαν ΓΕΝΙΚΗ ΡΙΖΑ σήμερα θα μάθετε όλοι και θα μεταλαμπαδεύσετε Φως και σε άλλους γύρω σας το παρακάτω !!!

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ειναι η Ιπποκρατική Ιατρική που αναγνωρίζει τον Ασκληπιό, την Υγεία και την Πανάκεια ως σύμβολα της και προστατεύετε από τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ !

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ έχει περισσότερα δόγματα μέσα από τα οποία εφαρμόζεται, όπως και οι Θρησκείες έχουν περισσότερα δόγματα !!!
Το κυρίαρχο Δόγμα είναι το Γαληνικο, δηλαδή η Εφαρμοσμένη Φαρμακευτική. Όπου δηλαδή μαθαίνουμε να δίνουμε ένα φάρμακο ή σκεύασμα σ' ένα σύμπτωμα ή πρόβλημα και να το βελτιώνουμε. Μια ακραία διάσταση αυτής της πρακτικής ειναι να μην γνωριζουμε τη φαρμακομηχανικη του και ποιες βιολογικες ιδιοτητες διαθετει, ουτως ωστε να το χρησιμοποιησουμε και σε αλλες καταστασεις ασθενειας, παρα να το χρησιμοποιουμε μονο βασει Κατευθυντηριων Οδηγιων απο καποια ανωτερη αρχη (Συλλογοι Ειδικοτητων) ή φορεα (Φαρμακευτικες εταιριες) που αρχουν το συγκεκριμενο Δογμα...
Αυτην την μορφη την ονομαζουμε Κλασσικη Ιατρικη, εφαρμογη πρωτοκολλων και κατευθυντηριων οδηγιων, χωρις τα οποια δεν μπορει να χρησιμοποιηθει ενα φαρμακο παρα για ενα σκοπο και αρκετα δυσκολα θα μπορουμε να σκεφτουμε κατα βουληση μια αλλη χρηση της οσο απλη και αν ειναι... προσφατο γνωστο παραδειγμα ειναι η Υδροξυχλωροκινη, η οποια ως αντιμαλαριακο φαρμακο χρησιμοποιειται και για αυτοανοσα νοσηματα και τελικα φαινεται οτι ειναι λογω της ΙΟΝΟΦΟΡΟΥ ιδιοτητας της, σε συνδυασμο με τον ψευδαργυρο, η απαντηση στην ιωση που αντιμετωπιζουμε παγκοσμιως...
Αυτη την τριπλη δραση, για παραδειγμα θα μπορουσε να την εχει καθε ειδικος ιατρος του Γαληνικου Δογματος, αλλα ειπαμε οτι λειτουργουμε σε μια μικρη υποοομαδα αυτου του δογματος, η οποια εχει καθοδηγητες που την οριζουν.

Υπαρχουν αλλα 7 δογματα, τουλαχιστον, στην Ιπποκρατικη Ιατρικη τα οποια ολα εχουν στοχο την ιαση του ανθρωπου και οι Ιατροι οφειλουμε να κατεχουμε περγαμηνες και εμπειρια σε οσο το δυνατον περισσοτερα απο αυτα γινεται, ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ Ιατροι με Ορκο στον Ιπποκρατη!

Αν μπορουμε να ειμαστε αριστοι σε ενα δογμα, τοτε προφανως ειμαστε εξειδικευμενοι σε καποιες υποομαδες του και παλι οσο περισσοτερες υποοομαδες τοσο πιο εποικοδομητικοι ως Ειδικοι θα ειμαστε με τους ασθενεις μας.

Μερικα ακομη απο τα δογματα ειναι:
το Ρωσικο- Εφαρμοσμενη Βιοφυσικη,
το Ινδικο- Εφαρμοσμενη βοτανολογια,
το Κινεζικο- Εφαρμοσμενης Ταοιστικης Ιατρικης,
της Ομοιοπαθητικης (θα μπορουσε να ειναι στο πρωτο δογμα αλλα εχει αρκετα διαφορετικη φιλοσοφια, και ετσι αυτοδιαχωριζεται),
της Μικροβιακης Θεωριας,
της Κβαντικης ιατρικης κ.α., τα οποια θα συζητησουμε τις επομενες ημερες !

Ολοι οι απασχολουμενοι σε ολα τα δογματα ειναι Θεραπευτες, και δη της Ιπποκρατικης Ιατρικης !! Ο μεγαλυτερος πληθυσμος θεραπευτων ειναι σε ολα τα αλλα δογματα περαν του Γαληνικου.
Οσα περισσοτερα δογματα, χρησιμοποιει επιτυχως, ενας θεραπευτης τοσο αναβαθμιζεται ως Ιατρος του Ιπποκρατη !!!
(παιρνει γαλονια, θα ελεγε καποιος...)

Βεβαια, η Ιατρικη δεν ειναι μονο περι Διαχειρισης της ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ αλλα κυριως περι Προφυλαξης της ΥΓΕΙΑΣ (δηλαδη Προληψη) !!

Τα δογματα και με τις υποειδικευσεις τους, υστερουν στον τομεα αυτο, αφου η εμβαθυνση που γινεται, δεν επιτρεπει στους ειδικους να μπορουν να ισχυριστουν οτι ειναι ιατροι, αφου δεν γνωριζουν κατα αρχην ολο το σωμα και την παθολογια του, αλλα και ουτε τις βασικες αρχες του Ιπποκρατη, οπως τα περι προληψης Υγειας, ακομη και αν εδωσαν τον Ορκο του !!
Αυτο κατεστει φανερο απο την αδυναμια μας να μιλησουμε ως Ιατρικη κοινοτητα για την ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΣΗ την εποχη του Κορονοϊου, εξων εξαιρεσεων !!

ΑΥΤΟ ΟΛΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΑ, ΠΛΕΟΝ ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΕΠΩΑΖΕΤΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ !!!

Καθε ιατρος θα οφειλε να εχει απαντηση στη ερωτηση, "σε ποσα δογματα εχετε εκπαιδευτει?" και φυσικα μιλαμε για λειτουργους που ασχολουνται α. με την Υγεια β. σε ολο το σωμα.
Διαφορετικα μπορουμε να στραφουμε σε ειδικους που ασχολουνται με καποιο απο τα οργανα του σωματος μας, η μπορουν να κανουν μονο διαγνωσεις, ή να κανουν μονο θεραπειες για πολυ συγκεκριμενα προβληματα, ή να προσεγγισουν τον οργανισμο γενικα και αοριστα (δηλαδη οχι evidence-based) χωρις να πετυχαινουν ή να επιδιωκουν την εξατομικευμενη θεραπεια (δηλαδη οχι precision medicine- "Ιατρικη της Ακριβείας", οπως επιτελους αρχισε να ακουγεται και στην Ελλαδα τελευταιως) , παρα να θελουν να δωσουν μια γενικη ευεξια και αναπλαση του σωματος στο συνολο του, στα γενικα του συστηματα.

Καποιοι λοιπον δινουν ενεργεια στο σωμα να ανταπεξελθει μονο του στα προβληματα του, καποιοι δινουν λυσεις στα συμπτωματα, ωστε το σωμα παλι μονο του να ανταπεξελθει, και καποιοι αναλαμβανουν τα ηνια απο το σωμα και αποφασιζουν αυτοι πως θα οδηγησουν το σωμα στην Ιαση !

Ολα καλα, ειτε ιατρος ειτε ειδικος ο Θεραπευτης απο οποιο δογμα και αν προερχεται, αρκει να υπηρετει τον Ιπποκρατη και οχι τα συμφεροντα Φαρμακευτικων ή τεχνολογικων τιτανων της Αγορας εις βαρος των συμπολιτων του ! Αν η Αγορα εχει να προσφερει κατι θετικο φυσικα ειναι ευνοητο οτι θελουμε να χρησιμοποιηθει απο εκεινους που γνωριζουν να συσχετισουν τον καταλληλο αποδεκτη με το καταλληλο προσφερομενο σκευασμα ή αγωγη ιασης !

Σε καθε περιπτωση Η ΑΡΧΗ ολων μας ειναι Ο ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ, εκεινου δηλαδη που ως Ηνιοχος δαμασε (Φαιδρος: 'Αρμα του Πλατωνα') και κρατα μεσα απο την Γνωση και την Υγεια, τις αλογες ορεξεις του σε Ισορροπια και αγει βιο εντος της Σφαιρας της ΥΓΕΙΑΣ και ΟΧΙ της ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ !!

Ακολουθει βιντεο με τον Ορκο του Ιπποκρατη ΜΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΟ !

https://www.facebook.com/vassaras.alexandros/videos/10220951532111311/

Ευχαριστουμε τους δημιουργους της συγκεκριμενης μουσικης παρουσιασης και τις "ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ" για τη δημοσιευση του !