Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ!...


KLIK Magazine ® | Εσύ που βιάζεσαι να φύγεις από την αγκαλιά μου

Μία από τις καλύτερες κουβέντες που μπορείς να ακούσεις, είναι «Μπορείς να με πάρεις μία αγκαλιά;».


Το να μεταφράσουμε την αγκαλιά με επιστημονικούς όρους, είναι σαν ιεροσυλία, καθώς είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα στον κόσμο. Γεννιόμαστε σε μία αγκαλιά και μεγαλώνουμε μέσα σε μία. Η αγκαλιά του μπαμπά και της μαμάς είναι ότι πιο παρήγορο υπάρχει για εμάς.

Μεγαλώνοντας, ο κοινωνικός προγραμματισμός μας φρενάρει από το να παίρνουμε αγκαλιά όλο τον κόσμο, αλλά δεν παύουμε να την αναζητούμε. Την αναζητούμε στις σχέσεις μας για να εδραιώσουμε τη συμπάθεια μας, στους φίλους για παρηγοριά ή γιατί μας έλειψαν και το αντίθετο.

Η ελαφριά πίεση που ασκεί στο δέρμα η αγκαλιά, βοηθάει στη μείωση των στρεσογόνων ορμονών και ενισχύει την απελευθέρωση της οξυτοκίνης, που είναι γνωστή και ως ορμόνη της αγάπης.

Μία αγκαλιά μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς καλύτερα, γρηγορότερα και ευκολότερα. Βοηθά στην καταπολέμηση της κορτιζόλης. Ανακουφίζει τον πόνο και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Επιβραδύνει τους χτύπους της καρδιάς και βοηθάει στην χαλάρωση.

Η δύναμη του αγγίγματος είναι τέτοια που μπορεί να ξεπεράσει σύνορα, γλώσσες και κουλτούρες. Τι περιμένεις για να πάρεις αγκαλιά κάποιον;