Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Η ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΗ ΑΙΤΙΑ ΔΥΣΠΕΨΙΑΣ...

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Πέρα από την συνεχόμενη κακή διατροφή,η σοβαρότερη αιτία της δυσπεψίας είναι η συστηματική ταυτόχρονη κατανάλωση αμυλούχων και πρωτεϊνούχων τροφών μαζί.

Οι αμυλούχες τροφές δεν χωνεύονται καθόλου στο στομάχι. Η χώνεψη τους αρχίζει στο στόμα και τελειώνει στα έντερα. Οι πρωτεϊνούχες είναι οι μόνες τροφές που χωνεύονται στο στομάχι.
Έτσι λοιπόν όταν εμείς έχουμε μάθει -κακώς βεβαία- να τρώμε αμυλούχες και πρωτεϊνούχες τροφές μαζί ,οι αμυλούχες είναι αναγκασμένες να περιμένουν μέσα στο στομάχι, μέχρι αυτό να τελειώσει τη χώνεψη των πρωτεϊνούχων τροφών,και με την σειρά τους, αυτές να περάσουν στα έντερα για την δική τους τελική χώνεψη.
Αυτό είναι η αιτία για την ζύμωση και το ξίνισμα της τροφής στο στομάχι με αποτέλεσμα να έχουμε δυσπεψία ,καούρες ,ρέψιμο κλπ. Η κατάσταση μπορεί να γίνει ακόμα πιο δύσκολη αν ταυτόχρονα υπάρχει μέσα στο στομάχι ζάχαρη και ζαχαρούχες τροφές.

Ένας άλλος παράγοντας που είναι υπεύθυνος για πολλά πεπτικά προβλήματα είναι το φαγητό ανάμεσα στα γεύματα και τα γεύματα σε πολύ μικρά χρονικά διαστήματα .
Το στομάχι χρειάζεται τέσσερις με πέντε ώρες για να αδειάσει τελείως από τις τροφές.
Αυτό σημαίνει ότι αν τρώμε πολύ συχνά και τσιμπολογάμε ανάμεσα στα γεύματα ,το στομάχι θα πρέπει να αρχίσει από την αρχή την πεπτική διαδικασία ενώ ακόμα μέσα του υπάρχουν αχώνευτες η μισοχωνευμενες τροφές.

Η μόνη αποτελεσματικη αγωγή για την χρόνια δυσπεψία,την γαστρίτιδα, τον τυμπανισμό,την υπεροξυτητα,κλπ. είναι.... πρώτα ένας ολοκληρωτικος καθαρισμός του πεπτικού σωλήνα και δεύτερον η εφαρμογή ενός σωστού προγράμματος διατροφής και ζωής.

Φρούτα λαχανικά πολύ νερό καλό μάσημα και όχι εκφράσεις τύπου ...
αυτό δεν χωνεύετε με τίποτα....
γιατί μην ξεχνάτε ότι τα κύτταρα έχουν αυτάκια !!

Με αγάπη, για την υγεία !!

Ευαγγελία Παπαγιάννη