Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Η ΚΟΡΗ ΜΙΑΣ ΑΣΤΟΡΓΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ...



Η έλλειψη αυτοπεποίθησης και η ανικανότητα για εμπιστοσύνη, είναι μόνο η αρχή σε ένα ταξίδι επίγνωσης των λαθών που έχουν φορτωθεί οι ενήλικες κόρες από τις μητέρες τους που δεν μπόρεσαν ή δεν ήθελαν να τις αγαπήσουν.
Οι μύθοι της μητρότητας, που παρουσιάζουν όλες τις μητέρες ως στοργικές, εξυπηρετούν στην απομόνωση των θυγατέρων που δεν αγαπήθηκαν.
Η κόρη μίας άστοργης μητέρας, η οποία είναι συναισθηματικά απόμακρη, συγκρατημένη, ασυνεπής, υπερβολικά αυστηρή ή σκληρή, μαθαίνει ότι ο κόσμος των σχέσεων είναι αναξιόπιστος, αφού το μοναδικό πρόσωπο που υποτίθεται ότι την αγαπάει χωρίς όρους, δεν το κάνει. Η γυναίκα που δεν αγαπήθηκε ως παιδί, δεν γνωρίζει ότι είναι άξια της αγάπης και της προσοχής, και μπορεί να μεγάλωσε με το αίσθημα ότι δεν την ακούν ή ότι την κριτικάρουν παντού. Η φωνή μέσα στο κεφάλι της είναι αυτή της μητέρας της που τής λέει τι δεν είναι : έξυπνη, όμορφη, ευγενική, στοργική, αξιόλογη. Αυτή η εσωτερικευμένη μητρική φωνή θα συνεχίζει να υπονομεύει τα επιτεύγματα και τα ταλέντα της, εκτός εάν υπάρξει κάποια παρέμβαση.

Peg Streep