Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ : ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ!!!...ΕΡΕΥΝΑ - ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ.




 ****Δείτε στο βίντεο...την απαράδεκτη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που δεχόμαστε στα όρια του αστικού ιστού μιας πόλης χωρίς να μπορούμε να προστατευτούμε !!!

***Κινητά τηλέφωνα , Σμαρτφόνς, Τάμπλετς, Λάπτοπς ,WiFi, Ασύρματα τηλέφωνα , Αναμεταδότες κινητής τηλεφωνίας 2G, 3G, 4G, και τώρα ακόμα χειρότερα 5G ! ,τηλεκατευθυνόμενα παιχνίδια , "Έξυπνοι μετρητές της ΔΕΗ, Φούρνος μικροκυμάτων ,κλπ...κλπ.. εργάζονται στη περιοχή των μικροκυμάτων (μη ιοντίζουσες ακτινοβολίες) από 1GHz - μερικά GHz  και δημιουργούν σχεδόν παντού μια Άκρως Επικίνδυνη για την Υγεία μας Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση .

***Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει όριο ασφαλείας  αλλά όταν μιλάμε για όρια , είναι όρια Επικινδυνότητας!

 ***Όρια Επικινδυνότητας για την Ελλάδα : Τα 630μW/cm2 (νομοθεσία) !!!! δλδ η νομοθεσία μας "καλύπτει'' σχεδόν τους πάντες!

***Το όριο όμως της Βιολογικής Επιστημονικής επιτροπής είναι 0.5 μW/m2 η 0.1 μW/m2  δλδ  6300 φορές κάτω από τα όρια που καλύπτει η Νομοθεσία !!!!

***Η αντίδραση των επιστημόνων στο θέμα των ορίων έχει σχέση με διαπλεκόμενα συμφέροντα.....

***Το νέφος ακτινοβολίας ολόγυρα μας καταστρέφει την ζωτικής σημασίας ορμόνη την μελατονίνη που εκκρίνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αυτή μας προστατεύει από τον καρκίνο και είναι πηγή ζωής.....

***Οι επιδράσεις στην υγεία, από τις ακτινοβολίες της ασύρματης τεχνολογίας, περιλαμβάνουν αυξημένο κίνδυνο, για εμφάνιση καρκίνου, κυτταρικού στρες, αύξηση των επιβλαβών ελεύθερων ριζών, γενετικές βλάβες δομικές και λειτουργικές αλλαγές του αναπαραγωγικού συστήματος, διαταραχές των λειτουργιών μάθησης και μνήμης. Επίσης άμεσες επιπτώσεις με το μορφή πονοκεφάλων, έλλειψης συγκέντρωσης, αϋπνίες, διαταραχές μνήμης, μείωση ανοσοποιητικού συστήματος αλλεργίες κ.τ.λ.

***Οι νέες εφαρμογές, όπως η τεχνολογία του 5G και οι έξυπνοι μετρητές που θα αντικαταστήσουν τους αναλογικούς μετρητές της ΔΕΗ, θα αυξήσουν την ακτινοβολία ακόμη περισσότερο και θα επηρεάσουν την καθημερινότητα μας. 

***Τα τελευταία  2 χρόνια κάνω διάφορες μετρήσεις Η/Μ ακτινοβολιών στο αστικό ιστό μεγαλουπόλεων αλλά και μικρών επαρχιακών πόλεων. Δεν υπάρχει σχεδόν καμία διαφορά ως προς τα επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης ....Το ανησυχητικό για μένα είναι ότι στους δρόμους και της μικρότερης επαρχιακής πόλης τα επίπεδα ακτινοβολίας είναι πάνω από 200 μW/cm2 κατά μέσο όρο ενώ θα έπρεπε να είναι κάτω του 1μW/cm2.  Άν δεν επικεντρωθούμε στην αναθεώρηση των ορίων όπως πολλές χώρες το έχουν κάνει, ακόμα και η διπλανή μας Ιταλία θα πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο.....

***Είτε χρησιμοποιούμε το κινητό μας στον αστικό ιστό είτε όχι δεχόμαστε αυτή την απαράδεκτη ρύπανση που είναι μετρήσιμη όπως μπορείτε να δείτε στο αντιπροσωπευτικό βίντεο . Είμαστε λοιπόν πειραματόζωα για να μην πω μας χρησιμοποιούν σαν πειραματόζωα.....

***Κινήματα υπάρχουν πολλά ...ας δημιουργήσουμε άλλο ένα ....Έχουμε το δικαίωμα στη Ζωή...... 

Προτάσεις
1) Να αναθεωρηθεί η νομοθεσία και να τροποποιηθούν τα όρια έκθεσης, με βάση τα νέα βιολογικά δεδομένα, κατά το πρότυπο άλλων χωρών

2) Να ληφθούν μέτρα, για τη μείωση της έκθεσης των παιδιών. Να γίνεται χρήση ενσύρματου δικτύου, στα νηπιαγωγεία, σχολεία κ.α.

3) Η χορήγηση αδειών να μην περιλαμβάνει τοποθέτηση κεραιών, κοντά σε σχολεία, ημερήσια κέντρα φροντίδας, γηροκομεία, νοσοκομεία ή άλλα κτίρια όπου ευαίσθητες ομάδες ανθρώπων μένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.


4) Να μην επιτραπεί και στη χώρα μας η τεχνολογία 5G

Γ. Γκέκας -Ηλεκτρονικός μηχανικός Τ.Ε.