Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

ΖΑΧΑΡΗ ;;;

Αποτέλεσμα εικόνας για ζαχαρη

Η ζάχαρη δημιουργεί εθισμό (ζαχαρομανής).κάθε φορά που τρώμε επεξεργασμένη ζάχαρη ,μαργαρίνες , συντηρητικά,παγωτά, αναψυκτικά ειδικά coca-cola δηλ οτιδήποτε περιέχει ζάχαρη, trans λιπαρά, και λευκό αλεύρι απελευθερώνεται Ντοπαμίνη, ένας νευροδιαβιβαστής που ανταγωνίζεται την Σεροτονίνη, την ορμόνη της ευτυχίας.
Το ίδιο συμβαίνει και στους ναρκομανείς και στους καπνιστές.......... στους εργασιομανείς και σε όποιους κυνηγούν την δόξα και την επιτυχία.,... την ματαιότητα του κόσμου τούτου !.Το ισοζύγιο γέρνει προς την παραγωγή Ντοπαμίνης. δηλ. Ντοπάρονται εθίζονται!!!! Με αποτέλεσμα να γίνονται εξαρτημένοι, κρυφοκαταθλιπτικοι, η καταθλιπτικοι με κίνδυνο να ασθενήσουν από διάφορες φλεγμονώδεις παθήσεις, και όχι μόνο.

Ουσιαστικά οξειδώνεται, σκουριάζει και γερνάει όλο το σώμα μας ,η ζάχαρη το εξαντλεί από τα βασικά του συστατικά, μέταλλα και βιταμίνες, το αποζωτικόποιεί και το οδηγεί σε συμπαθητικοτονια( χρόνια διέγερση του συμπαθητικού), παχυσαρκία ,άσπρισμα μαλλιών, ρυτίδες, αλλεργίες,διαβήτης τύπου 2,υπερκινητικότητα, νευρολογικά προβλήματα, διαταραχές διάθεσης,πονοκέφαλοι ,stress κ, α.

Μόνο 100 γραμμάρια ζάχαρης, δηλαδή, 3 κουτάκια αναψυκτικών ή 1 γλυκό καταστέλλουν το ανοσοποιητικό μέχρι και 75% για αρκετές ώρες, και αφήνουν το σώμα χωρίς πυρομαχικά, ακάλυπτο στην επίθεση ενός ιού ή μικροβίου.

Η ζάχαρη είναι υπεύθυνη για αρτηριοσκλήρωση, καρδιοπάθειες, μυκητίαση, αύξηση χοληστερίνης, αύξηση ουρικού οξέος κ, α. Ευνοεί την ανάπτυξη του συνδρόμου της χρόνιας κόπωσης των αυτοάνοσων,( νόσος του Chron,ρευματισμοί, κ, α) και του καρκίνου,(Χωρίς ζαχαρη δεν πολλαπλασιάζονται τα καρκινικά κύτταρα).

Ο κύριος μηχανισμός των σοβαρών βλαβών ,είναι η εγκατάσταση δυσβίωσης στο έντερο. Η ζάχαρη τρέφει τους παθογόνους μικροοργανισμους, οι οποίοι σαπίζουν τις τροφές που τρώμε και εμποδίζουν την πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών των τροφών.

Όταν τρώμε ένα γλυκό μετά το φαγητό, είναι σα να πετάμε οτι θρεπτικό προσλάβαμε στα σκουπίδια, και μας μένουν μόνο οι τοξίνες και οι θερμίδες.

Η Ζάχαρη επηρεάζει και το νευρικό μας σύστημα, γινόμαστε επιθετικοί, ή πολυ υποχωρητικοί και ευαίσθητοι.

Κοιτάξτε πόσα ζαχαροπλαστεία υπάρχουν , έχουν εξαπλωθεί σαν ένα δίχτυ που καταπίνει την Ελλάδα..Τόσα φάρμακα, τόσες ανέσεις ....αλλά πάρα πολλές ασθένειες.

Αυτό μπορεί να αλλάξει, την διατροφή μας μπορούμε να την κάνουμε καλύτερη. Το οφείλουμε στον εαυτό μας , και στα παιδιά μας, που μας έχουν για παράδειγμα!!!!

Ρίζα πικρίας ,μη συγχώρεση, καταπιεσμενος θυμός σε συνδυασμό με γλυκά , trans λιπαρά,συντηρητικά,κάπνισμα ή αλκοόλ,είναι η σκανδάλη που πυροδοτεί τον καρκίνο.

Εμείς δημιουργούμε την ασθένεια , γιατί προτιμούμε την άγνοια και την απόλαυση των γλυκών..........

Απλα πετάξτε την σήμερα......

Αννετα Πολιτου Χειρ. Οδοντίατρος -Ομοιοπαθητικός.