Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

25-06-17 ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ 20ο ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΣΚΑ

Από το 14ο πέρασμα του Φαραγγιού.   Εντυπωσιακοί οι 12 πέτρινοι αναβαθμοί (μπαράζ) που έφτιαξε η δασική υπηρεσία την δεκαετία του 70, καθώς και οι καταρράκτες, σε όλη τη διαδρομή μέσα στο ρέμα.

Κάθε χρόνο ο εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοκάστρου σε συνεργασία με τον ορειβατικό σύλλογο Ναυπάκτου πραγματοποιούν το πέρασμα του φαραγγιού.
...............................................................................................................................................................

Την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ – ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΚΑΣΤΡΟΥ σε συνεργασία με τον ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ θα πραγματοποιήσουν το 20ο ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΤΟΥ ΣΚΑ μέχρι το Πάνω Νεόκαστρο.

Παρόλο που το εν λόγω φαράγγι βρίσκεται δίπλα στην πόλη της Ναυπάκτου, λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν τις ομορφιές που κρύβει. Γι΄ αυτό οι δυο Σύλλογοι εδώ και είκοσι χρόνια ξεκίνησαν την προσπάθεια με την ετήσια αυτή εκδήλωση να το κάνουν γνωστό τοπικά αλλά και ευρύτερα. Περνώντας κανείς το φαράγγι με τους πολλούς καταρράκτες έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει ένα από τα ωραιότερα σημεία της περιοχής μας καθώς επίσης τον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου Βουττού κοντά στο χωριό Σκάλα, τα ‘’Οχυρά του  Πάνω Βενέτικου’’ και το παλιό μονοπάτι που συνέδεε το χωριό Πάνω Νεόκαστρο με τη Ναύπακτο.

Μετά το πέρας του περάσματος θα προσφερθεί γεύμα σε όσους θα συμμετάσχουν σ΄ αυτό στην πλατεία της βρύσης Χοχλαστής στο Πάνω Νεόκαστρο. Η αναχώρηση θα γίνει από την Πλατεία της Τ.Κ. ΛΥΓΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ στις 06.30΄. Η διάρκεια της πορείας είναι περίπου 4.00΄ ώρες. Τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται. Η επιστροφή θα γίνει με λεωφορείο (κόστος 5 ευρώ).

Για να γίνει καλύτερα η οργάνωση της εκδήλωσης, θα πρέπει να δηλωθεί η συμμετοχή  μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 23 Ιουνίου 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στους Αθ. Ιωάννου στο τηλ. 6972995328 και Β. Κατσιγιάννη στο τηλ. 6976583616.

ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου