Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

ΛΑΔΙ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ..





Όχι μόνο το λάδι κάνναβης αλλά και οποιαδήποτε μεμονωμένη προσέγγιση είναι σχεδόν αστείο να πιστεύει κανείς ότι:

1. Σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα
2. Σταματάει τη μετάλλαξη των υγιών κυττάρων σε καρκινικά
Είναι φανερό ότι οι πιο πολλοί ιατροί ασχολούνται με το κύτταρο όπως ακριβώς ασχολούνται και με τον ανθρώπινο οργανισμό.
ΤΜΗΜΑΤΙΚΑ!
Είναι καλό να βλέπω τις μελέτες για τους υποδοχείς που βρίσκονται στην κυτταρική μεμβράνη και για το πως αυτοί λαμβάνουν και στέλνουν τα διάφορα χημικά σήματα στον πυρήνα του κυττάρου.
Είναι ενδιαφέρουσες οι μελέτες της μοριακής βιολογίας σχετικά με τους μεταλλαξογόνους παράγοντες που "βραχυκυκλώνουν" το DNA.
Δε σχολιάζω την τελείως αποτυχημένη προσέγγιση του "κόψε, κάψε, δηλητηρίασε". Ουδείς ασθενής έχει θεραπευτεί από τις χημειο- ακτινο- θεραπείες ΧΩΡΙΣ να έχει αλλάξει έστω και λίγο τον τρόπο ζωής του.
Ουδείς αναφέρεται στο ότι ο καρκίνος δεν είναι τιμωρία αλλά η τελευταία ανταπόκριση του σώματος στον τρόπο ζωής που του επιβάλλουμε πριν πεθάνει!
Το κύτταρο είναι η θεμελιώδης μορφή ζωής (είναι το πρώτο που μαθαίνουμε στην κυτταρική βιολογία) κάτι που ξεχνούν οι αγνοούν οι πιο πολλοί ειδικοί της υγείας. Κύτταρο, Ιστός, Όργανο, Οργανισμός.
Ουδείς αναφέρει ότι οι πιο πολλές έρευνες δε μπορούν να εξομοιώσουν την πραγματικότητα, διότι εστιάζουν σε μια χημική ουσία, σε ένα μόριο. Η δράση όμως της ουσίας αυτής και το πως αυτή μεταφράζεται σε αποτέλεσμα είναι συνάρτηση πάρα πολλών παραγόντων (ποιότητα νερού, καθαρότητα τροφής, χρόνοι γευμάτων, ποιότητα και διάρκεια ύπνου, σωματική & πνευματική δραστηριότητα, τροφικές δυσανεξίες, ελλείψεις σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, μεταβολισμός μακρομορίων, διακύμανση επιπέδων σακχάρου, κατάσταση εντερικού βλεννογόνου, λήψη άλλων φαρμάκων πέραν των "αντι"-καρκινικών, συχνότητα κενώσεων κλπ).
Ακούω και τη βλακεία: "εμένα ο παππούς μου κάπνιζε 50 τσιγάρα τη μέρα και έτρωγε παϊδάκια κάθε μέρα και πέθανε στα 104!!!" και το αποδίδουν στα "καλά γονίδια". Δηλαδή το μπουζούκι είναι όργανο, ο αστυνομικός είναι όργανο, άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι. Απλώς δε θέλουμε να "ξεβολευόμαστε" από τον τρόπο ζωής που μας έχουν επιβάλλει (πάντα είμαστε υποκείμενα προγραμματισμού από λίγο ως πολύ) και αναζητούμε επιβεβαίωση που να λέει ότι π.χ. το τσιγάρο και το ψοφίμι όχι μόνο δε μας βλάπτουν αλλά μας κάνουν και καλό!
Ομοίως όλοι οι καρκινοπαθείς θα καπνίζουν "χόρτο" για να θεραπευτούν από την "επάρατη νόσο" (ιατρικός όρος).
Και η ανοησία συνεχίζεται...

Nikos Holistica Daradimos

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τελικά το λάδι κάνναβης δεν θεράπευσε τον καρκίνο του πολυσυζητημένου 33χρονου
Ο ισχυρισμός του είχε παρουσιαστεί στα ΜΜΕ και είχε ενθουσιάσει. Να όμως τι έγινε μετά.

«Ο πόνος άρχισε να εξαφανίζεται και φαίνεται ότι το λάδι κάνναβης έκανε τη δουλειά. Θέλω μόνο να πω σε όσους νοσούν εκεί έξω ότι υπάρχουν και άλλες επιλογές» είχε δηλώσει.
«Ο πόνος άρχισε να εξαφανίζεται και φαίνεται ότι το λάδι κάνναβης έκανε τη δουλειά. Θέλω μόνο να πω σε όσους νοσούν εκεί έξω ότι υπάρχουν και άλλες επιλογές» είχε δηλώσει.

Θα ήμουν ο πρώτος που θα χαιρόταν να είχε δίκιο ο David Hibbitt. Με μια πολύ προσεκτική ανάρτηση είχαμε παρουσιάσει πρόπερσι τους ισχυρισμούς του, βάζοντας παράλληλα τις δηλώσεις των επιστημόνων που τόνιζαν ότι δεν υπήρχε καμία απόδειξη πως το λάδι κάνναβης θεράπευε τον καρκίνο.

Να ένα απόσπασμα από εκείνο το άρθρο μας.
 
«Το λάδι κάνναβης θεράπευσε τον καρκίνο του εντέρου μου»
18.4.2015
«Το λάδι κάνναβης θεράπευσε τον καρκίνο του εντέρου μου»
Ένας ασθενής με καρκίνο του εντέρου, στον οποίο οι γιατροί έδιναν μόλις 18 μήνες ζωής, ισχυρίζεται ότι θεραπεύτηκε από λάδι κάνναβης.
Ο David Hibbitt, 33 ετών, διαγνώστηκε με την ασθένεια τον Ιούλιο του 2012 και υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία και χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του παχέος εντέρου.
Οι γιατροί του είπαν ότι ο καρκίνος ήταν σε τερματικό στάδιο κι έτσι αποφάσισε να δοκιμάσει λάδι κάνναβης ως έσχατη λύση. Το αγόρασε από έναν τοπικό αντιπρόσωπο για 50 λίρες το γραμμάριο.
Τώρα ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο καρκίνος εξαφανίστηκε μετά και τις τελευταίες εξετάσεις του τον Ιανουάριο και ότι αυτό οφείλεται στο "θαυματουργό" φάρμακο.
Περιγράφοντας τις επιπτώσεις του λαδιού κάνναβης, είπε: «Σε "ανεβάζει" πάρα πολύ γρήγορα και δεν έχει καμία σχέση με τη χημειοθεραπεία. Ο πόνος άρχισε να εξαφανίζεται».
Το ινστιτούτο έρευνας για τον καρκίνο στη Μεγάλη Βρετανία τονίζει ότι έχει επίγνωση ότι αρκετοί ασθενείς χρησιμοποιούν εκχυλίσματα κάνναβης σε περιπτώσεις καρκίνου, ωστόσο δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι η χρήση είναι ασφαλής και αποτελεσματική.
Ο Δρ Kat Arney, από το ινστιτούτο έρευνας, δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι τα κανναβινοειδή - οι δραστικές χημικές ουσίες στην κάνναβη - μπορεί να έχουν μια σειρά από διαφορετικές επιπτώσεις στα καρκινικά κύτταρα που αναπτύσσονται στο εργαστήριο και σε ζώα με καρκίνο. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία από κλινικές μελέτες για να αποδείξουν ότι μπορούν με ασφάλεια και αποτελεσματικά να θεραπεύσουν τον καρκίνο σε ασθενείς».
Το ινστιτούτο έρευνας για τον καρκίνο κάνει κλινικές δοκιμές για τη θεραπεία του καρκίνου με φάρμακα κανναβινοειδών προκειμένου να συγκεντρωθούν αξιόπιστα δεδομένα σχετικά με το αν ωφελούν τους ανθρώπους με καρκίνο.

Θυμήθηκα το παλιό άρθρο όταν ο Διαμαντής Κλημεντίδης, κλινικός φαρμακοποιός της Ψυχιατρικής Κλινικής Αγίας Αικατερίνης, έγραψε τις προάλλες στο Facebook του:

«Πριν από λίγο έλαβα ένα email από κάποιον που ζητούσε απεγνωσμένα να προμηθευθεί έλαιο κάνναβης με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε THC. Είναι παραπάνω από προφανές ότι ο άνθρωπος αυτός έψαχνε θεραπεία για κάποιον καρκίνο.
Με μια πρόχειρη αναζήτηση στο google, πρώτο πρώτο έρχεται ένα άρθρο της LIFO από το 2015 που αναφέρει την περίπτωση ενός 34χρονου Βρετανού, του David Hibbitt, ο οποίος υποστήριζε ότι το έλαιο κάναβης που αγόρασε προς 50 λίρες το γραμμάριο, τον θεράπευσε από τον καρκίνο του. Και να 'σου από κάτω οι διάφοροι εναλλακτικοί καιροσκόποι να μοιράζουν ιστορίες από το YouTube ως πηγές, μαζεύοντας likes και καλλιεργώντας φρούδες ελπίδες.
Δυστυχώς, αλλά όχι παραδόξως, ο David Hibbitt πέθανε από καρκίνο μόλις ένα χρόνο μετά. Το λάδι κάνναβης απλά τον έκανε λίγο πιο διάσημο, αλλά μάλλον αρκετά φτωχότερο. Θα ήθελα να δω και αυτό το άρθρο στην LIFO, αλλά δεν υπάρχει. Γιατί άραγε;»

Δυστυχώς έχει δίκιο ο κ. Κλημεντίδης. Ο καρκίνος του Hibbitt όχι μόνο δεν γιατρεύτηκε όπως ισχυριζόταν (εκεί τον είχαμε αφήσει το 2015), αλλά τελικά τον σκότωσε στα 34 του χρόνια.

Ο ασθενής είχε θεωρήσει τόσο θαυματουργό το λάδι, που σταμάτησε τελείως τις χημειοθεραπείες για να γιατρευτεί αποκλειστικά με τη χρήση κάνναβης. Όταν πίστεψε ότι νίκησε τον καρκίνο, πήγε στις εφημερίδες και έκανε τους ισχυρισμούς που έδωσαν ελπίδες σε χιλιάδες ανθρώπους. Αφού πέρασε κάποιος καιρός όμως, έγινε εμφανές πως ο καρκίνος όχι μόνο δεν είχε εξαφανιστεί αλλά είχε εξαπλωθεί στο σώμα του. Ο θάνατός του στη ηλικία των 34 ετών άφησε την οικογένειά του συντετριμμένη.

Οι δικοί του πάντως αποφάσισαν να παλέψουν ώστε να γίνουν περισσότερες έρευνες για τη χρήση του λαδιού κάνναβης σε ασθενείς με καρκίνο. «Ο Ντέιβ ποτέ δε θα έλεγε στους άλλους να σταματήσουν τις θεραπείες του» τόνισε η αδερφή του τη μέρα μετά το θάνατό του.
«Όμως το λάδι κάνναβης σίγουρα τον βοήθησε και η κάνναβη έχει σίγουρα θεραπευτικές ιδιότητες. Προσπαθούσε να συμβάλλει στη νομιμοποίησή της για ιατρικούς σκοπούς και είχε κάνει και συναντήσεις με τον τοπικό βουλευτή. Ο Ντέιβ ήταν πολύ χαλαρός τύπος. Πάντα νοιαζόταν για τους άλλους περισσότερο απ' ό,τι για τον εαυτό του.
Πάντα πίστευε πως αν θέλεις κάτι πολύ μπορείς να το πετύχεις. Έλεγε πως πρέπει να ακολουθείς τα όνειρά σου. Είχε μάλιστα φτιάξει μια φιλανθρωπική οργάνωση και μια ομάδα στήριξης για ανθρώπους με καρκίνο. Θα συνεχίσουμε τη δουλειά του.»
Σε αυτές τις τρεις περιπτώσεις είναι αποδεδειγμένη η θεραπευτική χρησιμότητα της ιατρικής μαριχουάνας
13.1.2017
Σε αυτές τις τρεις περιπτώσεις είναι αποδεδειγμένη η θεραπευτική χρησιμότητα της ιατρικής μαριχουάνας

Ναι, η κάνναβη χρησιμοποιείται για ιατρικούς σκοπούς, για ανακούφιση πόνου κυρίως, και σίγουρα πρέπει να επιτραπεί η χρήση της. Δεν είναι όμως μαγική θεραπεία -πόσω μάλλον για σοβαρές ή/και ανίατες ασθένειες. Σε μια χώρα όμως που πολλοί γονείς αποφεύγουν τα εμβόλια για τα παιδιά τους, θεωρούν πως ο καρκίνος έχει γιατρευτεί αλλά μας το κρύβουν και πιστεύουν κάθε ισχυρισμό οποιουδήποτε λέει πως θεραπεύτηκε -αγνοώντας τις απόψεις των γιατρών που παρατίθενται στο ίδιο άρθρο!- είναι όντως χρήσιμη η δημοσίευση του πώς τελειώνουν μερικές ιστορίες. (Ο θάνατος της διάσημης αρνήτριας του AIDS, της Ελληνίδας Μαίρης Παπαγιαννίδου είναι μια παρόμοια περίπτωση.)

Άρης Δημοκίδης
http://m.lifo.gr/