Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

ΒΑΚΤΗΡΙΑ......




Σε ενα περιβόλι με φασόλια δυο κυανοβακτηρια φωτοσυνθεσης πάνω σε μια περικοκλάδα, λιαζονταν και μαζευαν ηλιο.


Μεσα στην νταγκλα τους λεει το ενα στο αλλο.

Ζεσταθηκα και πεινασα, κατεβαινω λιγο κατω στην γη, να μασησω λιγο χωμα και να παραξω την τροφη μου να καρδαμωσω να ταϊσω και το φυτακι με ενεργεια που τοσο χρειαζεται.

Καλα θα κανεις απαντα ο έτερος, θα ερθω και γω σε λιγο.

Καθως κατεβαίνει ο αυτοτροφος οργανισμος στην γη βρίσκει μια ομαδα Ρυζοβιουμ τα λεγομενα   ετεροτροφα αποκοδομητικα βακτήρια.
Αυτα ειχαν κόλλησει πάνω στην ρίζα των φυτων φτιάχνωντας τις αποικίες τους.
Ο πληθυσμος των Ρυζοβιουμ ηταν κατα βάση ειρηνικος λαος παρόλο που εφτιαχναν εξογκώματα στην βάση των βλαστων τα γνωστα στον χώρο ως φυμάτια..
Τα φυματια ηταν τα εργαστήρια τους εντός των οποίων γίνεται η δέσμευση και η μετατροπή του ατμοσφαιρικού αζώτου σε ενεργεια, η κρυφη λειτουργια της αποικοδομησης, της σαπίλας δηλαδη.

Αβε αρχηγε Ρυζοβιουμ, είπε ο Κυανος, τι γινεται πως πάει η συμβιωση με το φυτο?

Δυσκολα, απάντησε ο Ρυζοβιουμ, οσο περναει ο καιρός τόσο πιο δυσκολη η αποσυνθεση, ειναι ποτισμενα τα χωραφια με πολλά φυτοφαρμακα και μεις δεν μπορουμε να τα αποδομήσουμε σε ανοργανα στοιχεια.

Η αρμονικη συνυπαρξη ταραζεται , ετσι τα φυτα δεν αποδίδουν αυτα που μπορουν και εμεις εκφυλιζομαστε με τον καιρο..

Μμμ, ζορικα δηλαδη τα πράγματα, αναφωνησε ο Κυανός.

Ω ναι ακουστηκε απο το βάθος και ενα πρωτόζωο που περνουσε τυχαία απο κει, που να δειτε τι γινεται με τους καταναλωτες ετεροτροφους οργανισμους μεσα στις πόλεις....

Ερχομαι απο εναν αγωγο αποχετευσης για να σας μεταφερω τα μαντατα.

Οι παρασιτικοι οργανισμοι των ανθρωπων έχουν δημιουργησει ενα οικοσυστημα που αποτελειται απο λιγους προυχοντες που ωθουν τον πληθυσμο  σε καταναλωση.
Οι παραγωγοι ειναι λιγοι και τα αγαθα δεν φτανουν να καλυψουν τις αναγκες του αυξανωμενου πληθυσμου.
Οι προυχοντες συνεχιζουν απο την μια να οδηγουν τις αποικιες στην συνεχομενη καταναλωση χωρις ομως να υπάρχει η αντιστοιχη αποικοδομηση.
Επιπλέον η φυση μπορει να δωσει ενα πεπερασμενο αριθμο αγαθων και επειδη συντομα θα το ξεπεράσουν δημιουργούν νεα αγαθα που θα τσακισουν την ισορροπια .

Ετσι δημιουργείται ενα τεραστιο φορτιο αχρηστων υλών που δεν μετατρεπονται πάλι πίσω σε ενεργεια αλλα παραμένουν σκουπίδια.
Οι προυχοντες το βλεπουν αυτο και αντι να δωσουν λυσεις προτιμουν να μειωσουν τον πληθυσμο μεσω της υπερβολης.
Και πως το πετυχαίνουν αυτο? Με το να υποκινουν διαρκως την αναγκη κατανάλωσης ,το πληθος να εργαζεται ωστε να καταναλώσει, η εργασια να μην ανταμοιβεται ανάλογα με την αυξανόμενη αναγκη και ο πληθυσμος να καιγεται απο την απιαστη λαχταρα του έχειν.
Μαλιστα για να πετυχουν τα σχεδια τους εχουν εισαγει την εννοια του χρήματος στην θέση των ανταλλαγών.

Το οικοσυστημα των ανωτερων θηλαστικων καταρρέει..
Τοτε ο Κυανος και ο αρχηγος των Ρυζοβιουμ πηγαν ανταμα να βρουν τους Γεροντες στο Βασίλειο των Βακτηρίων και να δουν πως να ενεργησουν ωστε να δώσουν μια λυση στο προβλημα που εφεραν τα ανωτερα ειδη ζωης στον πλανήτη.

Τα ερωτηματα που τεθησαν ήταν..

Μπορει να ζησει ενα οικοσυστημα μονο με καταναλωτες?
Μπορει να ζησει ενα οικοσυστημα μονο με παραγωγούς?
Μπορει να ζησει ενα οικοσυστημα μονο με αποκοδοιμητες?
Οσοι ηταν εκει μπορειτε να απαντησετε με πραξεις..

SANDRAMAMA KOUPI·ΚΥΡΙΑΚΗ, 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017