Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!


Ένα πολύ ωραίο μήνυμα για όσους λένε
"Και τι μπορώ να κάνω εγώ μόνος μου.."
Ένα μήνυμα που αφορά της ΓΗ μας...την αρχαία Θέα-Γαία.
Εκείνη που έδωσε ζωή..
Εκείνη που συντηρεί την ζωή..
Εκείνη που θα συνεχίσει να συντηρεί την ζωή.
Είναι εκείνη που επιτρέπει να γίνονται,
όσα γίνονται.
Αναφλέγεται..
αυτοκαθαρίζεται..
αυτοπροσδιορίζεται.. χαράζει καινούργιους δρόμους,
καινούργια μονοπάτια,
εφευρίσκει νέους τρόπους, νέα είδη και συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της ,
κλείνοντας με χαρά το μάτι σε όσους νομίζουν πως την καταστρέφουν και την εξοντώνουν.
Η δύναμη της είναι απλά εξαγνιστική αφού ξέρει να προστατεύει και να προστατεύεται...
Ξέρει να επιβιώνει εκατομμύρια χρόνια τώρα,προσαρμοζόμενη κάθε φορά στα δεδομένα που πάλι εκείνη επιτρέπει να εμφανίζονται ή να δημιουργούνται
Μήπως γνωρίζετε κάποιο άλλο είδος ,εκτός από την ΜΗΤΈΡΑ να προστατεύει καλύτερα και με πείσμα τα πλάσματα της;

Ιωάννα Κ Κόλλια

................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
..

Για 13 χιλιάδες δολάρια, ο Άγγλος Brandon Grimshaw αγόρασε ένα μικρό ακατοίκητο νησί στις Σεϋχέλλες (Moyenne) και μετακόμισε εκεί για πάντα. Όταν ήταν σαράντα ετών, παραιτήθηκε από τη δουλειά του ως συντάκτης εφημερίδας και ξεκίνησε μια νέα ζωή.

Μέχρι τότε, κανένας άνθρωπος δεν είχε πατήσει το πόδι του στο νησί εδώ και 50 χρόνια. Όπως αρμόζει σε έναν πραγματικό Ροβινσώνα, ο Μπράντον βρήκε έναν συμπαραστάτη ανάμεσα στους ντόπιους. Το όνομά του ήταν Ρενέ Λαφορτέν, γιος ενός ντόπιου ψαρά. Μαζί με τον Ρενέ, ο Μπράντον άρχισε να εξοπλίζει το νέο του σπίτι. Ενώ ο Ρενέ ερχόταν στο νησί μόνο περιστασιακά, ο Μπράντον έζησε στο νησί για δεκαετίες, χωρίς να φύγει ποτέ.
Επί 39 χρόνια, ο Γκρίμσο και ο Λαφορτέν φύτεψαν 16 χιλιάδες δέντρα με τα ίδια τους τα χέρια και έχτισαν σχεδόν 5 χιλιόμετρα μονοπατιών. Το 2007, ο Rene Lafortin πέθανε και ο Brandon έμεινε ολομόναχος στο νησί.
Ήταν 81 ετών. Προσέλκυσε 2.000 νέα είδη πουλιών στο νησί και εισήγαγε περισσότερες από εκατό γιγάντιες χελώνες, οι οποίες στον υπόλοιπο κόσμο (συμπεριλαμβανομένων των Σεϋχελλών) βρίσκονταν ήδη στα πρόθυρα της εξαφάνισης. Χάρη στις προσπάθειες του Grimshaw, το άλλοτε έρημο νησί φιλοξενεί σήμερα τα δύο τρίτα της πανίδας των Σεϋχελλών. Ένα εγκαταλελειμμένο κομμάτι γης έχει μετατραπεί σε έναν πραγματικό παράδεισο.
Πριν από μερικά χρόνια, ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας του προσέφερε 50 εκατομμύρια δολάρια για το νησί, αλλά αρνήθηκε. "Δεν θέλω το νησί να γίνει ένα αγαπημένο σημείο διακοπών για τους πλούσιους. Καλύτερα ας είναι ένα εθνικό πάρκο που όλοι μπορούν να απολαύσουν".
Και το πέτυχε αυτό το 2008 το νησί όντως ανακηρύχθηκε εθνικό πάρκο.
----------------
www.fractalart.gr || Επιμ:Δ.Ντζαδήμα | Via- Lambros Dermentzoglou