Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ



Είναι αυτοί που εκδικητικά έστελναν τους πολιτικούς-ιδεολογικούς τους αντιπάλους "διακοπές" σε ακατοίκητα ξερονήσια, ως κοινωνικά απόβλητα, ώστε να μην μολύνουν με τις ιδέες τους τον πληθυσμό.
Είναι αυτοί που συνεργάστηκαν με τον κατακτητή Γερμανό κι αυτοί που πλιατσικολόγησαν περιουσίες εκδιωγμένων με τη βία στα κρεματόρια.
Είναι αυτοί που έστησαν αυτό το φαύλο, το άρρωστο κράτος, με όλους τους μηχανισμούς και τα παρακλάδια του στη δημόσια διοίκηση και την αυτοδιοίκηση και στα δυο της επίπεδα.
Είναι αυτοί που χρόνια τώρα μέσα από το θέριεμα των πελατειακών σχέσεων μας έχουν πλέον οδηγήσει στο νεοραγιαδισμό.
Είναι αυτοί που σήμερα χειραγωγούν κι εργαλειοποιούν θεσμούς όπως η Δικαιοσύνη κι άλλες Αρχές, καλούμενες κατά τ΄άλλα ως ανεξάρτητες, σε μια απέλπιδα προσπάθεια κατασκευής αυτής της μετά-αλήθειας που τους συμφέρει.
Είναι αυτοί που μολύνουν χρόνια τώρα και διαμορφώνουν το συλλογικό υποσυνείδητο των νεοελλήνων με τα προϊόντα της υποκουλτούρας των βοθροκάναλων, τα οποία διατηρούν με το αζημίωτο διαπλεκόμενοι τύποι.
Τέλος, είναι αυτοί που δεν πήραν χαμπάρι ή δεν θέλησαν ποτέ να πάρουν, όταν κάποιοι τους το πρότειναν (βλέπε σχέδιο Δοξιάδη στη δεκαετία του '50), για την τεράστια σημασία που έχει μια ορθολογική Χωροταξική και Πολεοδομική ανάπτυξη στις σύγχρονες πόλεις μας και κυρίως στην πρωτεύουσα. Κυριάρχησε η σπέκουλα πάνω στη γη (πολιτική του εθνοπατέρα Καραμανλή) με την αντιπαροχή, η τσιμεντοποίηση, η παντελής έλλειψη αισθητικής, και το τσουβάλιασμα πληθυσμού που ερχόταν σωρηδόν από την επαρχία να μείνει σε διαμερισματάκια-περιστερώνες. Έτσι σταδιακά ερήμωνε η ύπαιθρος και διογκωνόταν το υδροκέφαλο τέρας της Αθήνας. Αργότερα, ποσοστό της μεσαίας τάξης και νεόπλουτοι που ανήλθαν οικονομικά με ποικίλους τρόπους, μετοίκησαν στα πέριξ κι έχτισαν νόμιμα ή παράνομα μέσα στα πευκοδάση της Αττικής. Το πεύκο έχει σύντομο κύκλο ζωής. Καίγεται εύκολα κι αναγεννάται εύκολα μετά τη φωτιά. Πρόκειται για φυσικό φαινόμενο στα μεσογειακά οικοσυστήματα με χαλέπιο πεύκη.
Συνεχίζουμε λοιπόν να ζούμε ως ραγιάδες, υπό την εξουσία των νικητών του εμφυλίου και των απογόνων τους. Οι μαύρες ψυχές, μαύρους καπνούς θα μας προσφέρουν!