Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

ΠΩΣ ΞΑΝΑΝΙΩΝΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ



Από όταν η επιστήμη ανακάλυψε τον Νόμο της Εναλλαγής, η αναγέννηση του οργανισμού είναι πια ζήτημα δυνατότητας. Δια της εναλλαγής της ύλης όλα τα δισεκατομμύρια των κυττάρων, από τα οποία συνίσταται το σώμα, γερνούν και πεθαίνουν συνεχώς, αναπληρούμενα επίσης συνεχώς με νέα, και έτσι η ελαστικότητα και ακμαιότητα του οργανισμού διατηρείται επ’ αόριστον ή όσο καιρό η ισορροπία της αναβολής και της καταβολής της ύλης δεν χάνεται. Αυτό μας δείχνει ότι όταν τα γηραιά κύτταρα δεν αντικαθίστανται με νέα ζωηρά κύτταρα που παράγονται μόνο από φυσική τροφή, το σώμα αρχίζει να εκφυλίζεται.
Βλέπουμε τα συμπτώματα του γήρατος που είναι ο μαρασμός, οι ρυτίδες, η σκλήρωση, το καμπούριασμα, τέλος το γενικό ξεχαρβάλωμα του οργανισμού.
Δεν είναι μόνο δυνατό οι νέοι να μείνουν νέοι πολύ περισσότερα χρόνια από το σύνηθες, αλλά και οι ηλικιωμένοι και οι γερασμένοι ακόμη μπορούν να αναβάλλουν για πολλά χρόνια τα βαριά γεράματα, ξανανιώνοντας τον οργανισμό τους με κατάλληλες τροφές. Αποδείχθηκε πως οι μοναδικές τροφές που διατηρούν τα νιάτα στον άνθρωπο είναι τα καλογινωμένα φρούτα. Και την πρώτη θέση κατέχει το σταφύλι που πολύ σωστά ονομάστηκε Βασιλιάς των φρούτων με το μήλο… υπασπιστή του.
Τα σταφύλια κάνουν το αίμα ολοκάθαρο και κόκκινο, καθαρίζουν το σώμα από όλες τις ανόργανες ουσίες που προξενούν πάντα σκλήρωση, και ανανεώνουν κυριολεκτικά όλα τα παλιά κύτταρα με νέα ακμαία και ζωτικά γιατί αναπτύσσονται με οργανικά συστατικά, που από άποψη ποιότητας δεν βρίσκονται σε καμία άλλη τροφή καλύτερα.
Τι Συμβαίνει Αλλού
Σε πολλά μέρη του κόσμου τελευταία έχουν γίνει σταθμοί σταφυλοθεραπείας, όπου πολλοί καταφεύγουν για το ξανάνιωμα του οργανισμού τους. Και πολλών ο πόθος έχει εκπληρωθεί. Ίσως να νομίζετε ότι η μέθοδος αυτή είναι κάτι το καινούργιο. Αυτό το μυστικό όμως το ανακαλύψανε πρώτοι-πρώτοι οι Γιόγκι, που ζουν στα Ιμαλάια, εδώ και πολλά χρόνια. Αυτοί τρώγοντας αποκλειστικά φρούτα και προπαντός σταφύλια, ζουν πάνω από εκατόν πενήντα χρόνια και έχουν εξαιρετική πνευματική διαύγεια. Ο Κινέζος Λι Τσιαν Γιαν, που σύμφωνα με τα επιβεβαιωμένα από τις κινεζικές αρχές γενεαλογικά του έγγραφα, έζησε διακόσια πενήντα έξι σωστά χρόνια, ήταν αυστηρός φυτοφάγος έξω στο ύπαιθρο.
Θα ήταν ευχής έργο αν ένα ή περισσότερα μαζί φυσιολατρικά σωματεία αναλάμβαναν να διοργανώνουν κάθε Σεπτέμβριο εκδρομές σε διάφορα σταφυλοπαράγωγα μέρη της υπαίθρου μας.
Εκεί, στην αγκαλιά της Φύσης, στο περιβάλλον που δικαιούται να απολαύσει ο άνθρωπος την πραγματική ζωή που του ανήκει, έστω και για δεκαπέντε μέρες περίπου, τα μέλη που θα συμμετάσχουν σε τέτοιες εκδρομές θα έχουν την ευκαιρία τρώγοντας σταφύλια μόνο και με συστηματική ηλιοθεραπεία, αεροθεραπεία και ειδική γυμναστική, να αναζωογονήσουν το κουρασμένο τους κορμί.
Όσοι υποφέρουν από χρόνιες παθήσεις σαν την καταρροή, το άσθμα, τη δυσκοιλιότητα, τα βροχγικά, τους αρθριτισμούς, τους ρευματισμούς, την αρτηριοσκλήρωση, τα νευρικά, γενικά οι αναιμικοί και οι αδύνατοι θα ξανανιώσουν να απαλλαγούν σε αυτό το διάστημα από το κακό τους. Αλλά με αυτό δεν θέλουμε να πούμε πώς θα γεμίσει κανένα καράβι από ασθενείς μόνο, θα πάνε και υγιείς ή τουλάχιστον φαινομενικά υγιείς – γιατί πουθενά δεν μπορεί να βρει κανείς, έστω και με το φανάρι του Διογένη, έναν πραγματικά υγιή άνθρωπο στη σημερινή πολιτισμένη κοινωνία – ναι, θα πηγαίνουν και υγιείς, ας πούμε, που έχουν ανάγκη να οχυρώσουν το σώμα τους με ανώτερο βαθμό υγείας, που θα απολαύσουν για πολύ καιρό. Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για την αναγέννηση του οργανισμού.
Η Επίδραση επί του Πνεύματος
Η σταφυλοθεραπεία δεν ευεργετεί μόνο το κορμί, αλλά και το πνεύμα: φρεσκάρει τον νου, τονώνει τη μνήμη και αυξάνει την πνευματική αντοχή. Ο περίφημος Αμερικανός μυθιστοριογράφος Sinclair Lewis, που τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ προ ολίγων ετών, κάθε φορά που πρόκειται να αρχίσει κάποιο έργο του, πρώτα νηστεύει τρεις ως πέντε μέρες και κατόπιν τρώει μόνο σταφύλια λίγες εβδομάδες.
Στην εξοχή τρώγοντας τα κεχλιμπαρένια με τις ζωοδότριες ουσίες καλογινωμένα και απευθείας από το κλήμα παρμένα σταφύλια, θα αισθανθεί κανείς πως ξαναγεννιέται. Η σωματική και πνευματική δραστηριότητα θα αυξηθεί. Η υγεία θα ξανανθίσει και τα νιάτα θα εξασφαλιστούν για πολύ καιρό. Όλα αυτά θα οφείλονται στα σταφύλια, όπως είπαμε, και στις άλλες συνθήκες, όπως η ηλιοθεραπεία, η αεροθεραπεία, η γυμναστική κτλ., που φέρνουν τη γενική ανόρθωση του κουρασμένου οργανισμού.
Μόνο σε ένα τέτοιο περιβάλλον, μακριά από τον θόρυβο και τις εξαντλητικές και εκκεντρικές ασχολίες που περιβάλλουν συνήθως τους αστούς, θα μπορέσει κανείς, έστω και για μερικές εβδομάδες κάθε χρόνο, να τονώσει την υγεία του χωρίς έτσι να υπάρχει φόβος να αρρωστήσει. Αυτό το πράγμα πρέπει να γίνεται συστηματικά σε σταθμούς σταφυλοθεραπείας για την πραγματική εξυγίανση του λαού μας. Μόνο έτσι και όχι διαφορετικά θα ξαναβρούν οι άρρωστοι την υγεία τους και δεν θα χρειαστούν πλέον τόσα πολλά νοσοκομεία, σανατόρια και κλινικές. Τα περισσότερα από αυτά θα αχρηστευτούν γιατί θα είναι ζήτημα έπειτα πρόληψης και όχι θεραπείας που, όπως γίνεται συνήθως με φάρμακα, ορρούς και δηλητήρια, δεν φέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα. Και ο κόσμος τελευταία άρχισε να αναζητάει την υγεία του στα φυσικά μέσα και όχι στις τεχνικές επεμβάσεις. Ήλιος, αέρας και φυσική τροφή είναι η βάση της υγείας...
-----------------------------------------------------------
Απόσπασμα από το βιβλίο του Ηλία Πέτρου: "ΦΥΣΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ"... #Ηλίας_Πέτρου #ΦΥΣΙΚΗ_ΥΓΙΕΙΝΗ #ΦΙΛΟΙ_ΤΗΣ_ΦΥΣΙΚΗΣ_ΥΓΙΕΙΝΗΣ
Ανδρέας Καραβιώτης