Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΩΜΗΣ & ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΗΣ ΤΡΟΦΗΣ




Όταν τρως μαγειρεμένη τροφή, το 80% περίπου από την ενέργεια του σώματός σου χρησιμοποιείται για την επεξεργασία αυτής της τροφής.
Όταν τρως ωμή (φυτική) τροφή, το επίπεδο κατανάλωσης ενέργειας πέφτει στο 20%. Όση λιγότερη ενέργεια διατίθεται για την διαδικασία της πέψης, τόση περισσότερη ενέργεια μένει διαθέσιμη για ζωή.
Οι πολυεπεξεργασμένες τροφές αφήνουν πολλά βλαβερά κατάλοιπα μέσα μας, που με τον καιρό προκαλούν τοξίνωση και δυσλειτουργικότητα σε όλα τα όργανα.
Μόνο με τις ωμές φυτικές τροφές το σώμα μπορεί να κάνει σωστά την αναδόμηση των ιστών και των κυττάρων του, καθώς και τον καθαρισμό των εσωτερικών του οργάνων.
Οι περισσότεροι άνθρωποι περνούν όλη τους τη ζωή εντελώς απληροφόρητοι για αυτές τις δυνατότητες, με αποτέλεσμα τα σώματά τους να υπολειτουργούν, να ασθενούν, και να γερνούν πριν την ώρα τους.
Φρόντισε τουλάχιστον τα 3/4 της διατροφής σου να είναι φυτικές ωμές τροφές (ώριμα φρούτα, σαλάτες λαχανικών, ξηροί καρποί, φύτρα). Μόνο το ένα γεύμα της μέρας σου να είναι μαγειρεμένο και όσο μπορείς πιο υγιεινό. Και επίσης, 1-2 μέρες τη βδομάδα τρώγε μόνο ωμές τροφές.
---------------------------------------------------------

Ανδρέας Καραβιώτης