Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ



Σήμερα σας έχω μια πουτίγκα (φρουτόκρεμα) που μοιάζει σε εμφάνιση και σε γεύση με την μουσταλευριά. Δεν είναι όμως ούτε με μούστο, ούτε με ζάχαρη, ούτε με σιμιγδάλι, ούτε είναι μαγειρεμένη.
Είναι απλά... το κάτι άλλο...
Υλικά:
  • 2 μεγάλα κόκκινα μήλα
  • 8-10 αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια
  • 3-4 ξυλάκια γαρύφαλλο φρεσκοτριμμένα
  • 5-6 σπόρους από αστεροειδή γλυκάνισο φρεσκοτριμμένους
  • μπόλικη κανέλα
  • λίγες σταγόνες βανίλιας
  • μαύρες σταφίδες για γαρνιτούρα
Τρίβουμε καλά τα γαρύφαλλα και τους σπόρους του αστεροειδή γλυκάνισου. Εγώ τα συνθλίβω σε ένα μικρό γουδί. Αλλιώς σε ένα μούλτι.
Κόβουμε τα δαμάσκηνα στη μέση, και τα μουλιάζουμε σε νερό για 10 λεπτά τουλάχιστον.
Καθαρίζουμε τα μήλα από τις φλούδες, τα ρίχνουμε σε μούλτι ή σε μπλέντερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν κρέμα.
Γαρνίρουμε με μπόλικη κανέλα και τις μαύρες σταφίδες. Τρώμε αργά και απολαυστικά...
Καλή όρεξη!!
ΑΚΑΡ
-------------------------------------------------------