Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΑΣΗΣΗΣ.

 


Η θεραπευτική μέθοδος μάσησης, σε συνδυασμό με την ΩΜΟΦΑΓΙΑ, έχει εξαιρετική αξία. Ένα μήλο ή μια σαλάτα που τρώγεται ΑΡΓΑ ΚΑΙ με ΚΑΛΗ ΜΑΣΗΣΗ σύμφωνα με αυτή τη μέθοδο θα σας χορτάσει πολύ καλύτερα από μισό κιλό μήλα στο τρέξιμο. Αν είστε χορτάτοι δεν θα θέλετε να τσιμπήσετε και δεν θα μπείτε στον πειρασμό να αρπάξετε κάτι άλλο.

Η τροφή κορεσμένη στο μέγιστο με σάλιο εξαφανίζεται από το στόμα σας χωρίς να καταπιείτε. Η ανακάλυψη αυτή ονομάστηκε "ανιχνευτής τροφίμων".

Κάθε μπουκιά φαγητού απαιτεί τουλάχιστον 30 κινήσεις μάσησης και το φαινόμενο "ανιχνευτής φαγητού" ενεργοποιείται όταν οι κινήσεις ξεπερνούν τις 100. Αλλάζοντας τις παλιές διατροφικές σας συνήθειες, θα απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά, θα ξεχάσετε τις ασθένειές σας και θα γίνετε fit. Θα έχετε 3 φορές λιγότερο φαγητό από ό,τι πριν. Οι γευστικοί σας κάλυκες θα είναι επίσης πιο φωτεινοί, οπότε κάθε γεύμα θα είναι μια γιορτή.

Τα οφέλη της σχολαστικής μάσησης της τροφής είναι γνωστά εδώ και πολύ καιρό στην Ανατολή. Οι γιόγκι λένε ότι η πέψη (και ακόμη και η απορρόφηση της ενέργειας από την τροφή) ξεκινάει από το στόμα και ότι η τροφή απορροφάται από το σώμα μόνο εάν έχει συνθλιβεί με μάσηση και έχει υγρανθεί άφθονα από το σάλιο. 

Πολλοί άνθρωποι θυμούνται το διάσημο γιόγκικο σύνθημα: "Φάε υγρή τροφή και πιες στερεά τροφή". Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και οι υγρές τροφές (χυμοί, κ.λπ.) πρέπει να μασώνται στο στόμα και να αναμειγνύονται με σάλιο. Και οι στερεές τροφές πρέπει να μασηθούν περισσότερο από το συνηθισμένο, μετατρέποντάς τες σε υγρή τροφή. Οι γιόγκι μασάνε κάθε μπουκιά 100-200 φορές, και για καλό λόγο: ένας έμπειρος γιόγκι μπορεί να χορτάσει μια μπανάνα ή μια κόρα ψωμιού.

Έχει παρατηρηθεί ότι οι ΠΑΧΥΣΑΡΚΟΙ άνθρωποι τείνουν να τρώνε πολύ γρήγορα. Το κέντρο κορεσμού στον εγκέφαλο δεν ενεργοποιείται εγκαίρως. Συνήθως διαρκεί 25 έως 30 λεπτά. Όσο κι αν φάτε μέσα σε αυτά τα λεπτά, ο πραγματικός κορεσμός έρχεται αργότερα, οπότε δεν είναι καλή ιδέα να βιαστείτε.

Η ενεργή μάσηση βελτιώνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, θεραπεύει το ρινοφάρυγγα και τα ούλα και προστατεύει τα δόντια από την τερηδόνα (το σάλιο εξουδετερώνει τα οξέα και τη ζάχαρη από τις τροφές).

Μου αρέσει περισσότερο η λεπτομερής περιγραφή της θεραπευτικής (προσεκτικής) μεθόδου μάσησης από τον R.G. Shavkunov.

Η μακρά μάσηση είναι ένας τρόπος για τη βελτίωση της υγείας του γαστρεντερικού σωλήνα και ολόκληρου του οργανισμού.

Εφάρμοσε τη μέθοδο της φαρμακευτικής μάσησης στο Akademgorodok κοντά στο Νοβοσιμπίρσκ, όπου ήταν επικεφαλής μιας ομάδας υγείας. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό - 200 άνθρωποι ξέχασαν τις ασθένειές τους, έγιναν υγιείς και έτρεχαν κάθε μέρα για 10 χιλιόμετρα, και 50 άνθρωποι έτρεξαν σούπερ μαραθώνιο: 250 χιλιόμετρα με 50 χιλιόμετρα την ημέρα.

Θεραπευτικό σχήμα μάσησης:

Πρώτη εβδομάδα - κάθε κουταλιά φαγητού που βάζετε στο στόμα σας (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό), μασιέται για ΕΝΑ λεπτό.

Δεύτερη εβδομάδα - ΔΥΟ λεπτά.

Την τρίτη εβδομάδα - ΤΡΙΑ λεπτά.

Τέταρτη εβδομάδα - ΔΥΟ λεπτά.

Πέμπτη εβδομάδα, ΕΝΑ λεπτό.

Η εμπειρία δείχνει ότι η μακροχρόνια καλή μάσηση θεραπεύει σχεδόν όλες τις ασθένειες, επειδή κατά τη μάσηση εμπλέκονται όλα τα συστήματα του σώματος σε αυτή τη διαδικασία: πεπτικό, νευρικό, ενδοκρινικό και άλλα συστήματα. 

Πρώτα απ' όλα θεραπεύονται οι γαστρεντερικές παθήσεις: γαστρικό έλκος,γαστρίτιδα, δωδεκαδακτυλίτιδα, παγκρεατίτιδα και ακόμη και διαβήτης. Ο οισοφάγος και το παχύ έντερο ομαλοποιούνται. Το συκώτι καθαρίζει, θεραπεύονται νευρικές ασθένειες και ασθένειες του θυρεοειδούς αδένα, σκωληκοειδίτιδα. Λαμβάνει χώρα η διαδικασία ομαλοποίησης του βάρους: κατά τη διάρκεια πέντε εβδομάδων το επιπλέον βάρος μειώνεται κατά 5-10 κιλά και το ελλιπές βάρος ομαλοποιείται. Ο μεταβολισμός ομαλοποιείται.

Η θεραπευτική μάσηση είναι προσιτή σε όλους και δεν απαιτεί ιατρική παρακολούθηση.

Από Βικτώρια Φοξ