Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

ΘΕΩΡΙΑ "ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑ ΜΥΛΩΝΑ" ;

 


Το νέο «φρούτο» της εποχής είναι η «εκμετάλλευση» του ονόματος Ιπποκράτης και Ιπποκρατική ιατρική από τους «ακολούθους»  της «Παστερικής» ιατρικής, με «δόλωμα» την ιατρική τους ιδιότητα.

Δεν μπορείτε κυρίες και κύριοι να δηλώνετε ότι είστε γιατροί για δημιουργία εντυπώσεων και ψεύτικου κύρους, την στιγμή που σπουδάσατε «Παστερική» ιατρική, ανήκετε στον ιατρικό σύλλογο, ακολουθείτε τα πρωτόκολλα των πολυεθνικών των φαρμάκων, και συγχρόνως να το «παίζετε» κι επαναστάτες κι οπαδοί τάχα της Ιπποκρατικής ιατρικής.

Η Ιπποκρατική ιατρική είναι μία πραγματική επανάσταση στον χώρο της υγείας, κι αν είστε έντιμοι διαγραφείτε από τον ιατρικό σας σύλλογο, σκίστε τα πτυχία σας, κι ελάτε από την αρχή να σπουδάσετε Νέο-Ιπποκρατική ιατρική.

Ή τέλος πάντων κυρίες και κύριοι γιατροί, υποστηρίξτε αυτά που σας μάθανε οι «χορηγοί σας» στα πανεπιστήμια κι αφήστε μας ήσυχους.

Ασθενείς με «υποκείμενα νοσήματα»;

Ένα «υποκείμενο νόσημα» είναι μια χρόνια νόσος, η οποία μπορεί να εξασθενήσει το ανοσοποιητικό σύστημα το οποίο καταπολεμά τις λοιμώξεις. 

Συνήθως πρόκειται για ένα χρόνιο ή σοβαρό ιατρικό πρόβλημα, που απαιτεί μακροχρόνια θεραπεία. 

Τα υποκείμενα νοσήματα θέτουν 1,7 δισ. ανθρώπους σε κίνδυνο, και περίπου το 22% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Σχεδόν όλα τα υποκείμενα νοσήματα, σύμφωνα με την επιστημονική μου άποψη, έχουν «ιατρογενή» αίτια; σε συνδυασμό με τον τρόπο ζωής και διατροφής των ανθρώπων.

«Μεγαλο-γιατροί», «μεγαλο-ειδικοί», καθηγητές ιατρικής ντόπιοι και ξένοι, είτε του Χάρβαρντ, είτε του Στάφορντ, είτε όποιου άλλου μεγάλου ξένου ή ντόπιου πανεπιστημίου, δεν γνωρίζουν; ή δεν τολμούν; να επισημάνουν τα ως άνω αίτια, κι ακόμα περισσότερο να προτείνουν λύσεις;

Όπως πχ, Σύγχρονα Ασκληπιεία Νέο-Ιπποκρατικής Ιατρικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και Πρόληψης, όπου οι υγιείς θα παραμένουν υγιείς ως τα βαθιά τους γεράματα;

ΠΩΣ; ΤΙ ΕΙΠΑΤΕ; ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ; ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ;

Και πως θα το κάνουν αυτό; Αφού η επικρατούσα ιατρική επιστήμη έχει κατακερματιστεί σε ειδικότητες, όπου ο ένας ρίχνει το «μπαλάκι» στον άλλον;

Και πως θα το κάνουν αυτό; Αφού έχουν «γαλουχηθεί» με την χημειο-φαρμακευτική και μόνο; Κι ενεργούν ως «ρομπότ» συνταγογράφισης των πολυεθνικών των φαρμάκων;

Και πως θα το κάνουν αυτό; Αφού δεν γνωρίζουν τις βασικές αρχές της Ιπποκρατικής ιατρικής;

Και πως θα το κάνουν αυτό; Αφού είναι δέσμιοι των πρωτοκόλλων του Ιατρικού τους Συλλόγου;

Κι όλα αυτά βεβαίως ξεκινούν από την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, και πρωτίστως από την παιδεία σε θέματα υγείας στον γενικό πληθυσμό, παιδείας στην οικογένεια, παιδείας στο σχολείο, παιδείας στην κοινωνία, που ΔΕΝ υπάρχει δυστυχώς.

Η Νο 1 αιτία θανάτου παραμένει η ισχαιμική καρδιοπάθεια (σχεδόν 9,5 εκατομμύρια θάνατοι πέρυσι), εμφανίζοντας αύξηση 19% από το 2006.

Σημαντική αύξηση 31% από το 2006 εμφανίζουν και οι θάνατοι λόγω διαβήτη, που έφθασαν τα 1,4 εκατ. το 2016. 

Από την άλλη, η παχυσαρκία και η κακή διατροφή σχετίζονται με ολοένα περισσότερους θανάτους (με το 18,8%, δηλαδή σχεδόν με έναν στους πέντε).

Στην κόσμο οι 5 κυριότερες παθολογικές αιτίες χαμένων ετών ζωής είναι κατά σειρά οι εξής:

1. Ισχαιμική καρδιοπάθεια

2. Εγκεφαλικό

3. Καρκίνος

4. Λοιμώξεις κατώτερου αναπνευστικού

5. Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (XAΠ)

Η εποχιακή γρίπη σκοτώνει 291.000 έως 646.000 άτομα παγκοσμίως κάθε χρόνο, σύμφωνα με μια νέα εκτίμηση που είναι υψηλότερη από την προηγούμενη από 250.000 έως 500.000 θανάτους.

Η εποχιακή γρίπη; Δηλαδή το κοινό κρυολόγημα; Ή η συνήθης «Παστερική ιατρική» πρακτική του αντιπυρετικού;

Μια πρόσφατη μελέτη Johns Hopkins ισχυρίζεται ότι περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες πεθαίνουν κάθε χρόνο από ιατρικά λάθη. Άλλες αναφορές υποστηρίζουν ότι οι αριθμοί είναι τόσο υψηλοί όσο 440.000, με άμεσες αναφορές; 

Εμμέσως πλην σαφώς πόσοι;

Να μην αναφέρω και τις ενδο-νοσοκομειακές λοιμώξεις.

Η Ασπιρίνη ευθύνεται για 3.000 θανάτους στην Αγγλία κάθε χρόνο από αιμορραγία, σύμφωνα με επίσημες δημοσιεύσεις.

Κι ύστερα το μόνο πρόβλημα που απασχολεί την «επίσημη-επικρατούσα Παστερική ιατρική επιστήμη» είναι το κοινό κρυολόγημα; η γρίπη δηλαδή με το «βαρύγδουπο τάχα επίκαιρο επιστημονικό όνομα»;

Κι εσείς πιστεύετε πως θα σας σώσουν αυτοί που σας κάνανε συνδρομητές των χημικών τους φαρμάκων και με χρόνια υποκείμενα «ιατρογενή» νοσήματα; Έστω κι αν «φοράνε την ψεύτικη μάσκα του Ιπποκράτη;

“Good luck” λοιπόν.

Nikolaos Vrousgos