Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ...!!!

 


Έχουμε πόλεμο, δεν είναι αστείο...!!!

ένα πόλεμο βρώμικο, πρωτόγνωρο και απρόβλεπτο,

ο "εχθρός" είναι μασκαρεμένος, μεταμφιεσμένος, κρύβεται πίσω από κοινωνικούς ρόλους και αξιώματα, πίσω από υποκριτικές υποσχέσεις και εκβιαστικές επιβολές με βελούδινο περιτύλιγμα...

είναι ένας άγριος πόλεμος ανάμεσα στον γνήσιο άνθρωπο και σε μια μεταλλαγμένη μεταβιομηχανική τερατογέννεση.

Θέλει πολύ καθαρή και ανεπηρέαστη ματιά για ν αναγνωρίσεις το γνήσιο άνθρωπο από αυτά τα μεταλλαγμένα τέρατα. 

Ίσως να βοήθαγαν τα γυαλιά του Robby Piper από την ταινία "They live" αλλά άλλο η μυθοπλασία και άλλο η πραγματικότητα, η πραγματικότητα είναι πάντα πιο σκληρή και ευφάνταστη.

Ο γνήσιος άνθρωπος είναι ένα καλοπροαίρετο και ενσυναίσθητο πλάσμα, ένα πλάσμα που διαθέτει ηθική, νου και ελεύθερη κριτική σκέψη, συνείδηση και επίγνωση των πράξεών του, που αγαπά και συμπονά αδιάκριτα, ένα πλάσμα που η ομορφιά, η καλαισθησία και η αλληλεγγύη είναι μέσα στις έμφυτες τάσεις του, ο γνήσιος άνθρωπος είναι ένα πλάσμα δημιουργικό και ανατρεπτικό, ένα πλάσμα που δεν φοβάται να αμφισβητεί και να αλλάζει διαρκώς, αναζητώντας συνεχώς το δίκαιο και το καλύτερο δυνατό για όλους.

Ο γνήσιος άνθρωπος γνωρίζει ότι είναι ένα πρόσκαιρο και φιλοξενούμενο πλάσμα σ αυτή τη γη, μέρος της φυσικής διαδικασίας, που σέβεται τη φύση και τους νόμους της. 

Το μεταλλαγμένο τέρας έχει αποκοπεί ολοκληρωτικά από τις ανθρώπινες καταβολές και αξίες του, έχει αποκοπεί ολοκληρωτικά από τη φύση που τη βλέπει μονάχα για εκμετάλλευση, βλέπει τον κόσμο σαν ένα τεχνολογικό τεχνητό κατασκεύασμά του το οποίο θέλει να εξουσιάζει και να ελέγχει απόλυτα, βλέπει κάθε μορφή ζωής σαν οικονομική στατιστική μονάδα, βλέπει τους φυσικούς πόρους, τις θάλασσες, τα βουνά και τα ζώα σαν επενδυτικές ευκαιρίες...το τέρας ζει μονάχα για το ατομικό του άπληστο κέρδος και τη διαστροφή της εξουσίας που το κυριαρχεί και το τυφλώνει.

Το τέρας δεν αρκείται να εξουσιάζει και να ελέγχει τα θύματά του. Η μεγαλύτερη ηδονή του είναι να τους προκαλεί πόνο, να τα εξαναγκάζει να αποδεχτούν κάθε του παραλογισμό.

Ανάμεσα στις δύο πλευρές αυτού του πολέμου, ανάμεσα στους γνήσιους ανθρώπους και στα τέρατα, υπάρχει μια τεράστια χειραγωγημένη και ευνουχισμένη ανθρωπομάζα, ένας ασύνταχτος πολτός από φοβισμένους ανθρώπους-ζόμπι που ζουν μέσα στην άγνοια και τη σύγχυση...που ξέρουν μόνο να συμμορφώνονται, να σκύβουν το κεφάλι, να χειροκροτάνε τα αφεντικά τους, να δουλεύουνε στα σύγχρονα κελιά και να καταναλώνουνε ασταμάτητα κάθε τι άχρηστο και βλαβερό τους προτείνει η τηλεόραση - εκκλησία, είτε είναι πνευματικά είτε υλικά προϊόντα. 

Ο πόλεμος ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι προϋπάρχει εδώ και αιώνες στο είδος μας αλλά και αυτός ο πόλεμος που σου λέω έχει ξεκινήσει πριν πολλά χρόνια και έχει τα ίδια βασικά χαραχτηριστικά απέναντι...το φως και το σκοτάδι, το σκοτάδι που μοιάζει ν απλώνεται όλο και πιο πολύ πάνω απ το σύγχρονο κόσμο μας.

Και να είσαι βέβαιη/ος ότι αυτά τα διεστραμμένα τέρατα δεν θα είχαν καταφέρει απολύτως τίποτα αν δεν είχαν με το μέρος τους τα μεγάλα επιστημονικά μυαλά αυτού του κόσμου και φυσικά κάθε νέα υψηλή τεχνολογία. Η τεχνολογία είναι πάντα το ισχυρότερο ανθρώπινο "όπλο"...και όταν βρίσκεται στα χέρια αρρωστημένων και ψυχοπαθών ο κίνδυνος είναι ορατός και απ το διάστημα...

Όλα δουλεύουνε γι αυτούς, όλα εξυπηρετούν τα σχέδιά τους, έχουν δικά τους όλα τα μέσα και έχουν οδηγήσει ολόκληρο τον κόσμο να κρέμεται σαν μεθυσμένη και απελπισμένη μαριονέττα από τα επιστημονικά, επικοινωνιακά, πολιτικά και οικονομικά τους μονοπώλια. 

Ναι, πρέπει να παραδεχτούμε ότι το τέρας φαίνεται, αν το δεις επιφανειακά, ότι κερδίζει σχεδόν όλες τις καθημερινές μάχες.

Ιδιαίτερα μάλιστα τον τελευταίο παράξενο καιρό έχει καταφέρει να επιβάλλει τους αλλοπρόσαλλους παραλογισμούς του και να αλλάξει ριζικά τις κοινωνικές συνθήκες και όρους σε βάρος πάντα της ελεύθερης ατομικής διαχείρισης, της κριτικής σκέψης, του επιστημονικού διαλόγου, σε βάρος της ίδιας της ποιότητας ζωής, των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των εργασιακών σχέσεων.

Οι γνήσιοι άνθρωποι, που μέσα σ αυτό τον ακήρυχτο πόλεμο, αγωνίζονται ετούτη την εποχή να φωτίσουν την αλήθεια και την αντικειμενικότητα, να διατηρήσουν τις ανθρώπινες αξίες, το δίκαιο, την ηθική, τ ανθρώπινα δικαιώματα, που αγωνίζονται για ένα καλύτερο κόσμο για όλους - γιατί ο καλύτερος κόσμος για όλους που πάντα οραματιζόμασταν είναι σήμερα εφικτός - διαπομπεύονται, χλευάζονται και διασύρονται... τους απαγορεύεται η πρόσβαση σε βασικά κοινωνικά μονοπάτια, τους βάζουν άσχετες, κοροϊδευτικές και προσβλητικές ταμπέλες, για να επηρεάζεται και να παραπλανιέται η ενδιάμεση ανθρωπομάζα, ο πολτός...γιατί αυτό που θέλουν τα τέρατα της εξουσίας είναι αυτή η ανθρωπομάζα να δικάζει και να εξευτελίζει τους γνήσιους, όχι αυτοί.

Έχουμε πόλεμο, σου λέω...και δεν είναι αστείο,

και ένα πράγμα που προσωπικά δεν με νοιάζει καθόλου είναι το να φαντάζομαι, να υποθέτω ή να πιθανολογώ για το ποια είναι άραγε τα τελικά σχέδια των τεράτων-δυναστών, για το τι ακριβώς επιθυμούν να πετύχουν...

...και δεν με νοιάζει καθόλου γιατί έχω ξεκάθαρο μπροστά μου το δρόμο που μεθοδικά χαράζουν, τις επιλογές τους, τον προσανατολισμό τους, την ηθική τους...γιατί να με νοιάζει ο τελικός προορισμός?

Ίσως να μοιάζουν πανίσχυροι με όλα τα μέσα που διαθέτουν, μα η ισχύς τους, χωρίς αληθινές ανθρώπινες αξίες, είναι κούφια και εύπλαστη, είναι χάρτινη.

Γι αυτό το λόγο, σ αυτό τον πόλεμο, περισσότερο ίσως από ποτέ, η ατομική στάση και οι επιλογές, η πραγματική ανθρώπινη ευθύνη για την αξία της ζωής, παίζει ένα εξαιρετικά καθοριστικό ρόλο για το που τελικά πάμε σαν είδος σ αυτό τον πανέμορφο πλανήτη.

Ανέφερα παραπάνω τις αντιμαχόμενες πλευρές, ανέφερα και την ενδιάμεση...και νομίζω ότι σ ένα τέτοιο πόλεμο οφείλουμε όλοι να πάρουμε ξεκάθαρα θέση, να θέσουμε το στίγμα μας.

Και στο φινάλε να θυμάσαι ότι για καμία μάχη δεν μπορείς να γνωρίζεις την τελική έκβαση... εκτός από αυτή που δεν δίνεις... γι αυτό κράτα ψηλά το κεφάλι και μην υποκύπτεις στον ανήθικο παραλογισμό.

Tasos Petridis